Tökéletes karácsonyidekor-inspiráció ez a hófödte svéd fakunyhó

Ünnepi hangulat Svédország egyik legszebb részéről.

Szinte hihetetlen, de már advent második vasárnapján is túl vagyunk: kevesebb mint három hét, és itt a karácsony. Ha még nem kapott el minket az ünnepi hangulat, érdemes elkezdeni finoman dekorálni otthonunkat – ha megfelelő atmoszférát alakítunk ki az enteriőrben, könnyebben átélhetjük a karácsony szellemét.

Erre kiváló példa Helena Dahl és családja otthona, amely a svédországi Västmanlandban található – egy kis fakunyhóról van szó, amely tele van van vintage-holmikkal és egyedi karácsonyi dekorációkkal.

Az 1901-ben épült otthon kívülről a klasszikus svéd házikók piros-fehér megjelenését hozza, belül pedig – ahogy az a skandinávoknál gyakran szokás – a fehér és a fa dominál.

A skandinávok a sötét és a hideg ellen lámpafény helyett gyakran gyertyákkal veszik fel a küzdelmet, az ünnepekkor pedig még több ilyen fényforrást használnak az idilli hangulat megteremtéséhez.

Ha a gyertyák mellett különleges vintage-lámpákra vágyunk, nézzünk körül az EGLO kínálatában ide kattintva.

Ahhoz, hogy a fehér ne legyen unalmas és steril, izgalmas textúrákra van szükség: a kopott fabútorok és a puha, bolyhos lakástextíliák segítenek az otthonos hatás elérésében.

Szobánként akár egyetlen növény vagy virág is elég ahhoz, hogy teljesen átalakítsa és bensőségesebbé tegye a helyiség hangulatát – az ünnepi szezonban például néhány fenyőággal is fantasztikus hatást érhetünk el.

Ha tetszenek a stílusos faajtók, nézzünk körül a Hörmann kínálatában ide kattintva.

Helena Dahl és családja otthona tökéletes példa arra, hogyan kell ízlésesen dekorálni karácsonykor: finoman, letisztultan, ízléssel.

A képek forrása: My Scandinavian Home

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. március 03.

Így válaszd ki a tökéletes vakolatot!

A színek, struktúrák és kötőanyagok erdejében nehéz lehet eligazodni –  itt egy kis segítség. Mutasd a házad, megmondom, ki vagy: nagyon sokat számít, hogy fest az épület,...

2023. február 20.

Egy modern, exkluzív, pazar EXPO a jakuzzikról (nem csak) a víz szerelmeseinek

Egy hétvége, nem wellness hétvége. Magyarország legnagyobb vásárral egybekötött kiállítása csak rád vár. Merülj el a SPATREND EXPO kínálatának tengerében! Miről is van szó?...

2023. február 19.

Érezd a természet lágy érintését otthonodban, meríts ihletet az IBDesign bemutatótermének segítségével!

Otthonunkból mindannyian a maximumot szeretnénk kihozni és erre kiváló lehetőséget nyújt egy bemutatóterem, ahol szakértő segítséggel, minden helyiségre kiterjedő összhangot...