Tökéletes karácsonyidekor-inspiráció ez a hófödte svéd fakunyhó

Ünnepi hangulat Svédország egyik legszebb részéről.

Szinte hihetetlen, de már advent második vasárnapján is túl vagyunk: kevesebb mint három hét, és itt a karácsony. Ha még nem kapott el minket az ünnepi hangulat, érdemes elkezdeni finoman dekorálni otthonunkat – ha megfelelő atmoszférát alakítunk ki az enteriőrben, könnyebben átélhetjük a karácsony szellemét.

Erre kiváló példa Helena Dahl és családja otthona, amely a svédországi Västmanlandban található – egy kis fakunyhóról van szó, amely tele van van vintage-holmikkal és egyedi karácsonyi dekorációkkal.

Az 1901-ben épült otthon kívülről a klasszikus svéd házikók piros-fehér megjelenését hozza, belül pedig – ahogy az a skandinávoknál gyakran szokás – a fehér és a fa dominál.

A skandinávok a sötét és a hideg ellen lámpafény helyett gyakran gyertyákkal veszik fel a küzdelmet, az ünnepekkor pedig még több ilyen fényforrást használnak az idilli hangulat megteremtéséhez.

Ha a gyertyák mellett különleges vintage-lámpákra vágyunk, nézzünk körül az EGLO kínálatában ide kattintva.

Ahhoz, hogy a fehér ne legyen unalmas és steril, izgalmas textúrákra van szükség: a kopott fabútorok és a puha, bolyhos lakástextíliák segítenek az otthonos hatás elérésében.

Szobánként akár egyetlen növény vagy virág is elég ahhoz, hogy teljesen átalakítsa és bensőségesebbé tegye a helyiség hangulatát – az ünnepi szezonban például néhány fenyőággal is fantasztikus hatást érhetünk el.

Ha tetszenek a stílusos faajtók, nézzünk körül a Hörmann kínálatában ide kattintva.

Helena Dahl és családja otthona tökéletes példa arra, hogyan kell ízlésesen dekorálni karácsonykor: finoman, letisztultan, ízléssel.

A képek forrása: My Scandinavian Home

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...