Tökéletes karácsonyidekor-inspiráció ez a hófödte svéd fakunyhó

Ünnepi hangulat Svédország egyik legszebb részéről.

Szinte hihetetlen, de már advent második vasárnapján is túl vagyunk: kevesebb mint három hét, és itt a karácsony. Ha még nem kapott el minket az ünnepi hangulat, érdemes elkezdeni finoman dekorálni otthonunkat – ha megfelelő atmoszférát alakítunk ki az enteriőrben, könnyebben átélhetjük a karácsony szellemét.

Erre kiváló példa Helena Dahl és családja otthona, amely a svédországi Västmanlandban található – egy kis fakunyhóról van szó, amely tele van van vintage-holmikkal és egyedi karácsonyi dekorációkkal.

Az 1901-ben épült otthon kívülről a klasszikus svéd házikók piros-fehér megjelenését hozza, belül pedig – ahogy az a skandinávoknál gyakran szokás – a fehér és a fa dominál.

A skandinávok a sötét és a hideg ellen lámpafény helyett gyakran gyertyákkal veszik fel a küzdelmet, az ünnepekkor pedig még több ilyen fényforrást használnak az idilli hangulat megteremtéséhez.

Ha a gyertyák mellett különleges vintage-lámpákra vágyunk, nézzünk körül az EGLO kínálatában ide kattintva.

Ahhoz, hogy a fehér ne legyen unalmas és steril, izgalmas textúrákra van szükség: a kopott fabútorok és a puha, bolyhos lakástextíliák segítenek az otthonos hatás elérésében.

Szobánként akár egyetlen növény vagy virág is elég ahhoz, hogy teljesen átalakítsa és bensőségesebbé tegye a helyiség hangulatát – az ünnepi szezonban például néhány fenyőággal is fantasztikus hatást érhetünk el.

Ha tetszenek a stílusos faajtók, nézzünk körül a Hörmann kínálatában ide kattintva.

Helena Dahl és családja otthona tökéletes példa arra, hogyan kell ízlésesen dekorálni karácsonykor: finoman, letisztultan, ízléssel.

A képek forrása: My Scandinavian Home

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. szeptember 07.

Hogyan spórolhatunk a gáz- és villanyszámlán?

Ha gondosan alakítjuk ki otthonunkat, rengeteget lefaraghatunk a rezsiköltségekből. Mostanra már mindenki tisztában van vele, hogy hihetetlen mértékben megnőttek az energiaköltségek –...

2022. június 14.

Így lesz mindig esztétikus az otthonod!

A legtöbben az otthonok egyik legmeghatározóbb anyagát öröknek és elpusztíthatatlannak vélik – pedig a beton is igényli a törődést, felújítást. Ehhez kapunk egy kis segítséget az...

2022. április 14.

Így spórolhatunk rengeteget az otthonunkban a hőszigeteléssel!

Az árak folyamatosan emelkednek a világban – szerencsére sok pénzt megspórolhatunk otthonunkban, ha odafigyelünk egy-két dologra. Senkinek nem újdonság, hogy minden drágul, ráadásul...