A francia építész otthona mesterkurzus a kifinomult francia sikkből

Charles Zana már több mint harminc éve ötvözi az eleganciát a könnyedséggel és a komforttal.

A francia sikk megfoghatatlan és utánozhatatlan: egyszerre jellemző rá a pompa és a hanyag, nemtörődöm elegancia –

ezt az érzést hozza Charles Zana építész is saját, 18. században épült lakásával, ahol a klasszikus stílust vegyíti a kortárs elemekkel.

Zana nem a burzsoázia fényűzését szerette volna megjeleníteni otthonában, hanem valami letisztult, szinte már zen hatásra vágyott: ehhez lecsupaszította az enteriőrt, és hagyta, hogy az otthon gyönyörű stukkói és parkettái teret kaphassanak a szellős berendezés révén. A fehér falak és a fapadló helyet adtak a kísérletezésnek, így Zana színfoltokkal frissítette az életteret. 

Ha hasonlóan gyönyörű fapadlóra vágyunk, nézzünk körül az IBDesign kínálatában ide kattintva.

Mivel az építész felmenői közt is sok a műgyűjtő, bőven tudott válogatni vintage-darabokból, amelyeket modern művészek – például Hiroshi Sugimoto és Bruno Capacci – darabjaival párosított.

Érdekesség, hogy Zana nem ragaszkodott a francia stílushoz, és sok olasz tervezőtől – például Etture Sottsasstól és Carlo Scarpától – is válogatott radikálisabb dizájnerdarabokat otthonába.

A hálószobában fából készült lambériát alkalmaztak, hogy bensőséges hangulat teremtsenek, és bár többnyire megmaradtak a földszíneknél a relaxáláshoz alkalmas enteriőr jegyében, egy kis piros vagányságot is csempésztek a térbe David Salle festményével. 

Az otthonhoz egy tetőkert is tartozik, amelyből Zana rengeteg gyönyörű zöld növénnyel varázsolt városi dzsungelt, a kortárs kültéri bútorok pedig egyre garantálják a látványos stílust és a kényelmet.

Ha stílusos prémium kerti bútorokat keresünk, nézzünk körül a SpaTrend kínálatában ide kattintva.

Charles Zana építész otthonát nagy műgonddal rakta össze: stílusos és élhető teret kreált, ahol keveredik egymással a régmúlt és a jelen.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós:François Halard

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...

2023. június 05.

A zöld minden árnyalata felbukkan ebben a csodás, karibi stílusú, tengerparti villában

A Sea Island-i otthon vibráló enteriőrje gondoskodik arról, hogy a lakók mindig jól érezzék magukat a falak közt. Stan Bixon építész különleges projektre készült a georgiai Sea...

2023. március 03.

Így válaszd ki a tökéletes vakolatot!

A színek, struktúrák és kötőanyagok erdejében nehéz lehet eligazodni –  itt egy kis segítség. Mutasd a házad, megmondom, ki vagy: nagyon sokat számít, hogy fest az épület,...