A francia építész otthona mesterkurzus a kifinomult francia sikkből

Charles Zana már több mint harminc éve ötvözi az eleganciát a könnyedséggel és a komforttal.

A francia sikk megfoghatatlan és utánozhatatlan: egyszerre jellemző rá a pompa és a hanyag, nemtörődöm elegancia –

ezt az érzést hozza Charles Zana építész is saját, 18. században épült lakásával, ahol a klasszikus stílust vegyíti a kortárs elemekkel.

Zana nem a burzsoázia fényűzését szerette volna megjeleníteni otthonában, hanem valami letisztult, szinte már zen hatásra vágyott: ehhez lecsupaszította az enteriőrt, és hagyta, hogy az otthon gyönyörű stukkói és parkettái teret kaphassanak a szellős berendezés révén. A fehér falak és a fapadló helyet adtak a kísérletezésnek, így Zana színfoltokkal frissítette az életteret. 

Ha hasonlóan gyönyörű fapadlóra vágyunk, nézzünk körül az IBDesign kínálatában ide kattintva.

Mivel az építész felmenői közt is sok a műgyűjtő, bőven tudott válogatni vintage-darabokból, amelyeket modern művészek – például Hiroshi Sugimoto és Bruno Capacci – darabjaival párosított.

Érdekesség, hogy Zana nem ragaszkodott a francia stílushoz, és sok olasz tervezőtől – például Etture Sottsasstól és Carlo Scarpától – is válogatott radikálisabb dizájnerdarabokat otthonába.

A hálószobában fából készült lambériát alkalmaztak, hogy bensőséges hangulat teremtsenek, és bár többnyire megmaradtak a földszíneknél a relaxáláshoz alkalmas enteriőr jegyében, egy kis piros vagányságot is csempésztek a térbe David Salle festményével. 

Az otthonhoz egy tetőkert is tartozik, amelyből Zana rengeteg gyönyörű zöld növénnyel varázsolt városi dzsungelt, a kortárs kültéri bútorok pedig egyre garantálják a látványos stílust és a kényelmet.

Ha stílusos prémium kerti bútorokat keresünk, nézzünk körül a SpaTrend kínálatában ide kattintva.

Charles Zana építész otthonát nagy műgonddal rakta össze: stílusos és élhető teret kreált, ahol keveredik egymással a régmúlt és a jelen.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós:François Halard

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...