Télen meleg, nyáron hideg, mi az? – Erre figyelj oda otthonodban

Lehet bármilyen stílusos egy ház, lehet bármilyen modern az enteriőr, skandináv designbútorokkal és ízlésesen összeválogatott dísztárgyakkal, lehet bármilyen okosan megtervezett az elrendezés – ha nem komfortos az otthon, nem fogjuk jól érezni magunkat benne. Lakásunk egy menedék a világ elől: a komfort és a biztonság mindig a lista élén kell, hogy álljon, ha otthont tervezünk.

A cikket szerkesztette: Mapei Kft.

„A fenntartható fejlődés szem előtt tartásával, a tartós, környezetbarát termékeinkkel, megoldásainkkal és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában…és erre mindenkor készen állunk!”

A termékeinkkel készített burkolatokat, kivitelezést csak egyszer kell elkészíteni, és nem kell aggódnia a reklamációs problémák miatt. A Mapei biztonságot és garanciát jelent arra, hogy otthona, épülete szépségét hosszú távon, nyugodtan és gondmentesen élvezhesse. A Mapei anyagokkal készült felülettel elégedett lesz, azt nem kell 1-2 év múlva kicserélni, javítani. Nem kell aggódnia amiatt, hogy vajon mennyire lesz tartós az elkészült burkolat. Nem kell elviselni a visszabontással és újraépítéssel járó költségeket, koszt, időt. 

Ki szereti a reklamációkat, a költséges javítást, a felfordulást okozó visszabontást, az elvesztegetett időt?

Mindazt a felesleges energia-, pénz- és időráfordítást, ami elkerülhető, ha már első alkalommal Mapei segédanyagok kerülnek felhasználásra? 
Sok esetben sajnos a megrendelők nincsenek tisztában annak a jelentőségével, hogy milyen döntő szerepet játszik a megfelelő minőségű anyagok használata burkolata, az elkészült felület tartóssága, élettartama szempontjából, és csak azután ismerik fel ennek fontosságát, amikor már megtörtént a baj.

Válassza Ön is otthona felújításához, kivitelezéséhez a Mapei már elsőre végleges megoldásait!

Kapcsolat
Mapei Kft.

De mitől lesz egy otthon igazán komfortos?

Az utóbbi két évben még a szokásosnál is hangsúlyosabbá vált az otthon kiemelt szerepe – sokan a lakásból dolgoztunk, tanultunk, szórakoztunk, így különösen feltűnővé válhattak az esetleges hiányosságok. 

Főleg tél leghidegebb napjain és a nyári kánikula forróságában.

Ha azon kaptuk magunkat, hogy didergünk vagy épp ömlik rólunk a víz, akkor könnyen lehet, hogy probléma van otthonunk hőszigetelésével. Ez nemcsak kellemetlen hőérzettel jár, de az egészségünkre, otthonunk állapotára és pénztárcánkra is rossz hatással lehet.

Ha viszont megfelelő hőszigetelést választunk, otthonunk valóban komfortos menedékké válik.

Egy hellyé, ahol kikapcsolhatunk, és visszavonulhatunk a világ elől egy fárasztó nap után – arról nem is beszélve, hogy rengeteg pénzt megspórolhatunk, így inkább olyan dolgokra költhetjük, amelyekkel örömet szerzünk szeretteinknek és magunknak.

De miért fontos a megfelelő hőszigetelés?

Egyrészt: senki sem szeret vacogni, ha beköszönt a tél, vagy megfőni a nyár legmelegebb napjain – ráadásul ez az egészségünkre sincs túl jó hatással. 

Ha nem jó a hőszigetelés, akkor hiába járatjuk csúcsra a radiátorokat télen, hiába süvít a légkondicionálóból a jeges szél – a hidegben a meleg levegő kiszökik, nyáron pedig bekúszik a forróság… A fűtésszámla meg az egekbe ugrik.

De érdemes a helytelen hőszigetelés hosszútávú hatásairól is szót ejtenünk: a felfűtött belső térből a falakon keresztül folyamatosan távozik kifelé a meleg, a különböző hőmérsékletű helyiségek léghőmérséklete pedig igyekszik kiegyenlítődni, így a kinti hideg befelé halad – ha pedig nem megfelelő hőmérsékletűek az épület felületei, megjelenhet a párakicsapódás. Ahol pedig pára van, nedvesség is lesz – később pedig penész is kialakulhat, ami nemcsak otthonunkat, de egészségünket is tönkreteheti.

Mi lehet a megoldás?

Ha a fal homlokzatára hőszigetelő lemezt helyezünk, megakadályozzuk, hogy a kinti hőmérséklet bejusson a falba. A fal így teljes egészében képes felvenni otthonunk belső levegőjének hőmérsékletét: a falak sokkal több hőt tárolnak, ami gazdaságosabb fűtést eredményez.

Persze nagyon nem mindegy, milyen lemezt választunk, milyen elemekkel párosítjuk – és hogyan rögzítjük a hőszigetelést. 

Épp ezért érdemes magas minőségű hőszigetelési rendszerben gondolkoznunk: ugyan rendszerben picit drágább lehet megvásárolni a hőszigetelést, mint külön-külön a termékeket, mégis sokkal jobban megéri a minőség és a hosszútávú garancia miatt. Ezek az elemek tökéletesen működnek egymással, így nem kell aggódnunk, hogy rosszat választunk.

Színvakolat és alapozó, ragasztótapasz, üvegszövet-háló, hőszigetelő lemez és dübelek – egy ideális hőszigetelési rendszer elemei.

De milyen hőszigetelési rendszert válasszunk?

A Mapei elismert megoldásaival nem lőhetünk mellé. Nem véletlenül alkalmazzák őket vállalati és lakossági szinten egyaránt – a nagymúltú, 1937-ben alapított olasz világcég termékei a lehető legmagasabb minőséget kínálják, ráadásul számtalan szín közül választhatunk.

Ha a Mapei hőszigetelési rendszereit választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy otthonunk komfortos lesz télen és nyáron egyaránt – a fűtés- és a villanyszámlán pedig rengeteget spórolhatunk. 

IDE KATTINTVA jobban megismerhetjük a Mapei hőszigetelési rendszereit, és mindent megtudhatunk a cég szakértőitől, hogy megtaláljuk a számunkra ideális megoldást otthonunkba.

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...