Szupertalálmány lenyűgöző falak, high-tech hátterek elképesztő látványmegoldásaira – avagy: ilyen az, amikor a háttérből lesz az előtér

Már lassan megszokhattuk, hogy egyes gyártók egészen elképesztő innovációkkal rukkolnak elő évről évre, sőt szezonról szezonra – ám a falburkolatok, a kreatív csempe és padlólap kreációk világában még mindig van új a nap alatt!

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Páratlanul elegáns homlokzatok, hihetetlenül látványos falak, falmegoldások érhetők el a Porcelanosa legújabb anyagaival és egyedi találmányaival, melyek a márvány természetes szépségét ötvözik a legmodernebb technológiai eljárásokkal – a kozmikus látvány pedig garantált…

Noha már megszokhattuk, hogy a 3d falak, 3d hatású csempe dekorációkkal is ragyogóan modern és látványos falakat és enteriőr részleteket tervezhetünk, ahogyan a különlegesebbnél különlegesebb mozaikok, fémhatású csempék is egyik ámulatból a másikba ejtenek bennünket – ezúttal azonban olyat mutatunk, amitől biztos, hogy mindenkinek le fog esni az álla!

A PORCELANOSA Csoport valamennyi tagja rendkívüli jelentőséggel és komoly referencia értékkel van jelen a nemzetközi piacokon, ahol olyan szilárd és konszolidált értékekkel van jelen, mint az innováció és a csúcsminőség.

Ma a Porcelanosa valamennyi cégcsoportjától, – mint Porcelanosa, Venis, L’antic, Krion és az Urbatek – megszokhattuk az elképesztően széles választékot, melyet a csempe, azaz a kerámia fal- és padlóburkolatoktól elkezdve, a kortárs építészeti megoldásokon túl, a ma legkorszerűbb megoldásokig kínálnak az építészeti és belsőépítészeti piac szinte valamennyi szegmense számára.

Képünkön egy tengerentúli enteriőr dekorációs burkolati megoldások egyik nagyszabású projektje látható, melyet a Home Decor belsőépítészeti magazin online számában is közöltek.

Nem véletlenül: a Porcelanosa ugyanis a kerámia fal- és padlóburkoló szektor egyik vezető gyártója! Több mint 800 alkalmazottal dolgozva, folyamatos erőfeszítéseket tesznek nap mint nap mind a kutatás, mind pedig minőség területén, és számos üzleti csoportot alakítottak ki világszerte. A csoport egyedülálló porózus anyagokból készült kőagyag és porcelán fal- és padlóburkolatokra specializálódott, s ezeknek igen széles skáláját kínálja, számtalan egyedi különböző kivitelben. Valamennyi termékük kiemelkedő a piacon – csúcstechnológiai tulajdonságaiknak, innovatív designjuknak és verhetetlen minőségüknek köszönhetően.

A fém mozaikok csodálatos esztétikai látványa, sajátos ereje egyedi élményt ad hozzá az enteriőrök látványához. Ezek a modern fémmozaikok a Porcalanosa egyik eredeti és különleges dizájnját dicsérik. Név szerint a Gravity Mosaic sorozat részeként találkozhatunk velük, ahol elsősorban szürke fém, grafit árnyalatú és különleges óarany fémes mozaikokat találunk.

Ezeknek a mozaikoknak a felülete apró darabokból vagy különleges, egyedileg díszített, szép textúrájú fém elemekből áll, melyek matt felületükkel mégis ragyogást, kifinomult látványt, és nagyfokú energikusságot visznek a térbe.  Alkalmazzuk őket akár önmagukban, vagy akár a Porcelanosa többi kerámia burkolólapjával kombinálva – biztos, hogy fenséges lesz a látvány! A Gravity mozaikok kétféle változatban és négyszögletes alakú formai kialakítással rendelhetőek.

A “karcos hatású” alumínium borításnak köszönhetően, a Gravity Mosaic rendkívül egyedi megjelenést biztosít, mivel két azonos méretű lapocskája, és két egyforma textúrája, felülete biztosan nem lesz a falon!

Pontosan úgy viselkedik tehát, mint a természetes fa vagy kő, hiszen az is: az Elite Lava mozaikcsalád, mely egyedülálló karaktert kínál számunkra. Ez a különleges dekorációs burkoló egészen kis méretű, durva szerkezetű természetes kövekből készült, és két változatban kapható –  arany és ezüst árnyalatokban. Nem burkolták be a kis apró csempe lapokat ez esetben a fémmel – mint sok más mozaik esetében – hanem inkább ezüst vagy arany fényűre színezték.  Ezzel együtt minden falfelület, melyeket az Elite Lava termékekkel burkolnak, különösen élénkké és csillogóvá válik majd…

Fémes effektjei és tartósnak tűnő külseje ellenére az Elite Lava csak beltéri használatra lett kifejlesztve, a rendelkezésünkre álló háló mérete pedig 30x30x1,5 cm.

Az ilyen fajta mozaikok, mint amilyen az Elite Lava is –  kicsi, sík felületű, rusztikus négyzet alakú kőből vagy különböző színű üvegekből készül, melyeket „tesserae” néven ismerünk, azonban van néhány a kollekcióban – különösen a padló mozaikjai – melyek apró kerek formájú kődarabokból is készülhetnek, ezeket “kavicsos mozaikoknak” is nevezhetjük.

Ilyen kavicsos mozaikokat készítettek már az ókori Görögországban is, és Rómában is. Az ilyen mozaikokat leginkább a falburkolat monotonitásának megtörésére alkalmazzák, és különböző dekorsávokban, egy-egy részlet, felület kereteként terveznek velük, de akár medencék, vagy épített zuhanyzó burkolásakor is jól kihasználhatjuk őket.

A Porcelanosa Coliseum egy olyan egyedi kerámia-kő, amely igazán valósághűen adja vissza a „travertin”  látványvilágát.  Ez a kerámia kő jól alkalmazható padló- vagy falburkolatként, valamint homlokzati anyagként is. Könnyen tisztítható és rendkívül tartós (időjárásálló, UV-álló, karcolásálló és vegyszerálló), és különösen alkalmas nagy forgalmú, közösségi terek burkolásához is.

A Coliseum kollekció egyébként a STONE-KER családnak egy részét képezi, és 3 különböző méretben elérhető. A legnagyobb, 59,6 x 120 cm-es méretben, egy középső, 29,4 x 120 cm –es, valamint egy 19,3 x 120 cm-es és változatban is rendelhető. Természetesen lehetőségünk van a többféle, különböző méret kombinálására is egy felületen, így izgalmas, játékos falmegoldásokat érhetünk el.

A STON-KER termékcsaláddal egyébként a Porcelanosa olyan kerámia gyártási rendszert fejlesztett ki, amely képes kivételesen ellenálló minőséget, és egészen egyedi formatervezést elérni – még a porcelánlapok kiváló tulajdonságait is meghaladva.

Íme, egy szintén nagyon egyedi megjelenésű, rusztikus, matt, erősen texturált lap – az Old Dark Grey – mely már a Porcelanosa Avenue gyűjtemény részét képezi. Régies hatású házfalakat, tornyokat idéző, sötétszürke színben, 5 különböző dekorral és 5 különböző színben kapható, jól látható, feltűnő textúrával. Valamennyi felület matt, színei pedig egytől-egyig természetesek.

Ez a kollekció nemcsak a fürdőszoba területén használható ki kiválóan, hanem az egyes épületek előcsarnokában, aulákban, éttermekben, egy impozáns és egyedi a nappaliban is.

Megtalálhatók az ideális lapok, felületek a régi, kopottas hatások megjelenítéséhez, de van néhány olyan dekor, olyan modell, mely kifejezetten kültérre, kültéri falak dekorációjához, épületek homlokzataihoz alkalmazható. Az Old Dark Grey standard mérete 59,6 x 120 cm.

Az innováció iránti szenvedély arra indította a Porcelanosa-t, hogy a Ston-ker® kerámia családban dolgozza ki és valósítsa meg a Dover névre hallgató padlóburkolatok és csempe burkolatok kollekcióját. Ez a zseniális termék, mely gyönyörűen ötvözi a hidraulikus terveket kiváló domborművészeti alkotásokkal, egy közös nevezőn alapult: a cement és a beton robosztus megjelenésén.

Ez a padlólapgyűjtemény négy színt tartalmaz, és kombinálható a szokásos Pocelanosa falicsempe méretekkel – vagyis, a 31,6 x 90 cm-es és 31,6 x 59,2 cm-es (nem élcsiszolt) falburkoló lapokkal. Számos különböző díszítés, dekor teszi teljessé ezt a sorozatot.

A Dover alkalmas nagy forgalmú nyilvános helyiségek, homlokzatokban, de akár egyedi fürdőszobák tervezéséhez is. Jól hozzá igazított dekorokkal, egyedi díszítő elemekkel divatos koncepciókat hozhatunk létre üzletekben és a kiskereskedelmi egységek belső enteriőrjeiben is.

A Dover számos, jól kihasználható méretben kapható: 59,6 x 59,6 cm / 80 x 80 cm / 31,6 x 90 cm / 22 x 90 cm / 14,3 x 90 cm és 31,6 x 59,2 cm.

És végezetül, a legnagyobb szenzáció, a KRION® Solid Surface, mely egy abszolút újgenerációs akril anyag, mely szintén a Porcalanosa csoporthoz tartozó Systempool saját fejlesztése.

Ez az anyag külső megjelenését tekintve tökéletesen hasonlít a természetes kő finom megjelenéséhez, ami nem véletlen: az anyag ugyanis csupán egyharmad részben tartalmaz akril gyantát és a szükséges egyéb adalékokat – kétharmad részében természetes ásványi anyagokból áll!

A KRION® szilárd felülete olyan egyedi összetétel, és olyan fantasztikus találmány, mely nem meglepően különleges, egyedi terméktulajdonságokkal is bír, mint például 100%-ban újrahasznosítható, környezetbarát, könnyen tisztítható – de ami talán még különlegesebbé teszi, az a kiváló ellenálló képessége. Ellenáll ugyanis a tűznek, az UV fény káros hatásainak, és további más, szélsőséges környezeti hatásnak is – így homlokzatok, akár elegáns hotelépületek, éttermek külső kialakítását és más, egyedi belső enteriőröket. Számos közösségi teret, üzleteket, éttermeket is terveznek vele – miközben gyönyörű, folytonos felületet jeleníthető meg általa, egészen egyedi minták, 3D formák és a legkülönbözőbb dizájntermékek kialakítására is kiválóan alkalmas.

A faanyaghoz hasonlóan feldolgozható, lemezekre vágható, hengeres és hőformázott lemezek alakíthatók ki belőle, amelyekből hajlított elemeket is tudnak készíteni. Ez a szilárd felület akár fröccsöntéses gyártási folyamatban is alkalmazható, így számos egyedi terv, és különleges projektek megvalósítására alkalmas lehet, kombinálva más egyéb anyagokkal – akár az egészségügy, vagy a komoly orvostudományi, szépészeti szolgáltatások tiszta, ultra-higiénikus felületein. Alkalmazása az élelmiszeriparban az UNE-EN ISO 1186 szabvány szerint történik. A KRION® Solid Surface egy hipoallergén, antibakteriális anyag, amely additív mentes. Ezért az orvosi központokban is használható, és orvosi rendelők, kórházi osztályok, kezelő helyiségek és még működtető helyiségek számára is ajánlott, ez utóbbi rendkívül higiénikus feltételeket igényel.

A meleg felület kellemes tapintást eredményez, és ellenáll a koncentrált savak támadásának, nem lesz foltos, és nincs rá hatással semmilyen vegyi termék, beleértve az oldószereket, ahogyan a tűző nap sem tud ártani neki.

A pórusmentes felület még a különösen kedvezőtlen időjárási viszonyokkal szemben is tökéletesen ellenálló, így alkalmas kültéri használatra, például lehetőségünk nyílik látványos, új burkolatok, épületi homlokzatok kialakítására – mint például a madridi Calle Preciados épületének, az új Bershka üzlet teljes külső homlokzata.

A KRION® a széles választéknak köszönhetően számos lehetőséget kínál a tervezőknek, széles színválasztékkal – beleértve a tiszta, hófehér felület mindent elsöprő látványát is – és számos nagyszerű lehetőségeket kínál a tervezés terén.

A könnyű formázhatóság és az anyag könnyen alakítható tulajdonságai lehetővé teszik a tervezők valamennyi formális ötletét, elképzelését.

Akár ívelt, akár négyzetes és spirális elemek vagy a végtelen formák észrevehetetlen toldásokkal: bármilyen elképzelhető struktúra készíthető.

Ezenkívül a KRION® nincs hatással az idő múlására. Törés esetén könnyedén javítható a felület egy javításokat végezhet a helyszínen egy egyszerű készlettel, amely visszaállítja a hibás részt annak eredeti állapotába, és nyoma sincs semmilyen hibának!

Az egyedülálló tulajdonságok közé tartozik még az is többek között, hogy ez az anyag háttérvilágítással is rendelkezik: a tervező által választott áttetszőséggel, a látványos minták, formák és atmoszférák megteremtéséhez.

Mindezeken felül, a KRION® olyan tudatos, ökológiai körülmények között készül, amelyek nem tartalmaznak illékony vegyületeket, minden szempontból megfelel a környezetvédelmi iránymutatásoknak, és teljes egészében újrahasznosítható!

Mi kellhet ennél több?

Ez a fantasztikus anyag hamarosan hozzánk is elérkezhet, addig is látogassák meg a Porcelanosa csoport többi termékeit, egyedi csempe és mozaik innovációit, melyeket cikkünk első felében is bemutattunk, és amelyek a VS Fürdőszoba üzleteiben már mind elérhetők!

Nemess Tímea – VS Fürdőszoba Szalon Ügyvezetője

“Várom egy kávéra”  +36 30 535 1672

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...