Egy modern, a gyermekek és pályákat sportcélból használók egészségét védő sportfelület

Néhány évvel ezelőtt bevezetésre került Magyarországon a mindennapos testnevelés az oktatási intézményekbe. Ugyanakkor sajnos számos iskola, óvoda nem rendelkezett és rendelkezik még ma sem tornateremmel. Az intézmények döntő többsége azonban rendelkezik kültéri pályával, ám ezek nagyrészt a régi technológiával készült bitumenes-aszfaltos pályák, amelyek sportcélú hasznosítása a 21. században igen komoly kívánni valót hagy maga után.

A cikket szerkesztette: Mapei Kft.

„A fenntartható fejlődés szem előtt tartásával, a tartós, környezetbarát termékeinkkel, megoldásainkkal és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában…és erre mindenkor készen állunk!”

A termékeinkkel készített burkolatokat, kivitelezést csak egyszer kell elkészíteni, és nem kell aggódnia a reklamációs problémák miatt. A Mapei biztonságot és garanciát jelent arra, hogy otthona, épülete szépségét hosszú távon, nyugodtan és gondmentesen élvezhesse. A Mapei anyagokkal készült felülettel elégedett lesz, azt nem kell 1-2 év múlva kicserélni, javítani. Nem kell aggódnia amiatt, hogy vajon mennyire lesz tartós az elkészült burkolat. Nem kell elviselni a visszabontással és újraépítéssel járó költségeket, koszt, időt. 

Ki szereti a reklamációkat, a költséges javítást, a felfordulást okozó visszabontást, az elvesztegetett időt?

Mindazt a felesleges energia-, pénz- és időráfordítást, ami elkerülhető, ha már első alkalommal Mapei segédanyagok kerülnek felhasználásra? 
Sok esetben sajnos a megrendelők nincsenek tisztában annak a jelentőségével, hogy milyen döntő szerepet játszik a megfelelő minőségű anyagok használata burkolata, az elkészült felület tartóssága, élettartama szempontjából, és csak azután ismerik fel ennek fontosságát, amikor már megtörtént a baj.

Válassza Ön is otthona felújításához, kivitelezéséhez a Mapei már elsőre végleges megoldásait!

Kapcsolat
Mapei Kft.

A bitumenes-aszfaltos pályák – amik akár ezrével találhatóak az országban – akár komoly veszélyt jelenthetnek a rajtuk sportoló gyerekek és felnőttek számára is egy-egy esés következtében, ugyanis ha a hagyományos bitumenes-aszfaltos pálya felülete érdes, akkor sajnos a sebesülések igen gyakoriak.

Erre lehet megoldás a rugalmas sportburkolati rendszer, melyek közül számos megtalálható a piacon.

Ezek a rendszerek Amerikában és Európában is több évtizedes múltra tekintenek vissza. Azonban az anyagok fejlődésével egyre jobb minőségben érhetők el, így egyre inkább terjednek.

A sportfelületek egyik nagy előnye hogy érdessége szabályozott, nem nyúzza le a bőrt arról, aki elesik rajtuk. Éppen ezért, a gyerekek biztonsága, egészség megőrzése érdekében javasolt, hogy a régi technológiával készült bitumenes-aszfaltos pályák felületét – a 21. századbeli, az iskolás gyermekek egészségét és biztonságát előtérbe helyező – modern sportfelületekkel ellátni. Ezen túl további előnye van még ezeknek a sportfelületeknek, hogy a pályák tisztíthatóságát, csúszása miatti balesetveszélyt is erősen csökkenti az új bevonat, miközben összehasonlíthatatlanul magasabb esztétikai és sportélményt biztosít a felhasználók számára.

Számos rendszer megtalálható a piacon, melyekkel összehasonlítva a Mapei Mapecoat TNS rendszerét előnyünk, hogy hézagmentes felületként alkalmazható, meglévő aszfaltra és meglévő betonra is alkalmas, valamint széles színválasztékban elérhető, és átfestéssel viszonylag alacsony költséggel felújítható.

A technológia fejlődésére jellemző, hogy ma már a Mapecoat TNS-nek van olyan rendszere is, amit a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) elfogad különböző sebességű pályák felületi bevonataként.

A budaörsi pályán kialakított multifunkcionális sportolásra alkalmas rendszer optimális megoldás különböző sporttevékenységek folyatására. Így megfelel a kispályás focihoz, kosárlabdához, kézilabdához, röplabdához, stb.)

Mapecoat TNS rendszer akrilgyanta vizes diszperziójából és válogatott töltőanyagokból készült, koptató hatásoknak, UV sugárzásnak és a változó időjárási körülményeknek kiválóan ellenálló festékrendszer. Alkalmazható kültérben sport és különböző célú felületek padlófelületként.

A Mapecoat TNS rendszerhez felhasznált alapanyagok szintén oldószermentesek és környezetbarátak.

Különböző felületekhez különböző csúszásmentességet, rugalmasságot tud biztosítani, ami kiváló játék komfortot nyújt (legyen szó akár teniszpályákról, kosárlabda, röplabda, kispályás futballpálya, kézilabda, multifunkcionális pályákról).

A Mapecoat TNS rendszerrel készült felület kiváló műszaki jellemzői lehetővé teszik a pályák használói számára a futás közbeni hirtelen irányváltoztatásokat és a stabilitás és a csúszás közötti kiváló egyensúlyt és magas szintű biztonságot.

A rendszerbe beépíthető egy 4 vagy 5 mm vastag gumiszőnyeg, aminek rugalmassága lehetővé teszi az ütődés hatásának csökkentését, és kevésbé terheli a játékosok ízületeit, így biztosítva a hosszú távon egészséges és biztonságos sportolást.

A termékek 24 színben érhetőek el, így nem csak a pálya színét lehet széles körben változtatni, hanem különböző színű területek, vonalak használatával egy hagyományos pályához képest sokkal magasabb esztétika élmény valósítható meg a termék alkalmazásával.

A rendszer egyszerűen és gyorsan kivitelezhető, így csökkenteni lehet a munka elvégzéséhez szükséges időt, ennek megfelelően a felújításra váró meglévő bitumenes-aszfaltos-beton pályák állásidejét is. Ezzel a fenntartó és/vagy üzemeltető számára jelentős költséget lehet megtakarítani.

A világ és a termékeink fejlődése nem áll meg, ne álljon meg Ön sem, tegyen egy próbát, ismerje meg Ön is a Mapei Mapecoat TNS rendszerünket! Érdemes!

Mindenkor készen állunk, hogy tartós és környezetbarát termékeinkkel és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában. www.mapei.hu

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...