Egy előszoba is lehet trendi

Az előszoba az a helyiség, amelybe legelőször belépünk. Ez az, ami fogad bennünket akkor is, ha fáradtak, ha dühösek vagyunk és akkor is, ha örömmel telten térünk haza. Ez az, amit vendégeink is először látnak, tehát otthonunkról ez alapján alakítják ki az első benyomást. Így amellett, hogy praktikusnak kell lennie, fontos a hangulat és a stílus is.

Előszoba – a tér, amely fogad és kísér bennünket

 

Alapvetően nem tűnik bonyolultnak a berendezés, hiszen a falak színét és a burkolat kiválasztását segíti a lakás stílusa. Sokszor nem is kell ezeken gondolkodni, hiszen az innen nyíló helyiségek hozzák magukkal ezeket a vonásokat. Mégis van néhány dolog, amelyet meg kell határoznunk, hogy komfortos legyen a fogadóhelyiségünk.

Nyílászárók kiválasztása

Elsőkörben nézzük a kihagyhatatlan elemeket: bejárati ajtó, a helyiségből nyíló ajtók és az ablak mérete, ha van. Amennyiben nincs ablak otthonunk ezen részén, érdemes olyan bejárati ajtót választani, amelyen fény juthat be. Ha ez a helyiség világos, akkor nem csak barátságosabb lesz, hanem komfortosabban is érezhetjük benne magunkat. A bejárati ajtónál azonban természetesen a dizájn mellett a biztonság és a praktikum is nagyon fontos szerepet játszik, erről már korábban itt írtunk.

A Hörmann kínálatában van üvegezett ajtó, így világosabbá tehető az előszoba

 

Sok olyan otthon van, ahol innen nyílnak a további helyiségek. Ilyenkor sok-sok beltéri ajtó szabdalja a falakat. Nagy előny, ha sikerül olyan ajtókat választani, amelyek természetesen elsősorban a szobák funkcióihoz kell, hogy jól passzoljanak, mégis illeszkednek ebbe a miliőbe. Ha kicsi a fogadóterünk, akkor a színekkel nagyon jól játszhatunk. A világosabb árnyalatok természetesen nyitottabbá teszik optikailag a végeredményt.

A meleg fények otthonossá teszik a teret – EGLO

 

Komfort és kapcsolók

Az ajtókon túl, amikből igazán sok van még egy előszobában, azok a kapcsolók. Villanykapcsolók, hőfokszabályozó, általában itt kap helyet a kaputelefon és legtöbb esetben a riasztóberendezés kapcsolópanelja is. Bár mindegyik panel és kapcsoló szükséges, azonban valóban megtörhetik az egységes dizájnt. Szerencsére a gyártók ezt már figyelembe veszik és rengeteg olyan megoldással találkozni, amelyek vagy süllyesztettek vagy nagyon szép, finom megjelenésűek, így nem törik meg a helyiség stílusát.

Intelligens megoldások a maximális komfortért

 

Berendezés – minden, ami szükséges és minden, ami dizájn

Az előszobában jó, ha van egy olyan szekrényünk, amelyben a kabátok és – főleg téli időszakban – a kiegészítők helyet kaphatnak. Illetve a cipők mellett jó, ha a kulcsoknak, leveleknek, újságoknak és az esernyőnek is van helye. Emiatt a berendezés tekintetében a tér eléggé meghatározott. Ha nagyobb szekrény nem fér el, akkor akasztók, fogasok szükségesek és sokan egy jól megválasztott komóddal oldják meg a rendszerezést. A komód előnye, hogy otthonossá teszi a teret, fiókjaiban pedig praktikusan lehet rendezni a kiegészítőket.

A klasszikus előszobafal és cipősszekrény kombó is népszerű, éppen ezért a kínálat is változatos, kimondottan dizájnbútoroknak minősülő megoldások közül is válogathatunk.

Tükör és fények

A teret pedig természetesen a tükörrel és a világítással tehetjük teljessé és egyedivé. A fénynek nagy szerepe van akár világos, akár sötétebb a helyiség. Fontos, hogy a kulcsokat, apróságokat is jól megtaláljuk, ha sietünk, akkor is minden a kezünk ügyében legyen.

Az előszoba tehát a legtöbb otthonban kicsi, mégis hihetetlenül fontos tér. Fogad, kísér – és tényleg az első benyomást adja otthonunkról.

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...

2021. augusztus 26.

Járd körbe Frank Sinatra egykori legendás otthonát!

Frank Sinatra minden idők egyik legnagyobb sztárja. Pop-dzsessz énekes, színész, vállalkozó – legenda. Az 1915-ben született Sinatra hosszú élete alatt rengeteg emlékezetes dalt és...

2021. július 22.

A hiba, ami tönkreteszi a teraszodat – és így kerülheted el!

Az esztétikus otthon kialakításánál rengeteg tényezőre oda kell figyelnünk. Fontosak az arányok, a színek, a minták, a textúrák, az elrendezés; egységes stílust kell kialakítanunk...