„Ép kertben, ép lélek”

A nyugalmat, a rohanó világtól való kellemes kikapcsolódást jelenti számunkra a kertünkben eltöltött idő. Nem csak meghatározza a házunk alaphangulatát, hanem egyedi tervezése különlegessé teszi, és bizony a környezetünkben tükröződik belső világunk is.

A cikket szerkesztette: Otti Manufactura

A belsőépítészekből, művészekből és építőipari szakmunkásokból alakult cég egyedülálló betontechnológiával tervez, gyárt és kivitelez minőségi burkolatokat. Kül- és beltéri burkolataikon kívül többek között különböző mosdók, pultok, kőkeretek, konzolok, kandallóelemek, kerti kutak és különleges dekorációk gazdagítják a széles termékpalettát.

Beltéri burkolatok

Az Otti kövek alkalmazása egyediségük révén teljes szabadságot ad a megrendelőnek: a szériatermékeket a berendezéshez leginkább illő színben önti ki. Az Otti szakembereit a teljesen egyedi igények sem ejtik zavarba: igény esetén személyre szabott burkolatot terveznek, illetve gyártanak padlóra és falra egyaránt. A kopóréteg fél–egy centiméter vastagságú, anyagában színezett, így a burkolat sosem fog elkopni! Ráadásul színkód vagy sablon alapján bármilyen termékszín reprodukálható. Az Otti burkolatok padló- vagy falfűtésnél is alkalmazhatók.

Konyha

A rusztikus stílusok – a provence-i, a vintage, a country vagy az angolos – sohasem mennek ki a divatból. Az Otti burkolatok, öntött konyhapultok, konyhaszigetek, mosogatók exkluzív kategóriát képviselnek, ugyanakkor rendkívül tartós, esztétikus termékek. A felületeket minden esetben impregnáljuk, illetve felület kezeljük, hogy a konyhai szennyezőanyagok (zsír, olaj, kávé, vörösbor, kóla stb.) ne okozzanak foltosodást. Az ehhez szükséges segédanyagokról és alkalmazásukról érdeklődjenek az Otti Manufacturánál!

Fürdőszoba

Különleges lesz a fürdőszoba, ha egy vagy több falat Otti kenhető kőburkolattal látunk el. Túl ezen, egy Otti öntött kőmosdó, egy beton- vagy műkő pult exkluzív megjelenést biztosít. A helyiséget tovább gazdagíthatjuk Otti fajansztállal, amitől igazán harmonikus lesz az enteriőrünk.

Lámpák

A világításra is érdemes külön gondot fordítani! Különleges Pálos & Napos lámpákat is kínál az Otti Manufactura. Anyaghasználatukra a réz, üveg, kerámia és fajansz jellemző. A fajanszlámpák peremeit díszítő finom szalagminta színe és a motívumok is kézzel készülnek, a kerámiák szintén kézműves termékek. A foglalatokat többnyire ledtechnikára alakították ki. A rézlámpák gyártósorokon készülnek, mégsem nélkülözik a kézműves termékek eleganciáját, ahogy egyedi kialakításuk révén az üvegtermékek is különleges megjelenésűek.

Az Otti termékei a magas minőséget képviselik!

katalógus
Otti Manufactura

Fontos tehát, hogy szemet és lelket gyönyörködtető látvánnyal, érzelemmel, vagy akár kellemes emlékekkel teli legyen a kert, jelentse a „nyugalom szigetét” számunkra, melyre a kavargó, folyton mozgásban lévő „élet óceánból” néha kievezünk, megpihenünk, majd látványával feltöltődve folytatjuk napi rutinunkat.

„Mutasd a kerted, megmondom ki vagy!”

Sokféle ember él a Földön, sokféle igénnyel, elképzeléssel, mindenkinek más jelenti a szépet. Ahogy az emberek, úgy a kertek is különböznek egymástól. Úgy is mondhatjuk, hogy ahány ház, annyi szokás. Nézzünk néhány rövid ízelítőt az ismertebb kert típusokból, hogy mindenki megtalálhassa a hozzá közelebb állót, s benne az Otti Manufactura Kft. által kézzel készített, az adott kert típushoz javasolt elemeket.

Angolkert

Az Angol, vagy más nevén tájkertet a 18. században, a politikától elvonult arisztokraták alakították ki Angliában. Lenyűgöző szépségű kertekről van szó, melyekben olyan helyeket hoztak létre, amik váratlan látványokként tárulnak fel a sétáló előtt. Színes, zöld pázsit, kacskaringós, kanyargós utak, kifinomult báj jellemzik. A Pietra „Anik mészkő” szabálytalan elemeivel bármilyen megálmodott kanyargós formát kirakhatunk, az ívek játékosságát kísérhetjük,  Pietra „térkő trapéz” elemmel.

Ez a vidéki kertstílus minden szabad területet kihasznál, ha nem az irányt mutató kerti utak, akkor virágágyások tarkítják a pompázatos látványt.  Lehetnek szabályos, vagy szabálytalan ágyások, melyeket szegélyezhetünk Otti féle ágyás szalag és sarok elemekkel, ezekbe egynyári, vagy akár évelő növényeket helyezhetünk, az angol kertstílusnak megfelelően, sűrűn ültetve.Francia kert

A Versailles-i kastélyból indult, a barokk korban volt ismert és ezt váltotta fel az Angol stílus. Ez a kert típus szinte bármilyen méretű területen megvalósítható. Szimmetria és geometria kombinációja, melybe mértani pontossággal kerülnek elhelyezésre a kövek, a kerti elemek, dekorációk. A sugár irányú utak mindig a látványhoz vezetnek.  A kert jobb és bal oldala egymásnak pontos mása. Kiegészítő elemeiben is a határozottságot követi, így kiváló dekorációja lehet egy-egy szögletes virágláda, falat vagy teraszt burkoló tégla szeletek, vagy akár fed kövek, melyek az épített falsávot hivatottak megóvni a beszivárgó nedvességtől.Design kert

A 21. század trendje. Letisztult látvány, nyílt terek, szögletes, geometrikus formák jellemzik, melyeket nem szokványos kertben használatos anyagokkal egészíthetünk ki, hanem üveggel, látszó beton felületekkel, de kombinálhatjuk fémmel és szabálytalan kövekkel is.  A kert minimalizmusát örökzöldekkel törhetjük meg, finomíthatjuk. Fontos kiegészítői továbbá a színek és a fények.

Az Otti Manifactura egyedisége nem csak abban rejlik, hogy termékeik minden egyes darabját kézzel készítik, hanem abban is, hogy olyan egyedi design termékeket hoznak létre, melyek kimondottan az adott tér igényeihez vannak komponálva. Ezek nem „széria termékek „, hanem egyedi rendelésre készülnek, a Megrendelő igényének megfelelő színben és méretben. Például kőmosogatók, kézmosók, zsaluelemek nyomainak látszatát keltő modern, látszóbeton felületek, beton padok, kerti pultok munkafelülete stb. Mivel ebben a design kertben bátran használhatunk színeket, készíttessük a tipikus szürke árnyalataitól eltérő, akár piros, lila, narancs vagy türkiz színben, az általunk kiválasztott darabot.„Akinek kertje van és könyvtára, annak megvan mindene.”-Cicero

Mennyire igaz, hiszen mindkettő titokzatos, varázslatos helyszín. A kert egésze, fontos! Figyeljünk a részletekre, kiegészítésekre, a kert „növénymentes” részeire is, hiszen szervesen kapcsolódnak az összképhez!

Alkalmazzuk a megfelelő burkolathoz a megfelelő elemeket. Az Otti lábazatok közül, ajánlom a „profil 2”, „profil 3” lábazati szegélyt és sarok elemeket, az oszlopok burkolására a „Profil 4”sarok kvádereket.

Díszítsük kertünket kőpadokkal, kaspókkal, virágtartó ládákkal.

Kerítésünk burkolásához sokféle termék használható, kiemelném nemes egyszerűsége miatt a Pietra „Kváder”-t mely kisebb felületen is jól mutat.

Ne feledkezzünk meg az olyan praktikus kültéri „berendezésekről” sem, mint a kerti sütögető, vagy a vízvételi lehetőségre és persze a szem gyönyörködtetésére szolgáló kerti kutak, amik fali és álló kivitelben nagy választékban készülnek.És végül a lépcső:

Mindig csoportosan építsük, tarkítsuk pihenőkkel, ha hosszabb szakaszokról van szó, kerüljük a kertet szétszabdaló, különálló, egy-egy lépcsőfokokat, kivéve, ha kisebb szintkülönbséget kívánunk áthidalni. Burkoljuk akár „Tokaj” vagy „Natúr” lépcsőlapokkal, minden elemhez megtalálható a hozzá illő front és sarok elem.

Minden kert egyedülálló. Ne feledjük! A kertünk mi magunk vagyunk.

A cikket írta: Lovász Viktória Építész technikus, lakberendező

fotó: Otti Manufactura Kft.

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. október 10.

„Letisztult, modern, sallangmentes komponálás” – Vadász Bence építésszel beszélgettünk

Az OtthoNNeked életében fontos szerepet tölt be az évről évre kiírásra kerülő Jövő Otthonai építész ötletpályázat. Idén is sokan döntöttek úgy, hogy megmérettetik magukat....

2019. október 09.

Le Corbusier – Az építészet francia mestere

Charles-Edouard Jeanneret, ismertebb nevén Le Corbusier 1887. október 6-án született a svájci La-Chaux-de-Fonds városában. Életének 77 éve alatt forradalmasította az építészetet, és a...

2019. október 08.

Otthon Design Ősz 2019.

2019. október 11-13. között kerül megrendezésre az idei Otthon Design Ősz. A kiállításnak otthont adó Hungexpo egy hétvégre átadja magát a lakberendezési trendeknek és...