Nem fogod elhinni Gerard Butler középkori stílusú New York-i loftlakását!

Gerard Butlert sok filmben láthattuk – a skót színész játszott James Bond-filmben, volt Drakula és Attila is, szerepelt a Tomb Raiderben, azonban tény, hogy a 300 című háborús képregény-adaptáció kockahasú Leonidász királyaként lett igazán nagy sztár.

Egy spártai királyhoz pedig királyi otthon illik – akkor is, ha épp Manhattan közepén lakik az ember. Egy loftlakásban.

Amikor a színész úgy döntött, hogy átrakja székhelyét az Egyesült Királyságból az Egyesült Államokba, otthonra volt szüksége: talált is egy fantasztikus loftlakást Manhattan menő Chelsea negyedében. A lakás mérete és adottságai fantasztikusak voltak – azonban nem használták ki a hatalmas teret, és sok-sok apró szobára osztották az ingatlant, ami így elveszítette tágasságát.

Butler ezért felbérelte Alexander Gorlin építészt, aki lényegében ledózerolt mindent, és így alakította ki a majdnem egyterű enteriőrt – aztán a korábban filmeshelyszín-tervezőként, set designerként dolgozó Elvis Restraino Butler elképzelései alapján létrehozta a lentebb látható lakásbelsőt. A művelet nem volt sem egyszerű, sem gyors – egész pontosan négy év telt el a papírok aláírásától a beköltözésig.

Nézzük meg a hosszas felújítás eredményét:

Különleges burkolatok mindenhol – ha mi is egyedi otthonra vágyunk, a Palatinus kínálatában fantasztikus beltéri és kültéri burkolatokat találunk.

Természetesen mozisarok is található a lakásban:

Nem spóroltak a csillárokkal az ebédlőben:

Ha te is szereted a különleges lámpákat – legyen szó klasszikus csillárokról vagy hipermodern okoslámpákról –, nézz körül az EGLO kínálatában!

A konyhában egyesül a klasszikus stílus a hipermodern fémes csillogással:

Ha felújítanánk konyhánkat, nézzünk szét az IBDesign-ZEGE-Marmorin kínálatában, ahol biztosan megtaláljuk a tökéletes darabokat álomkonyhánkhoz.

Baldachinból sincs hiány a hálószobában:

Igen, jól látjuk: Butlerék középkori kastélyt csináltak egy manhattani loftlakásból. Érdekes, finoman szólva is megosztó elképzelés, hiszen a lakberendezés egyik fontos szabálya, hogy mindig alkalmazkodjunk az adott ingatlan stílusához. Hipermodern épületben általában furán mutat a vintage – ellenben egy kastélyban remekül működhet a modern minimál stílus.

Érthető azonban az elképzelés: a skót színész egy menedéket akart a nyüzsgő nagyváros közepén, ami hazájára emlékezteti – egy olyan otthont, ahol valóban jól érzi magát. És végül is ez az otthonteremtés lényege: végső soron egy olyan enteriőrt kell létrehoznunk, ahol mi jól érezzük magunkat – akkor is, ha anakronisztikussá, neadjisten giccsessé válhat az összhatás.

Gerard Butler otthona mindenképp egyedi: kilóg a megszokott, unalmas celebotthonok közül – nem fog mindenkinek tetszeni, de hát nem is ez a cél.

Ha mi is szeretjük a különleges, minőségi építészeti megoldásokat, a Rigips kínálatában biztosan megtaláljuk, amit keresünk!

Neked hogy tetszik Gerard Butler manhattani középkori loftlakása?

Ha érdekelnek a legújabb trendek és újdonságok, az OtthoNNeked ingyenes tudásanyagából megismered őket IDE KATTINTVA.

Ha további inspirációra vágyunk, vegyünk részt az EXPO360 ingyenes online lakberendezési kiállításon IDE vagy a képre kattintva:

A csodálatos nappali Bóna Mónika munkája, aki letisztult, funkcionális, mégis barátságos teret alakított ki.

A képek forrása: Architectural Digest

A cikk szponzorált linkeket tartalmaz.

2021. július 22.

A hiba, ami tönkreteszi a teraszodat – és így kerülheted el!

Az esztétikus otthon kialakításánál rengeteg tényezőre oda kell figyelnünk. Fontosak az arányok, a színek, a minták, a textúrák, az elrendezés; egységes stílust kell kialakítanunk...

2021. június 17.

Építkezni készülsz? Erre készülj fel! – Otthontervezési és lakberendezési tippek

2020 szinte mindent megváltoztatott: az építőipar sem kivétel. Ha építkezni, felújítani szeretnénk, nem árt, ha felkészülünk néhány változásra – de pontosan mi vár ránk, ha új...

2021. június 03.

Így lesz templomból lenyűgöző lakóház!

Mindig érdemes otthonátalakításokat nézegetni: hihetetlen látni, ahogy a tulajok és a tervezők meglátják az unalmas vagy épp lepusztult épületben a potenciált, és a lehető legtöbbet...