Szigetelés a nyárban

A sok eső, a borús, olykor hideg idő miatt kicsit nehéz elképzelni, de hamarosan tényleg szükség lesz rá, hogy felkészüljünk arra, hogy kizárjuk a meleget. Sokan kapásból a légkondicionáló berendezésekre gondolnak, de valójában a megfelelő klíma megteremtése a hőszigeteléssel indul.

Szigetelés mesterfokon

Nézzük, hogy mire is érdemes figyelni, ha a nagy hőséget kellemesebben szeretnénk megélni! Ha az új otthon megépítése előtt állunk, akkor hihetetlen sok lehetőség közül választhatunk. Szigetelés szempontjából nagyon komoly előírások vannak, tehát van egy szint, amelyet mindenképpen be kell tartanunk. Azonban ezen túl is számos lehetőség van, amellyel komfortosabbá tehető a hőérzet. Belső tereink hőingadozása csökkenthető, növelhetjük az épületek hőmegtartó képességét. Így fűtési szezonban kevesebb energiát kell használnunk, míg a nyári melegben sokkal lassabban melegednek fel a belső terek.

Az épülethomlokzat szigetelése nélkülözhetetlen – Isover

 

Az Isover az épület homlokzat, illetve a minden típusú szerkezet hőszigetelésére kínál megoldásokat. Építészeti megoldásaik között szerepel az úgynevezett átszellőzetett homlokzati szigetelés is, ahol a fedő réteg és a szigetelő anyag között légréteg található.

A fűtésrendszer kialakítása

Már a fűtésrendszer kialakításakor érdemes a nyári hőségre is gondolni. Az egyik legkorszerűbb technikát a hőszivattyús rendszerek nyújtják, amelyek nem csak a komfortos hőmérsékletet biztosítják, hanem abban is segítenek, hogy a levegő minősége megfelelő legyen körülöttünk. Erről már részletesebben írtunk egy korábbi cikkünkben, amelyet itt olvashat.

Korszerű hűtés és fűtés hőszivattyús rendszerekkel – Budatech

 

Ha már áll a ház

Más a helyzet, ha már készen van a házunk – készen vettük vagy régóta abban élünk. Akkor a szigetelés nem az alapoktól indul, de van megoldás arra, hogy javítsunk a helyzeten. A nyílászárók cseréje, a jól zárható ablakok és ajtók beépítése nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy valóban olyan hőmérséklet legyen otthonunkban, amelyet elképzeltünk. Az ajtók megfelelő kiválasztásával már sokat spórolhatunk. A gyártónál tudunk érdeklődni a hőszigetelési értékekről, a piacon nagyon nagy a kínálat és az alapvető paraméterek mellett ez is egy olyan tényező, amely segíthet a döntésben.

A bejárati ajtók megfelelő hőszigetelésére mindenképpen érdemes ügyelni

 

Nem csak a bejárati ajtó, hanem a garázsajtó hőszigetelési értékeit is érdemes megvizsgálni. Általában ez a legnagyobb felület, ahol a megfelelő hőmérsékletű levegő ki tud „szökni” otthonunkból. A legtöbb gyártó már ügyel arra, hogy bejárati ajtóból és garázskapuból is legyen ugyanolyan dizájn a kínálatában. Így, ha egy fronton helyezkedik el a két ajtó, akkor maximális az összhang.

Hörmann garázskapuk – nem csak a dizájn, a hőszigetelés is fontos

 

A szigetelés tehát nagyon összetett, több tényező és lehetőség is befolyásolja. Akár újépítésű, akár régebbi az otthonunk, vannak megoldások, amelyekkel sokat javíthatunk a hőmérsékleten és hőérzeten, amelyek egyértelműen javítják a komfortérzetünket.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...