Mit tegyen a Mikulás, ha nincs kémény a házon? – a takarékos fűtés margójára

Decemberben igazán aktuális az eszmefuttatás, miszerint az élet 4 fő részre osztható. Amikor még hiszünk a Mikulásban, amikor már nem hiszel benne, amikor Te vagy a Mikulás és amikor már úgy is nézel ki. Nos, az biztosan igaz, hogy életünk folyamán sok mindenben hiszünk és egyre több mindenben szeretnénk hinni. Szerencsére azonban van, ami valósággá válhat, ilyen a kémény nélküli ház is, ami ugyan a Mikulás szempontjából határozottan hátrány, azonban a fűtésszámlát tekintve hatalmas előny.

Forrás: pexels.com

Fűtés a XXI. században

A technológia fejlődésének számos olyan hatása van, amely otthonunk fenntartására is erősen kihat, ezek közé tartozik a korszerű, megújuló energián alapuló fűtési rendszer is. Egy újépítésű, megújuló energiával üzemelő ház fűtési és hűtési energiaellátását napjainkban a levegő/víz és a levegő/levegő hőszivattyúk szélsőséges időjárási körülmények esetén is biztonságosan és energiatakarékosan képesek ellátni. Ez napjainkban már ténynek bizonyul. Azonban nem minden hőszivattyú képes erre, ez is ugyancsak tény.

Éppen ezért, amikor ilyen professzionális rendszer kiépítésében gondolkodunk, akkor ne feledjük, hogy  a végeredmény csak akkor lesz tökéletes, ha a kiépítést valóban szakemberek végzik. Mielőtt megkezdődnek a munkálatok, az épület paraméterein túl azt is érdemes felmérni, hogy az ott élőknek, az épületet használóknak milyen igényeik vannak.

Maga a rendszer még csak most kezd igazán elterjedtté válni, mert korábban az energiaárak jóval kedvezőbbek voltak, ráadásul a hőszivattyús technológia sem volt igazán alkalmas arra, hogy tökéletes hatásfokkal működjön. Ezért egy ilyen rendszer kiépítése azt is igényelte, hogy kiegészítő fűtésünk is legyen. Ma ez már egyáltalán nincs így a technológiai újításoknak, a fejlődésnek köszönhetően, így a beruházással valóban nagyon komoly költségmegtakarítás érhető el.

Kültéri egység

De hova lesz a kémény?

Hőszivattyús rendszerek alkalmazása esetén gázfüggetlen épületekről beszélhetünk, nincs szükség kémény kiépítésére, a teljes lakás fűtési igényének kielégítése megoldott, mindenféle kiegészítő fűtés alkalmazása nélkül. Mivel kémény kiépítésére nincs szükség, így jelentős megtakarítást tudunk elérni, továbbá családi házunk belső tereit is rugalmasan és széleskörűen kihasználhatjuk.

A hűszivattyús rendszer legnagyobb előnyei közé tartozik, hogy maga a rendszer nagyon jól kontollálható, nyáron akár hűt és napelemmel is lehet kombinálni. Emellett tisztítja a levegőt és segíti a por kezelését. A hosszan tartó tökéletes működéshez azonban elengedhetetlen a rendszeres, szakértők által végzett karbantartás.

Közel 30 év szakértelemmel, és több ezer Mitsubishi Electric által forgalmazott hőszivattyús készülék telepítésével büszkélkedhet a Budatech Kft. Műszaki kérdések tisztázásában és konkrét rendszerek ismertetésével kapcsolatban is, örömmel állunk az Ön rendelkezésére.

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...