Mit tegyen a Mikulás, ha nincs kémény a házon? – a takarékos fűtés margójára

Decemberben igazán aktuális az eszmefuttatás, miszerint az élet 4 fő részre osztható. Amikor még hiszünk a Mikulásban, amikor már nem hiszel benne, amikor Te vagy a Mikulás és amikor már úgy is nézel ki. Nos, az biztosan igaz, hogy életünk folyamán sok mindenben hiszünk és egyre több mindenben szeretnénk hinni. Szerencsére azonban van, ami valósággá válhat, ilyen a kémény nélküli ház is, ami ugyan a Mikulás szempontjából határozottan hátrány, azonban a fűtésszámlát tekintve hatalmas előny.

Forrás: pexels.com

Fűtés a XXI. században

A technológia fejlődésének számos olyan hatása van, amely otthonunk fenntartására is erősen kihat, ezek közé tartozik a korszerű, megújuló energián alapuló fűtési rendszer is. Egy újépítésű, megújuló energiával üzemelő ház fűtési és hűtési energiaellátását napjainkban a levegő/víz és a levegő/levegő hőszivattyúk szélsőséges időjárási körülmények esetén is biztonságosan és energiatakarékosan képesek ellátni. Ez napjainkban már ténynek bizonyul. Azonban nem minden hőszivattyú képes erre, ez is ugyancsak tény.

Éppen ezért, amikor ilyen professzionális rendszer kiépítésében gondolkodunk, akkor ne feledjük, hogy  a végeredmény csak akkor lesz tökéletes, ha a kiépítést valóban szakemberek végzik. Mielőtt megkezdődnek a munkálatok, az épület paraméterein túl azt is érdemes felmérni, hogy az ott élőknek, az épületet használóknak milyen igényeik vannak.

Maga a rendszer még csak most kezd igazán elterjedtté válni, mert korábban az energiaárak jóval kedvezőbbek voltak, ráadásul a hőszivattyús technológia sem volt igazán alkalmas arra, hogy tökéletes hatásfokkal működjön. Ezért egy ilyen rendszer kiépítése azt is igényelte, hogy kiegészítő fűtésünk is legyen. Ma ez már egyáltalán nincs így a technológiai újításoknak, a fejlődésnek köszönhetően, így a beruházással valóban nagyon komoly költségmegtakarítás érhető el.

Kültéri egység

De hova lesz a kémény?

Hőszivattyús rendszerek alkalmazása esetén gázfüggetlen épületekről beszélhetünk, nincs szükség kémény kiépítésére, a teljes lakás fűtési igényének kielégítése megoldott, mindenféle kiegészítő fűtés alkalmazása nélkül. Mivel kémény kiépítésére nincs szükség, így jelentős megtakarítást tudunk elérni, továbbá családi házunk belső tereit is rugalmasan és széleskörűen kihasználhatjuk.

A hűszivattyús rendszer legnagyobb előnyei közé tartozik, hogy maga a rendszer nagyon jól kontollálható, nyáron akár hűt és napelemmel is lehet kombinálni. Emellett tisztítja a levegőt és segíti a por kezelését. A hosszan tartó tökéletes működéshez azonban elengedhetetlen a rendszeres, szakértők által végzett karbantartás.

Közel 30 év szakértelemmel, és több ezer Mitsubishi Electric által forgalmazott hőszivattyús készülék telepítésével büszkélkedhet a Budatech Kft. Műszaki kérdések tisztázásában és konkrét rendszerek ismertetésével kapcsolatban is, örömmel állunk az Ön rendelkezésére.

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...