Rigips – fal újragondolva

A gipszkarton fal építése gyors és tiszta folyamat. Rugalmasságot biztosít otthonunknak vagy akár irodánknak is. Viszonylag egyszerűen akár új teret is leválaszthatunk, kialakíthatunk, miközben komolyabb munkálatokra nincs szükség. És ha azt gondolnánk, hogy a gipszkarton nem veszi fel a versenyt a téglafalakkal, akkor bizony tévedünk! 

A cikket szerkesztette: Saint – Gobain Rigips

Otthon. Az a hely, amely menedéket és biztonságot nyújt, és hozzájárul ahhoz, hogy feltöltődjünk. Fontos szempont, hogy a lakás alakítható legyen és megfeleljen a család igényeinek a különböző életszakaszokban. Korszerű építészeti megoldásokkal a lakás a benne élők szükségletei szerint alakítható.

A Rigips célja, hogy olyan innovatív tervezési megoldásokat és belsőépítészeti rendszereket nyújtson az építkezőknek, kivitelezőknek, melyek megfelelnek korunk elvárásainak. Folyamatos termékfejlesztéseinknek köszönhetően – legyen szó akár építkezésről vagy felújításról – rugalmas megoldásainkkal folyamatosan az emberek komfortérzetének növelésén dolgozunk. A modern lakásépítés alapja a könnyű alakíthatóság. A Rigips szerelt válaszfalai gyorsan építhetőek, és akár az utólagos átalakítás is könnyen megvalósítható.

Ismerje meg a Habito® rendszert!

A gipszkarton fal építése gyors, tiszta és variálhatóságának köszönhetően teret ad az egyéni elképzeléseknek.
A Habito válaszfalak szerelése megegyezik a gipszkarton falak építésével, ami a hagyományos építési módokhoz képest nagyon gyorsan kivitelezhető és utólag is könnyen alakítható. Emellett ugyanazon műszaki tulajdonságok kisebb falvastagsággal is elérhetők, ami nagyobb tereket és jelentős megtakarítást jelent.

A Habito válaszfalak mindegyike minimum 30 perces tűzgátlást biztosít, ez igény esetén akár 90 percesre is növelhető. Továbbá kiemelkedő hanggátlási értékekkel rendelkezik, így kis falvastagság mellett is garantált a csend a lakásban.

Különféle eszközök nagyon egyszerűen rögzíthetők a Habito szerkezetekre, legyen szó konyhaszekrényről, tévéről vagy képekről. A berendezések falra szerelésénél nincs szükség fúróra vagy egyéb gépre, nem szükséges dübel használata, megfelel a pozdorjacsavar. Nincs zaj és nem keletkezik építési törmelék. Akár 60 kilós tárgyat is rögzíthetünk egyszerű csavarozással.

Ajánljuk konyhába, nappaliba, hálószobába, gyerekszobába, térelválasztáshoz, valamint fokozott terhelésű válaszfalakhoz. Lakáselválasztó falak építéséhez kiváló, egy rendszerben egyesíti a tűzvédelmet (EI 120 perc), a jó hangszigetelést (Rw=62 dB), a biztonságot (15 perces áttörésgátlás) és a gyors építési időt.

A mindennapi életben egy válaszfalnak sok mindent ki kell bírnia. A belső térben épített szerkezeteknek statikus és dinamikus terheléseket is viselniük kell. Például a válaszfalnak nekiütődhet a szék háta, a porszívó, az ajtók vagy a gyerekek játéka. A Habito építőlemez jól bírja a terhelést, nagyon nagy felületi keménységgel és ütésállósággal rendelkezik.

Otthona kialakítása során azonban ne feledkezzen meg a megfelelő élvédelemről! A Rigips prémium élvédőivel gyerekjáték a tartós és szép belső és külső sarkok kialakítása. Külső derékszögű sarkokra az AquaBead élvédő glettanyag nélkül egyszerűen felragasztható, így időt és anyagot spórolhat. Magas ütésállóságának köszönhetően könnyen elkerülheti a falak csorbulását, belső terei sokáig megőrzik szépségüket.

A Rigips termékpalettáján számos gipszalapú portermék – glettek, vakolatok, hézagolóanyagok – is szerepelnek, melyekkel tökéletes, esztétikus felületek képezhetők.
A Rigips Rimano termékcsalád megfelelő megoldást nyújt otthona beltereinek gyors, esztétikus és környezetbarát kialakításához.

A Rigips Vario hézagológipsz, valamint a ProMix Finish glettelőanyag ideális megoldás a Habito építőlemez és egyéb gipszkartonok legmagasabb minőségű felületi glettelésére. Gipszkartonra történő tapétázás és festés esetén ugyanis érdemes végiggondolni a tervezett helyiségben elvárt felületi minőséget. Ugyanis a burkolat anyaga (pl. közepes, durva vagy finom szerkezetű tapéta), színe, fényessége, mintája, illetve a megvilágítás minősége, iránya és erőssége különböző alapfelületi minőséget igényel. A felületi minőségi igény pedig annak létrehozásához megfelelő terméket is követel. A gipszfelület kiváló alap festés, mázolás és tapétázás számára.

Kapcsolat
Saint – Gobain Rigips

Erős és tartós válaszfalak

Szemben a hagyományos gipszkarton falakkal, az innovatív HABITO® fal erős és tartós. Ráadásul a tárgyak rögzítéséhez nincs szükség fúrásra vagy dübelre, mert egyszerű pozdorjacsavarral és csavarhúzóval is felszerelhetünk TV-t, könyvespolcot, konyhaszekrényt is. Nagy felületi keménységük miatt a rendkívüli mechanikai hatásokat is sérülés nélkül kibírják, mint például: ajtókilincs csapódás, falhoz ütődő tárgy.

A HABITO® falszerkezetre bármit rögzíthetünk fúró és dübel nélkül

Élet- és a vagyonvédelem

A  HABITO® falszerkezet nem csak tartósságával veszi fel a versenyt a téglafalakkal. A belső válaszfalakat minimum 30 perces tűzgátlásra minősítettek, ami 90 percre is növelhető. A szomszédos lakásokat elválasztó falak pedig 120 perces tűzgátlást és a Mabisz által minősített 15 perces áttörésgátlást biztosítanak. Így otthonunk biztonságosabbá is tehető.

Az elektromos vezetékek elhelyezése is könnyebbé tehető, hiszen a könnyűszerkezetes falak üregeiben elhelyezhetők a különböző szakipari vezetékek. Ezzel a helykihasználást is növelhetjük, az eredmény pedig határozottan esztétikusabb lesz.  

Hangszigetelés magasfokon

A könnyűszerkezetes falak kiemelkedően vizsgáznak ezen a téren, mivel az üregben elhelyezett szigetelőanyaggal (levegővel) és a gipszkarton borítással a teljes frekvenciatartományban biztosítják a hanggátlást. A hagyományos falakhoz képest pedig a legjobbak a beszédtartományban és a magasabb frekvenciákon, ami a mindennapi életünkben a leggyakrabban előforduló zajtípus. A belső válaszfalak minimum 47dB hanggátlást biztosítanak, ami a normál beszéd hangját már nem engedi át. A szomszédos lakásokat elválasztó falak pedig 62dB-re minősítettek.

Összegezve vékonyabb és egyszerűbben beépíthető falakat kapunk, amely ráadásul számos előnnyel is bír a téglafalakkal szemben. Ennek köszönhetően még helyet is tudunk spórolni, valamennyivel nagyobb teret tudunk kialakítani, amely esztétikus végeredményt adhat. Ha olyan otthonra vágyik, amely minden szempontból kényelmet és biztonságot nyújt, ugyanakkor a család igényeinek változtatásával rugalmasan alakítható, akkor Önnek az innovatív HABITO® falra van szüksége.

2022. november 21.

A hollywoodi sztárszínésznő, Hilary Swank otthona igazi téli csodavilág – tele kutyákkal

Az Oscar-díjas Hilary Swank családi otthona sokkal barátságosabb, mint a legtöbb sztárvilla – és bővelkedik a menhelyi kutyusokban. A 48 éves Hilary Swank harminc éve kezdte a...

2022. október 19.

Most elképesztő kedvezménnyel szerezheted be álomjakuzzidat!

A SpaTrend energiatakarékos jakuzzijaival rengeteget spórolhatunk – különösen most a Black Friday Early Bird akció keretében! A rendszeres masszázsmedence-használat kiváló...

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...