Rigips – fal újragondolva

A gipszkarton fal építése gyors és tiszta folyamat. Rugalmasságot biztosít otthonunknak vagy akár irodánknak is. Viszonylag egyszerűen akár új teret is leválaszthatunk, kialakíthatunk, miközben komolyabb munkálatokra nincs szükség. És ha azt gondolnánk, hogy a gipszkarton nem veszi fel a versenyt a téglafalakkal, akkor bizony tévedünk! 

Erős és tartós válaszfalak

Szemben a hagyományos gipszkarton falakkal, az innovatív HABITO® fal erős és tartós. Ráadásul a tárgyak rögzítéséhez nincs szükség fúrásra vagy dübelre, mert egyszerű pozdorjacsavarral és csavarhúzóval is felszerelhetünk TV-t, könyvespolcot, konyhaszekrényt is. Nagy felületi keménységük miatt a rendkívüli mechanikai hatásokat is sérülés nélkül kibírják, mint például: ajtókilincs csapódás, falhoz ütődő tárgy.

A HABITO® falszerkezetre bármit rögzíthetünk fúró és dübel nélkül

Élet- és a vagyonvédelem

A  HABITO® falszerkezet nem csak tartósságával veszi fel a versenyt a téglafalakkal. A belső válaszfalakat minimum 30 perces tűzgátlásra minősítettek, ami 90 percre is növelhető. A szomszédos lakásokat elválasztó falak pedig 120 perces tűzgátlást és a Mabisz által minősített 15 perces áttörésgátlást biztosítanak. Így otthonunk biztonságosabbá is tehető.

Az elektromos vezetékek elhelyezése is könnyebbé tehető, hiszen a könnyűszerkezetes falak üregeiben elhelyezhetők a különböző szakipari vezetékek. Ezzel a helykihasználást is növelhetjük, az eredmény pedig határozottan esztétikusabb lesz.  

Hangszigetelés magasfokon

A könnyűszerkezetes falak kiemelkedően vizsgáznak ezen a téren, mivel az üregben elhelyezett szigetelőanyaggal (levegővel) és a gipszkarton borítással a teljes frekvenciatartományban biztosítják a hanggátlást. A hagyományos falakhoz képest pedig a legjobbak a beszédtartományban és a magasabb frekvenciákon, ami a mindennapi életünkben a leggyakrabban előforduló zajtípus. A belső válaszfalak minimum 47dB hanggátlást biztosítanak, ami a normál beszéd hangját már nem engedi át. A szomszédos lakásokat elválasztó falak pedig 62dB-re minősítettek.

Összegezve vékonyabb és egyszerűbben beépíthető falakat kapunk, amely ráadásul számos előnnyel is bír a téglafalakkal szemben. Ennek köszönhetően még helyet is tudunk spórolni, valamennyivel nagyobb teret tudunk kialakítani, amely esztétikus végeredményt adhat. Ha olyan otthonra vágyik, amely minden szempontból kényelmet és biztonságot nyújt, ugyanakkor a család igényeinek változtatásával rugalmasan alakítható, akkor Önnek az innovatív HABITO® falra van szüksége.

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...