Rigips – fal újragondolva

A gipszkarton fal építése gyors és tiszta folyamat. Rugalmasságot biztosít otthonunknak vagy akár irodánknak is. Viszonylag egyszerűen akár új teret is leválaszthatunk, kialakíthatunk, miközben komolyabb munkálatokra nincs szükség. És ha azt gondolnánk, hogy a gipszkarton nem veszi fel a versenyt a téglafalakkal, akkor bizony tévedünk! 

Erős és tartós válaszfalak

Szemben a hagyományos gipszkarton falakkal, az innovatív HABITO® fal erős és tartós. Ráadásul a tárgyak rögzítéséhez nincs szükség fúrásra vagy dübelre, mert egyszerű pozdorjacsavarral és csavarhúzóval is felszerelhetünk TV-t, könyvespolcot, konyhaszekrényt is. Nagy felületi keménységük miatt a rendkívüli mechanikai hatásokat is sérülés nélkül kibírják, mint például: ajtókilincs csapódás, falhoz ütődő tárgy.

A HABITO® falszerkezetre bármit rögzíthetünk fúró és dübel nélkül

Élet- és a vagyonvédelem

A  HABITO® falszerkezet nem csak tartósságával veszi fel a versenyt a téglafalakkal. A belső válaszfalakat minimum 30 perces tűzgátlásra minősítettek, ami 90 percre is növelhető. A szomszédos lakásokat elválasztó falak pedig 120 perces tűzgátlást és a Mabisz által minősített 15 perces áttörésgátlást biztosítanak. Így otthonunk biztonságosabbá is tehető.

Az elektromos vezetékek elhelyezése is könnyebbé tehető, hiszen a könnyűszerkezetes falak üregeiben elhelyezhetők a különböző szakipari vezetékek. Ezzel a helykihasználást is növelhetjük, az eredmény pedig határozottan esztétikusabb lesz.  

Hangszigetelés magasfokon

A könnyűszerkezetes falak kiemelkedően vizsgáznak ezen a téren, mivel az üregben elhelyezett szigetelőanyaggal (levegővel) és a gipszkarton borítással a teljes frekvenciatartományban biztosítják a hanggátlást. A hagyományos falakhoz képest pedig a legjobbak a beszédtartományban és a magasabb frekvenciákon, ami a mindennapi életünkben a leggyakrabban előforduló zajtípus. A belső válaszfalak minimum 47dB hanggátlást biztosítanak, ami a normál beszéd hangját már nem engedi át. A szomszédos lakásokat elválasztó falak pedig 62dB-re minősítettek.

Összegezve vékonyabb és egyszerűbben beépíthető falakat kapunk, amely ráadásul számos előnnyel is bír a téglafalakkal szemben. Ennek köszönhetően még helyet is tudunk spórolni, valamennyivel nagyobb teret tudunk kialakítani, amely esztétikus végeredményt adhat. Ha olyan otthonra vágyik, amely minden szempontból kényelmet és biztonságot nyújt, ugyanakkor a család igényeinek változtatásával rugalmasan alakítható, akkor Önnek az innovatív HABITO® falra van szüksége.

2023. március 03.

Így válaszd ki a tökéletes vakolatot!

A színek, struktúrák és kötőanyagok erdejében nehéz lehet eligazodni –  itt egy kis segítség. Mutasd a házad, megmondom, ki vagy: nagyon sokat számít, hogy fest az épület,...

2023. február 20.

Egy modern, exkluzív, pazar EXPO a jakuzzikról (nem csak) a víz szerelmeseinek

Egy hétvége, nem wellness hétvége. Magyarország legnagyobb vásárral egybekötött kiállítása csak rád vár. Merülj el a SPATREND EXPO kínálatának tengerében! Miről is van szó?...

2023. február 19.

Érezd a természet lágy érintését otthonodban, meríts ihletet az IBDesign bemutatótermének segítségével!

Otthonunkból mindannyian a maximumot szeretnénk kihozni és erre kiváló lehetőséget nyújt egy bemutatóterem, ahol szakértő segítséggel, minden helyiségre kiterjedő összhangot...