Rigips – fal újragondolva

A gipszkarton fal építése gyors és tiszta folyamat. Rugalmasságot biztosít otthonunknak vagy akár irodánknak is. Viszonylag egyszerűen akár új teret is leválaszthatunk, kialakíthatunk, miközben komolyabb munkálatokra nincs szükség. És ha azt gondolnánk, hogy a gipszkarton nem veszi fel a versenyt a téglafalakkal, akkor bizony tévedünk! 

Erős és tartós válaszfalak

Szemben a hagyományos gipszkarton falakkal, az innovatív HABITO® fal erős és tartós. Ráadásul a tárgyak rögzítéséhez nincs szükség fúrásra vagy dübelre, mert egyszerű pozdorjacsavarral és csavarhúzóval is felszerelhetünk TV-t, könyvespolcot, konyhaszekrényt is. Nagy felületi keménységük miatt a rendkívüli mechanikai hatásokat is sérülés nélkül kibírják, mint például: ajtókilincs csapódás, falhoz ütődő tárgy.

A HABITO® falszerkezetre bármit rögzíthetünk fúró és dübel nélkül

Élet- és a vagyonvédelem

A  HABITO® falszerkezet nem csak tartósságával veszi fel a versenyt a téglafalakkal. A belső válaszfalakat minimum 30 perces tűzgátlásra minősítettek, ami 90 percre is növelhető. A szomszédos lakásokat elválasztó falak pedig 120 perces tűzgátlást és a Mabisz által minősített 15 perces áttörésgátlást biztosítanak. Így otthonunk biztonságosabbá is tehető.

Az elektromos vezetékek elhelyezése is könnyebbé tehető, hiszen a könnyűszerkezetes falak üregeiben elhelyezhetők a különböző szakipari vezetékek. Ezzel a helykihasználást is növelhetjük, az eredmény pedig határozottan esztétikusabb lesz.  

Hangszigetelés magasfokon

A könnyűszerkezetes falak kiemelkedően vizsgáznak ezen a téren, mivel az üregben elhelyezett szigetelőanyaggal (levegővel) és a gipszkarton borítással a teljes frekvenciatartományban biztosítják a hanggátlást. A hagyományos falakhoz képest pedig a legjobbak a beszédtartományban és a magasabb frekvenciákon, ami a mindennapi életünkben a leggyakrabban előforduló zajtípus. A belső válaszfalak minimum 47dB hanggátlást biztosítanak, ami a normál beszéd hangját már nem engedi át. A szomszédos lakásokat elválasztó falak pedig 62dB-re minősítettek.

Összegezve vékonyabb és egyszerűbben beépíthető falakat kapunk, amely ráadásul számos előnnyel is bír a téglafalakkal szemben. Ennek köszönhetően még helyet is tudunk spórolni, valamennyivel nagyobb teret tudunk kialakítani, amely esztétikus végeredményt adhat. Ha olyan otthonra vágyik, amely minden szempontból kényelmet és biztonságot nyújt, ugyanakkor a család igényeinek változtatásával rugalmasan alakítható, akkor Önnek az innovatív HABITO® falra van szüksége.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...