Rendszerezés és tárolás

A legtöbben tavaszra vagy nyárra időzítik a nagytakarítást, festést, esetleg a lakás átrendezését. Ennek egyik oka, hogy mindig bízunk abban, hogy ilyenkor jobb az idő, hiszen valljuk be, hogy esőben vagy hidegben nem olyan jó pakolni. Azonban tapasztalat, hogy az időjárás gyakran megtréfál bennünket. A másik oka pedig az, hogy ilyenkor szoktunk több szabadságot kivenni és sokszor a szabadság egy részét valóban rendszerezéssel, pakolással töltjük.

VS Fürdőszoba – burkolatok és berendezések a fürdőszoba méretéhez igazítva

Az nagyon klassz dolog, ha a régi dolgoktól megválunk, a feng shui irányzat egyik alapja egyébként, hogy törött, hibás, vagy negatív energiát árasztó tárgy ne legyen az otthonunkban. De ha valaki nem feltétlenül a feng shui alapján képzeli el otthonát, a felesleges dolgok eltávolítása akkor is garantáltan jobb kedvre derít bennünket és otthonunkat is rendezettebbnek, tisztábbnak érezzük.

Rendszerezés mindenek felett

A nagy rendrakást sokszor valóban egy felújítás vagy tisztasági festés generálja, általában a végeredmény tényleg jó érzéssel tölt el bennünket, de mit érdemes csinálnunk, hogy a rend meg is maradjon?

Rendet a konyhába – Forest

Nos, ennek alapvető kulcsa a rendszerezés és az átlátható tárolási módok kialakítása. Gyakori, hogy bár nagyszerűen rendet raktuk, később azonban nem találjuk, mi hova került. A konyha rendszerezéséről korábban ebben a cikkben írtunk.

A fiókok helyett ma már léteznek olyan kifordítható fakkok és tárolórészlegek, amelyek egyedivé és kimondottan személyre szabhatóvá teszik a konyhabútort. Erről részletesen ebben a cikkben írtunk. A fiókok és fakkok a pakolást is egyszerűbbé teszik, ráadásul mindent sokkal könnyebben megtalálhatunk.

Egy jól kialakított szekrényben mindent megtalálunk – Forest

Rend a gyerekszobában

Vannak nagyon klassz tárolódobozok, amelyek a gyermekszobában lehetnek segítségünkre. Kisebbeknél előny, ha ilyeneket beszerzünk, mert nem csak a szoba lesz átláthatóbb, hanem közben azt is meg tudjuk tanítani a gyermeknek, hogy hogyan pakoljon el. Ez az, amit nem lehet elég korán kezdeni. A színes dobozokat ő is szeretni fogja, nem balesetveszélyes, mint adott esetben egy fiók és azzal sincs gond, hogy nem éri el, hiszen mindig kéznél van.

A gyermekszobában is lehet rendet tartani – Forest

Megoldás a fürdőszobai apróságoknak

A fürdőszobában egy jó szekrény vagy polcrendszer tehet jó szolgálatot. A kisebb fiókok, a tagolt elosztás kimondottan segít abban, hogy mindig rendezetten ugyanakkor kéznél legyen, amire szükségünk lehet. A fürdő kialakításakor a kádnál, zuhanynál – ha van rá lehetőség – a falba is építtethetünk párkányt vagy bemélyedést. Egyrészt megtöri a falfelületet, így izgalmasabbá varázsolja a teret, másrészt szintén nagy előny, ha a tisztálkodáshoz szükséges kellékek kéznél vannak.

Ha mindennek van helye, garantáltan gyorsabban indul a reggel – Porcelanosa

A bútorok kiválasztásánál is gondolkodhatunk előre. Ha tudjuk, hogy kicsi a tér, de többen is használjuk a fürdőszobát, akkor nagyon fontos, hogy el tudjunk különíteni mindenkinek helyet. A sok fiók, apró polcok (de csak annyira apró, hogy a normál méretű flakonok megfelelően elférjenek) elengedhetetlenek. Ebben a cikkünkben írtunk tippet, hogy milyen klassz szekrények közül választhatunk még akkor is, hogy ha egészen kevés hely áll rendelkezésre.

Ha tehát belevágunk egy nagyon átfogó takarításba és szelektálásba, akkor mindenképpen ügyeljünk arra, hogy mindennek praktikus helyet válasszunk és legalább mi magunk átlássuk a logikát. A tárolódobozok, fiókokba elhelyezhető rendszerezők nagy segítségünkre lehetnek és nem csak abban segítenek, hogy mindennek lesz helye, hanem dekoratív kialakításuknak köszönhetően új színt vagy hangulatot is csempésznek otthonunkban. Tehát ha belevágunk, akkor figyeljünk arra is, hogy hosszú távon fenntartható legyen a végeredmény!

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. április 26.

Így válassz padlót otthonod helyiségeibe!

Összeszedtük, melyik helyiségbe milyen típusú padló illik a legjobban. Sokan az otthontervezésnél nem fordítanak elég figyelmet a padlóválasztásra: a koncepció csupán annyi, hogy a...

2021. december 09.

Így lehet igazán fenntartható, barátságos otthonod karácsonyra!

Mezítlábas, jókedvű futkorászás a lakásban. Izgatott ajándékbontás a karácsonyfa alatt ülve. Fenntartható, zöld otthon, ahol mindig jól érezzük magunkat: környezetbarát módon...

2020. december 14.

Trilak

Küldetésünk Elsőként reagálunk a fogyasztói igényekre felhasználóbarát termékekkel, előremutató, minőségi megoldásokkal.Jövőkép Kiváló csapatmunkával, több mint 100 éves...