Tavaszi nagytakarítás a szezon első kerti partijához

Most, hogy itt a tavasz, az emberek egy részében már egészen biztos, hogy felmerült a kerti parti, a nyári pihenés, kertészkedés, medencében való fürdés gondolata.

A cikket szerkesztette: Kärcher

A Kärcher egy nemzetközi tisztítás technológiával foglalkozó vállalkozás, amely ipari és háztartási területen egyaránt kínál költséghatékony, vagy akár egészen magas szintű igényeket is kielégítő megoldásokat, Magyarországon immáron 25 éve. Sokan nem tudják, hogy a Kärcher közel 3000 termékével lefedi a tisztítási technikák egészét, legyen szó bármilyen felületről vagy anyagról. A jelenleg üzemelő 27 Kärcher Center és Store üzleteinkkel már elértük az országos lefedettséget, de továbbra is folyamatosan nyitunk új üzleteket, amelyek jól felszerelt szerviz pontok is egyben.

katalógus
Kärcher

Ugyanakkor az álmodozást követően elég rövid időn belül eszünkbe jutnak az ezzel járó előkészületek, mint a fűnyírás, medencetisztítás, növények ápolása – csak, hogy a legszembetűnőbb dolgokat említsük.

Fotó: unsplash.com

Bizony akad, akinek nyűg minden ilyen kerti munka, pedig 1-2 készülékkel nagyon sokat könnyíthetünk a feladatokon, illetve leegyszerűsíthetjük a folyamatokat, így nekünk több idő jut arra, amit még ezeken felül meg szeretnénk csinálni.

Kezdődik a „fűnyírás-szezon”

A kerti szezont szinte kivétel nélkül egy tavaszi frissítő fűnyírás nyitja meg, ami által felfrissül a pázsit és könnyebben szívja be magába a napsugarakat és a vizet, amik táplálják, és szép zölden tartják. Ebben nyújt kényelmes megoldást az ÚJ RLM 4 Robotfűnyíró, ami 4 késes rendszerével, állítható vágási magassággal (25-55 mm között), önálló működésével értékes időt szabadít fel. Mivel kategóriájában „hegymászó”, így a 45 fokos emelkedők sem jelentenek neki kihívást, és még az akkumulátor lemerülése előtt visszatér a töltőállomására. Programozható – így 3 szabadon választott kiindulási pontból a keret mindegyik részét egységesen ápolja.

Miután a pázsit rendezett, a megfelelő öntözéssel szép élénk zöld lesz, és az igény szerint elültetett növények, zöldségek is meghálálják a megfelelő táplálást. Amennyiben nem szeretnénk az időjárásra hagyatkozni az öntözés tekintetében, úgy két lehetőség is van a növények esőztetésére.

Fotó: unsplash.com

 

Locsolás – a kihagyhatatlan feladat

1. A kézi locsolást választjuk, mint megoldást, ami lássuk be elég időigényes és nagyobb kerteknél bizony fáradságos tud lenni.

2. Kärcher Rain Systemet használunk, ami lényegében annyit takar, hogy úgy öntöz a rendszer, ahogyan a növényeknek szükségük van rá. Egyrészt gazdaságos, mert egyesíti a hagyományos öntözést a mikro-csepegtetéssel és minden csepp víz oda hullik, ahol szükség van rá – nincs felesleges vízveszteség. Másrészt praktikus, mert egyaránt beépíthető élő sövényekbe, bokrokba, virágágyásokba, zöldséges kertekbe.

Ha most Önben is felmerült, hogy „Jó a hogyan öntöz a rendszer, de még mindig kellek a folyamathoz, hiszen a mikor nincs megoldva!”, akkor fantasztikus hírünk van!

A Kärcher SensoTimer gondoskodik arról, hogy megfelelő időben, megfelelő mennyiségű folyadékot kapjanak a növények, hiszen előre beprogramozható, hogy mikor öntözzön. A SensoTimer ST6 DUO eco!logic automata öntözőrendszer folyamatosan méri a levegő páratartalmát, a talaj nedvességtartalmát, amit egy rádiójeladón keresztül küld a vezérlőpanelnek. Ha a mért érték eléri az előzetesen beállított értékhatárt, a Senso Timer automatikusan megkezdi az öntözést a következő időpontban.

Fotó: unsplash.com

Ezek után már csak a kerti bútorok, medence, terasz tisztítása van hátra és kezdődhet a szezonnyitó kerti parti. Egy jó magasnyomású mosó használatával természetesen ez nem annyira feladat, sokkal inkább játék. Legyen szó gyengéd ápolásról, frissítő tavaszi mosásról vagy erőteljes tisztításról, egy Kärcher mosóra mindig számíthat!

Nemcsak felveszi a versenyt a makacs szennyeződésekkel, hanem meg is nyeri azt. Tartozékaival, a tisztítószerek széles skálájával biztos társ valamennyi kültéri tisztítás során. Használatával pedig garantáltan rövidebb idő alatt és hatékonyabban megtisztítható minden keményfelület.

 

Már csak egyetlen kérdés maradt hátra: Mikor lesz az a szezonnyitó buli?

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. szeptember 02.

Űzze ki otthonából a pollent, a füstöt, a port

Amikor szennyezésről beszélünk, általában kültéri szennyezésre gondolunk, azonban a beltéri levegőben is számos káros anyag fordulhat elő, amit szabad szemmel nem feltétlenül látunk....

2019. augusztus 21.

Takarítási tippek kezdőknek és haladóknak

Otthonunk tisztán tartása embert próbáló feladat – főleg, ha több emberrel élünk egy fedél alatt. Akad, aki szeret takarítani, és van, akitől nagyon távol áll a házimunka; bárhogy...

2019. augusztus 01.

Hogyan lehet egészséges az otthonunk?

Az utóbbi évek lakásépítéseinek legfőbb jellemzői – modern, környezettudatos, energiatakarékos – mellé egyre nagyobb igény mutatkozik a kiemelten egészséges, higiénikus...