Miért érdemes profikra hagyni a garázskapu beszerelését?

Elferdült garázsajtó, nyikorgó zsanérok, nehézkes kapunyitás – a tanácsadás hiányosságai és a „csináld-magad garázskapu” beépítés miatt az újonnan vásárolt kapu hamar meghibásodhat, a legrosszabb esetben pedig balesetet is okozhat. Ha azt szeretnénk, hogy garázskapunk gyorsan a helyére kerüljön és kiválóan működjön, érdemes a beszerelést tapasztalt szakemberre bízni.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

Ha megfogadjuk a Hörmann tanácsait, a garázskapu a mi otthonunkban is maradéktalanul biztonságos lesz.

Sokszor nem is gondolnánk, de a nehézségek még az új kapu beszerelése előtt kezdődnek. Kapucsere esetén komoly veszélyforrást jelenthet a régi kapuszárny eltávolítása, hiszen az könnyen ránk eshet. A hivatalos Hörmann partnerek segítenek a ki- és beszerelésnél, egyedi esetekben pedig megítélik, hogy a vezetősínek és a tok megtarthatóak-e és elég-e magát a kapulapot kicserélni. Így pénzt és időt is spórolunk, hiszen a ki- és beépítés elmarad.

A következő lépés a mérés, hiszen a garázsnyílásba illő garázskapu kiválasztása a pontos mérésen múlik. Sok esetben szintkülönbséggel kell számolni, illetve figyelembe kell venni a pontos tetőmagasságot is az új ajtó beépítéskor. A régi garázsoknak sokszor van különös méretük, melyre figyelnünk kell, adott esetben pedig helyettesítő megoldást kell találnunk.



Apró részletnek tűnik, ám beszerelés előtt lényeges némi figyelmet szentelni annak is, milyen anyagokat használjunk – a falak adottságait figyelembe véve. Csavarok, tiplik, illetve a szereléshez használt szerszámok, mint a fúró megválasztása kulcskérdés. Nyitáskor és záráskor a garázsajtónak komoly nyomó- és húzóerőt kell kiállnia, különösen fontos, hogy a vezetősíneket a falhoz passzoló anyagokkal rögzítsük. Automata garázskapu beszerelése esetében a meghajtást már a tervezésnél figyelembe kell venni. A nem megfelelő meghajtás akár komoly balesetekhez is vezethet, így érdemes ezen a téren is kikérnie Hörmann-partnere tanácsát.



A tapasztalt szakember kiismeri magát a különböző garázskapu típusok között, hasznos tanácsokat ad és a kapu minden alkatrészét szakszerűen szereli be. Így szavatolható, hogy az igényeinek megfelelő kapu minden funkciója tökéletesen működjön. Így garantálható, hogy a garázskapu lecsukódáskor bármilyen akadállyal érintkezve a lehető legrövidebb időn belül megálljon és elkerülhető legyen a baleset. A kapu szakszerű behelyezése természetesen garanciát is magában foglal, így megéri profi segítséget igénybe venni. A Hörmann honlapján megtaláljuk az otthonunkhoz legközelebb eső partnert, aki segít a beszerelésben.

Akár klasszikus billenőkaput, akár szekcionált garázskaput, netán redőnykaput választunk tehát, a Hörmann kínálatában garantáltan találunk az otthonunk és igényeink számára megfelelőt.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2021. december 09.

Így lehet igazán fenntartható, barátságos otthonod karácsonyra!

Mezítlábas, jókedvű futkorászás a lakásban. Izgatott ajándékbontás a karácsonyfa alatt ülve. Fenntartható, zöld otthon, ahol mindig jól érezzük magunkat: környezetbarát módon...

2020. december 14.

Trilak

Küldetésünk Elsőként reagálunk a fogyasztói igényekre felhasználóbarát termékekkel, előremutató, minőségi megoldásokkal.Jövőkép Kiváló csapatmunkával, több mint 100 éves...

2020. november 16.

Jessica Alba csodálatos kaliforniai otthona maga a mennyország!

Jessica Alba a világ egyik legsikeresebb színésznője és üzletasszonya. Számos kasszasikerben szerepelt, és környezettudatos márkája a Honest Co. a legmenőbb környezettudatos márkák...