Miért érdemes profikra hagyni a garázskapu beszerelését?

Elferdült garázsajtó, nyikorgó zsanérok, nehézkes kapunyitás – a tanácsadás hiányosságai és a „csináld-magad garázskapu” beépítés miatt az újonnan vásárolt kapu hamar meghibásodhat, a legrosszabb esetben pedig balesetet is okozhat. Ha azt szeretnénk, hogy garázskapunk gyorsan a helyére kerüljön és kiválóan működjön, érdemes a beszerelést tapasztalt szakemberre bízni.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

Ha megfogadjuk a Hörmann tanácsait, a garázskapu a mi otthonunkban is maradéktalanul biztonságos lesz.

Sokszor nem is gondolnánk, de a nehézségek még az új kapu beszerelése előtt kezdődnek. Kapucsere esetén komoly veszélyforrást jelenthet a régi kapuszárny eltávolítása, hiszen az könnyen ránk eshet. A hivatalos Hörmann partnerek segítenek a ki- és beszerelésnél, egyedi esetekben pedig megítélik, hogy a vezetősínek és a tok megtarthatóak-e és elég-e magát a kapulapot kicserélni. Így pénzt és időt is spórolunk, hiszen a ki- és beépítés elmarad.

A következő lépés a mérés, hiszen a garázsnyílásba illő garázskapu kiválasztása a pontos mérésen múlik. Sok esetben szintkülönbséggel kell számolni, illetve figyelembe kell venni a pontos tetőmagasságot is az új ajtó beépítéskor. A régi garázsoknak sokszor van különös méretük, melyre figyelnünk kell, adott esetben pedig helyettesítő megoldást kell találnunk.Apró részletnek tűnik, ám beszerelés előtt lényeges némi figyelmet szentelni annak is, milyen anyagokat használjunk – a falak adottságait figyelembe véve. Csavarok, tiplik, illetve a szereléshez használt szerszámok, mint a fúró megválasztása kulcskérdés. Nyitáskor és záráskor a garázsajtónak komoly nyomó- és húzóerőt kell kiállnia, különösen fontos, hogy a vezetősíneket a falhoz passzoló anyagokkal rögzítsük. Automata garázskapu beszerelése esetében a meghajtást már a tervezésnél figyelembe kell venni. A nem megfelelő meghajtás akár komoly balesetekhez is vezethet, így érdemes ezen a téren is kikérnie Hörmann-partnere tanácsát.A tapasztalt szakember kiismeri magát a különböző garázskapu típusok között, hasznos tanácsokat ad és a kapu minden alkatrészét szakszerűen szereli be. Így szavatolható, hogy az igényeinek megfelelő kapu minden funkciója tökéletesen működjön. Így garantálható, hogy a garázskapu lecsukódáskor bármilyen akadállyal érintkezve a lehető legrövidebb időn belül megálljon és elkerülhető legyen a baleset. A kapu szakszerű behelyezése természetesen garanciát is magában foglal, így megéri profi segítséget igénybe venni. A Hörmann honlapján megtaláljuk az otthonunkhoz legközelebb eső partnert, aki segít a beszerelésben.

Akár klasszikus billenőkaput, akár szekcionált garázskaput, netán redőnykaput választunk tehát, a Hörmann kínálatában garantáltan találunk az otthonunk és igényeink számára megfelelőt.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. április 26.

Így válassz padlót otthonod helyiségeibe!

Összeszedtük, melyik helyiségbe milyen típusú padló illik a legjobban. Sokan az otthontervezésnél nem fordítanak elég figyelmet a padlóválasztásra: a koncepció csupán annyi, hogy a...

2021. december 09.

Így lehet igazán fenntartható, barátságos otthonod karácsonyra!

Mezítlábas, jókedvű futkorászás a lakásban. Izgatott ajándékbontás a karácsonyfa alatt ülve. Fenntartható, zöld otthon, ahol mindig jól érezzük magunkat: környezetbarát módon...

2020. december 14.

Trilak

Küldetésünk Elsőként reagálunk a fogyasztói igényekre felhasználóbarát termékekkel, előremutató, minőségi megoldásokkal.Jövőkép Kiváló csapatmunkával, több mint 100 éves...