Új év, új élet – Otthonfrissítés magasfokon

Az új év kezdete a fogadalmak időszaka. A fogadalmaké, amiket általában nem tart be az ember.

Ilyenkor hirtelen mindenki meg akarja változtatni az életének szinte minden aspektusát, és a kezdeti sikereket feladás és visszaesés követi. De mi lenne, ha idén máshogy lenne?

Miért nem kezdjük a megújulást otthonunkkal? Ha életterünket felfrissítjük és rendezetté tesszük, akkor mi is könnyebben leszünk frissebbek és rendezettebbek.

Mutatunk néhány módot, hogy felrázhassuk otthonunkat az új évre.

Tiszta lappal

A takarítás mindig nehéz téma – van aki szereti, van aki utálja, és persze akad olyan is, aki mindig halogatja. Akárhogy is állunk vele, tény, hogy megfelelő takarítóeszközökkel sokkal gyorsabb és alaposabb munkát végezhetünk. Ha porszívónkkal négyszer végig kell menni egy részen, és még mindig nem szed fel mindent a padlóról, cseréljük le – ruházzunk be inkább egy minőségi szerkezetre, amely kiállja az idő próbáját.

Ha tisztán tartjuk otthonunkat, az közérzetünkre is jó hatással lesz.

Kényelmesen és okosan

Az otthonod legyen érted, ne te az otthonodért – de mit tehet érted az otthonod? Rengeteg mindent: menedéket adhat, melegséget és biztonságot, és kényelmet – az okosotthon gondoskodhat arról, hogy bizonyos terheket levegyen a vállunkról. Gyakran apró feladatokról van szó (például a villany fel- és lekapcsolása, az ajtók zárása-nyitása, a redőny fel- és lehúzása), de ezzel éves szinten sok-sok órát spórolnak nekünk, amelyeket magunkra és szeretteinkre fordíthatunk.

Az apró dolgok élvezete

Szánjunk időt a pihenésre, lazításra, feltöltődésre  – legyen az új év az énidő éve. Néha tegyük félre a (házi)munkát és a ránk váró feladatokat; tisztítsuk ki agyunkat, és relaxáljunk. Olvassunk, nézzünk meg egy filmet, hallgassunk zenét – vagy eresszük tele a kádat forró vízzel, gyújtsunk illatgyertyákat, és indulhat az otthoni wellness.

Ehhez fontos, hogy alakítsunk ki olyan elzárt zónákat, sarkokat otthonunkban, ahol tényleg ki tudjuk zárni a külvilágot – vagy ha a fürdőt, hálót használjuk szentélyünknek, akkor teremtsük meg a megnyugtató enteriőrt és a megfelelő kényelmet.

Fenntartható jövő

A klímaválság korában mindennél fontosabbá vált a fenntartható életmód – úgyhogy a tökéletes újévi fogadalom, hogy erre különösen nagy hangsúlyt fektetünk, legyen szó építkezésről, szelektív hulladékgyűjtésről vagy energia- és vízhasználatról. Ne pazaroljuk feleslegesen a Föld erőforrásait, és lépésről-lépésre próbáljunk fenntartható jövőt teremteni – az első lépéseket pedig érdemes otthonunkban megtenni.

A fentiekre odafigyelve jelentős pozitív változásokat tapasztalhatunk, így boldogabb, nyugodtabb életünk lehet.

Boldog új évet kívánunk!

 Képek forrása: unsplash

2020. július 02.

Így lesz igazán tiszta és vírusmentes otthonod!

2020-ban nyilvánvalóvá vált, hogy még a szokásosnál is sokkal fontosabb személyes higiéniánk és otthonunk tisztasága – sokan most döbbentünk rá, hogy eddig nem tudott helyesen kezet...

2020. április 14.

Ezzel garantáltan vírusmentes lesz otthonod!

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a higiénia és a tisztaság a mostani helyzetben kiemelt fontosságot érdemel. Most létfontosságú, hogy tisztán tartsuk magunkat és otthonunkat,...

2020. január 31.

Fenntartható otthon – Kezdd tiszta lappal az évet

Szerencsére egyre többen kezdik felismerni, hogy az elképesztően környezetpusztító életmód brutális következményekkel jár, és a klímaválság ellen csak a fenntarthatóságra való...