Hogyan lehet egészséges az otthonunk?

Az utóbbi évek lakásépítéseinek legfőbb jellemzői – modern, környezettudatos, energiatakarékos – mellé egyre nagyobb igény mutatkozik a kiemelten egészséges, higiénikus otthonmegoldások iránt. Ezekre adunk most néhány konkrét tippet.

(FOTÓ: Duravit, távóirányítós Durastyle Sensowash okos WC / VS Fürdőszoba)

És itt most nem csak azokra az alapvető, már sokat ismételt dolgokra gondolunk, mint a penésztől mentes falak, a ftalátmentes padlók, vagy az ergonomikus bútorok. Szerencsére mára a legtöbb lakberendezési termékeket gyártó cég tudja, hogy bizony szükséges fokozni a lakosság általános egészségi állapotát, elvégre otthonunkban töltjük a legtöbb időt, itt töltődünk, pihenünk, regenerálódunk. Nem mindegy tehát, milyen környezetben tesszük ezt!

(FOTÓ: unsplush)

Fókuszban a levegő tisztasága

Első és legfontosabb levegőnk tisztasága, melyet a városi otthonokban éppúgy megteremthetünk, mintha vidéken élnénk. A beltéri légszennyezést elkerülhetjük rendszeres szellőztetéssel, de komolyabb probléma esetén légtisztító berendezést is alkalmazhatunk. 

Egészséges lakókörnyezetünkhöz alapvető a rendszeres portalanítás, ezt célszerű HEPA filterrel ellátott porszívóval végeznünk. 

Ám szerencsére néhány prémiumkategóriás hőszivattyús berendezéseit sem csupán a vagyonosok engedhetik meg maguknak: bárki számára elérhetőek, és kiemelten fontosak az egészséges otthonok megteremtéséhez. A Mitsubishi hőszivattyús berendezését például egy speciális Plasma Quad Plus szűrővel szerelték fel, ez az összes baktérium és allergén 99%-át képes kiszűrni a levegőből. 

(FOTÓ: Mitsubishi hőszitvattyús klíma / Budatech)

A burkolat kiválasztása is sokat számít

Burkolataink helyes megválasztásával is sokat tehetünk egészségünkért. Egy jó minőségű laminált padló antisztatikus, azaz portaszító tulajdonsággal is bír, mindemellett csendes, halk járófelületet biztosít. 

Sőt, léteznek parafa padlók is – az abszolút egészség jegyében! 

Ezek nem csak jól néznek ki, számos mintában kaphatóak, de igazán környezetbarát és ergonomikus megoldásnak számítanak. A parafa rugalmasságának köszönhetően jó rezgéscsillapító hatással bír, ezáltal kifejezetten előnyös hatással van gerincünkre, ízületeinkre. Sokan nem tudják, de ez a burkolat kiváló hőszigetelő, víztaszító, vízálló – azaz, nem korhad, nem gombásodik, és mindemellett teljes mértékben antisztatikus. 

(FOTÓ: HARO parafa padló /IBD Magyarország Kft)

Nem véletlen, hogy sok gyerekszobában is már megtalálható, hiszen a vidám és trendi parafa burkolatok ráadásul még ellenállóak is, és könnyű őket tisztítani. 

Kiemelt higiénia: fürdő és konyha

Hol is lenne azonban a leginkább szükség mégis a kiemelt higiéniára – ha nem a konyha és a fürdőszoba helyiségeiben?

Az immár 30 esztendős, többszörös díjnyertes Marmorin által szabadalmaztatott Magranit egy magas kvarctartalmú gránit őrlemény és speciális gyanta keveréke, melyet mosogatók gyártásához használnak már évtizedek óta, egy kiemelten magas minőségű technológiával. 

Az anyag magas kvarc tartalma biztosítja a mosogatók szag – és foltálló tulajdonságait: a porózusmentes felületen ugyanis sem a szagok, sem az elszíneződéseket okozó szennyeződések nem képesek megtapadni. 

Sőt, valamennyi Minden gránitmosogatót még egy speciális Bio Cote® bevonattal kezelnek a gyártás során, ami még inkább fokozza a mikrobiológiai biztonságot.

(FOTÓ: Marmorin, HALIT mosogató /IBD Magyarország Kft)

Az egyik legnagyobb baktériumforrás, amitől a legtöbben tartunk mégis, az nem más, mint a mosdók, a WC területe.  Szerencsére itt is számos kiváló termék kapható, mint például a Durastyle Sensowash okos WC-ülőke a Duravittól, mely valóban minden kényelmünket felülmúlja! 

(FOTÓ: Duravit, távóirányítós Durastyle Sensowash okos WC / VS Fürdőszoba)

A WC papírt is kiváltó, környezetbarát mosdó öntisztító zuhanyfúvókáinak pozícióját, a vízsugár erősségét, a kívánt vízhőmérsékletet személyre szabottan tudjuk állítani.  

(FOTÓ: Duravit, távóirányítós Durastyle Sensowash okos WC / VS Fürdőszoba)

A higiénikusan is nyitható, távirányítós megoldás mellett még az esetleges balesetveszélyre is gondot fordítottak tervezői: A WC előmelegíthető, beépített éjszakai jelzőfénnyel is rendelkezik. Ráadásul most egy igen kedvező akció szerezhetjük be a VS Fürdőszobaszalon üzleteiből…

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. augusztus 01.

Hogyan lehet egészséges az otthonunk?

Az utóbbi évek lakásépítéseinek legfőbb jellemzői – modern, környezettudatos, energiatakarékos – mellé egyre nagyobb igény mutatkozik a kiemelten egészséges, higiénikus...

2019. április 29.

Otthonunk biztonsága

Talán nem is vitás az, hogy otthonunk biztosága végtelenül fontos. Hiszen ez az a hely, ahol minden értékünk, minden „kincsünk” megtalálható, legyen az nagyértékű festmény, drága...

2019. április 22.

Amit tudni akart a napelemrendszer telepítéséről

A napelemes rendszer, amellyel elektromos áramot tudunk előállítani, akár családi házak, akár ipari méretű energiaigényt is képes kiszolgálni. Telepítésével egy olyan megújuló...