Gardrób megoldások

A modern lakásokban a tárolás fő terepe a gardrób szekrény, vagy gardrób szoba. Ez általában nem a lakás frekventált helyére kerül, és elsősorban a funkcionalitás a lényeg, ugyanakkor az esztétikai oldal is nagyon fontos. Az itt kialakított tárolóhelyek alapvetően befolyásolják lakásunk használhatóságát…

Gardróbok polcait, tároló rekeszeit hagyományos módon is kialakíthatjuk, vagy elkészíthetjük állványos rendszerben, például alumínium profilok segítségével. Ebben nyújt segítséget nekünk a FOREST HUNGARY KFT. újdonsága, a Nevato gardrób- és polcrendszer, hiánypótló termék a magyar piacon. A gardróbtervezés és -kivitelezés bonyolult feladatát könnyíti meg számunkra, változatosságával, méretbeli rugalmasságával és egyszerű kivitelezhetőségével. Az esztétikus megoldás gardróbszobákban és –szekrényekben, vagy akár előszobákban egyaránt helyet kaphat. Az sem utolsó szempont, hogy a gardrób berendezése nagyon gazdaságos lesz. A Nevato egy alumínium csövekből összeállított állványrendszer, a csomópontokban az alumínium színnel harmonizáló műanyag idomokkal. Ezek igen sokfélék lehetnek. Képezhetünk belőlük különböző hosszúságú lábakat és a szerkezet rögzítését a falhoz, vagy hátlaphoz is megoldhatjuk egy másik idommal. A polctartó műanyag elemek kisebb szekrényelemek rögzítésére is alkalmasak, így fiókos elemeket is, sőt szükség esetén asztallapokat is beépíthetünk a segítségükkel. A gardróbok elengedhetetlen részei, a vállfatartó rudak akárhol elhelyezhetők a rendszerben a rúdtartó adapter segítségével. Az alumínium csövek a kívánt méretnek megfelelően vághatók, vagy egy idom segítségével toldhatók, habár erre ritkán van szükség, a három rendelkezésre álló csőhossz a legtöbb igényt kielégíti. A tervezést és a szerelést még egyszerűbbé teszik a szettben is kapható Nevato termékek. A rendszer teherbírása megfelel a gardróbokkal szemben támasztott követelményeknek.


Gardróbjainkban az összehajtható ruhadarabok tárolását különböző mélységű kihúzható kosarakkal segíthetik, amelyek szintén megtalálhatóak a FOREST kínálatában. Ezek méretei a tárolt ruhák méreteihez igazodnak . A kosarak egy teljesen kihúzható teleszkópos tartókeretekhez illeszthetők, melyek egyfelől nem határolják be szigorúan a szekrényelemek szélességét, másfelől többféle méretű és rendeltetésű tálcák kapcsolhatók hozzá. A fém és műanyag tálcákon és kosarakon kívül cipőtartó és nadrágtartó is csatlakoztatható a keretekhez. A szekrény belső oldalára szerelhető kihúzható szerkezetek száma is bőséges.

Ezek közös tulajdonsága, hogy teljesen kihúzható kivitelben készülnek. A programban szerepel nadrágtartó, öv és nyakkendőtartó, valamint vállfatartó. Ezen kívül 3 emeletes cipőtartó és kihúzható, műanyag tálcával is ellátott polc is kapható. A rendszer esztétikai oldalról is megfelel még a legigényesebb vásárlók elvárásainak is. A kihúzható, vagy rögzített cipőtartók mellett csizmatartó csipesz alkalmazásával növelhetjük tovább a praktikumot és a változatosságot.


A gardrób szekrények méreteiből adódóan vannak magasabban fekvő tároló helyek is, amelyek nehezebben elérhetők. Ilyenkor célszerű az ún. gardrób liftek használata, amelyek olyan lehajtható vállfatartó rudak, melyek komfortossá teszik a felső szekrényelemek használatát is. Itt hét típusból válogathatunk a zalaegerszegi cég kínálatában. Beépíthetők különböző szélességű szekrényelemekbe, de hátsó falsíkra szerelhető változat is elérhető. Terhelt állapotban lecsukáskor alsó véghelyzetben maradnak, biztosítva az ingek és kabátok kényelmes pakolását. Az alsószekrényekben elegendő rögzített rúd használata, de kényelmesebbé tehető a szerkezet, ha kihúzható változatot használunk Tovább növeli a gardróbszekrény használhatóságát, ha beépített fénycsővel kombinált vállfatartó rudakat használunk.

Gardrób szekrényeinkhez nyíló ajtókat is készíthetünk, de a tolóajtók alkalmasabbak kis helyigényük miatt. A megjelenés szempontjából is tág teret biztosítanak a sokféle anyagból és színben elérhető betétanyagok. A rendszer fő részei az ajtó keret vagy fogantyúprofilok, görgők és vezetősínek, valamint porvédő kefecsíkok, és ajtórögzítő rugók, illetve a behúzást és csillapítást biztosító adapterek.

Egyre gyakoribb elvárás a vásárlók részéről nagy méretű tolóajtók beépítése, és sokan nem szeretik látni a kapcsolódó vasalatokat. Az RV80 szerelvény 70kg teherbírású, és az egymás mögött elhelyezkedő ajtók vasalatai előröl nem láthatók. A termék megbízható működésű és könnyen szerelhető, amit a magassági irányú állítási lehetőség is megkönnyít. Az ügyfél kérésére beépíthetünk önbehúzó szerkezetet is. Amennyiben a 30kg-os terhelhetőség is elegendő, használhatjuk a hasonló funkciójú RV30 vasalatot is, amely kevés alkatrészből áll, és szintén könnyen szerelhető.

A hagyományosnak nevezhető kategóriában bevezetett CSV40 görgői nem igényelnek marási műveleteket, és a csillapító-önbehúzó szerkezetet a szett tartalmazza. Kedvező formai kialakítása, jó állítási lehetőségei, a simán guruló, nagy méretű görgők teszik népszerűvé a vásárlók körében. A fogantyúprofil és „H” profil segítségével formailag igényes ajtók alakíthatók ki. A rendszer teherbírása 40kg.

A használhatóság szempontjából fontos kérdés a világítás minősége. Jelenleg a LED technológia jelent optimális megoldást a gardróbok megvilágítására. Már említettük a LED-es vállfatartókat, de leggyakrabban spotokkal, vagy egyenletesebb fényt adó LED csíkokkal történik a gardrób megvilágítása. A legjobb megoldás szerkezetileg is, ha a LED csíkot egy szekrényoldalba mart csatornába helyezzük el. Ez készülhet alumíniumból, például a Diva profil, vagy műanyagból, például String profil segítségével. Így a szekrény polcait, rekeszeit teljes magasságukban megvilágítjuk exkluzív megjelenést adva a szekrénybelsőnek. A hagyományos kapcsolók alkalmazásához képest sokkal kényelmesebb szenzorokkal megoldani a vezérlést. Tolóajtós megoldásokhoz a Limit vagy Horizont ajtónyitás érzékelőket ajánlja a FOREST. Az ajtó elhúzásakor felkapcsolnak, visszahúzásakor lekapcsolnak. Gardrób szobáknál az IFR szenzor jelenti az optimális megoldást, amely mozgásra bekapcsol, majd 10 másodperc – 3perc múlva kikapcsol – a kikapcsolás ideje állítható. A forgalmazó egyes lámpái beépített IFR szenzorral rendelkeznek.

Mint az az előzőekből is kitűnik, a gardróbok ma már nem a lakás rejtegetni való részének számítanak, sőt! Az igényes megjelenés és a praktikus tartalom megvalósítására számos lehetőségünk van, a szükséges alkatrészek beszerzése pedig gyerekjáték.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. április 26.

Így válassz padlót otthonod helyiségeibe!

Összeszedtük, melyik helyiségbe milyen típusú padló illik a legjobban. Sokan az otthontervezésnél nem fordítanak elég figyelmet a padlóválasztásra: a koncepció csupán annyi, hogy a...

2021. december 09.

Így lehet igazán fenntartható, barátságos otthonod karácsonyra!

Mezítlábas, jókedvű futkorászás a lakásban. Izgatott ajándékbontás a karácsonyfa alatt ülve. Fenntartható, zöld otthon, ahol mindig jól érezzük magunkat: környezetbarát módon...

2020. december 14.

Trilak

Küldetésünk Elsőként reagálunk a fogyasztói igényekre felhasználóbarát termékekkel, előremutató, minőségi megoldásokkal.Jövőkép Kiváló csapatmunkával, több mint 100 éves...