Okosházhoz okos ajtó

A Hootsuite legfrissebb felmérése szerint a felnőtt lakosság 96%-ának van mobiltelefonja Magyarországon, a készülékek kétharmada okostelefon. A mobiltelefonunkat szinte mindenhova visszük magunkkal és egyre több dolgot irányítunk vele már otthonunkban is. Ezek a technológiák nagyban növelik otthonunk védelmét. Az okos megoldások már a bejárati ajtók és a garázskapuk esetében is elérhetőek a Hörmannak köszönhetően.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Hörmann Hungária Kft.

A Hörmann már évekkel ezelőtt reagált a piaci trendekre és az általa forgalmazott rádiós vevőeszközökkel felszerelt házbejárati ajtókhoz, garázskapukhoz fejlesztett egy mobiltelefonos applikációt.  A Bisecur Gateway használatával az okostelefon és táblagép segítségével irányíthatjuk otthonunkban a bejárati ajtót és nyithatjuk a garázskaput.

BiSecur rendszert könnyen össze lehet kapcsolni a házban található routerrel. Ezek után már csak össze kell hangolni a Hörmann rádiós vevőegységgel felszerelt eszközöket, majd regisztrálni kell a rendszert a vállalat által létrehozott biztonságos honlapon és már irányíthatjuk is a bejárati ajtónkat. A BiSecur App segítségével meg lehet nézni, hogy az ajtó megfelelően be van-e reteszelve. A rendszer lehetővé teszi azt, hogy a „szcenárió” funkciót használva egyetlen gombnyomásra automatikusan mindig ugyanaz a tevékenységsor menjen végbe. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha hazaérünk, egymás után sorban ki tudjuk nyitni a kaput a garázsajtót és a bejárati ajtót, anélkül, hogy kiszállnánk a kocsiból, vagy épp fáradság nélkül, egyetlen mozdulattal engedhetjük be a postást vagy a futárt.

Ha elmegyünk otthonról kirándulni vagy meglátogatjuk a rokonokat, akkor sem kell aggódnunk, a BiSecur applikációval a Hörmann ajtók és kapuk a világ bármely pontjáról egyszerűen, biztonsággal ellenőrizhetőek és működtethetőek.

A Hörmann cég termékeiről az OtthoNNeked Blog oldalán is tájékozódhat!

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. április 29.

Otthonunk biztonsága

Talán nem is vitás az, hogy otthonunk biztosága végtelenül fontos. Hiszen ez az a hely, ahol minden értékünk, minden „kincsünk” megtalálható, legyen az nagyértékű festmény, drága...

2019. április 22.

Amit tudni akart a napelemrendszer telepítéséről

A napelemes rendszer, amellyel elektromos áramot tudunk előállítani, akár családi házak, akár ipari méretű energiaigényt is képes kiszolgálni. Telepítésével egy olyan megújuló...

2019. február 12.

Mit tehet érted az otthonod? – Az okosotthon előnyei

Néhány éve még sci-fi filmekbe illő elképzelés volt, ma már valóság: otthonaink egyre okosabbak lesznek. De mit is jelent pontosan az okosotthon, és miért jó ez nekünk?