Okosházhoz okos ajtó

A Hootsuite legfrissebb felmérése szerint a felnőtt lakosság 96%-ának van mobiltelefonja Magyarországon, a készülékek kétharmada okostelefon. A mobiltelefonunkat szinte mindenhova visszük magunkkal és egyre több dolgot irányítunk vele már otthonunkban is. Ezek a technológiák nagyban növelik otthonunk védelmét. Az okos megoldások már a bejárati ajtók és a garázskapuk esetében is elérhetőek a Hörmannak köszönhetően.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Hörmann Hungária Kft.

A Hörmann már évekkel ezelőtt reagált a piaci trendekre és az általa forgalmazott rádiós vevőeszközökkel felszerelt házbejárati ajtókhoz, garázskapukhoz fejlesztett egy mobiltelefonos applikációt.  A Bisecur Gateway használatával az okostelefon és táblagép segítségével irányíthatjuk otthonunkban a bejárati ajtót és nyithatjuk a garázskaput.

BiSecur rendszert könnyen össze lehet kapcsolni a házban található routerrel. Ezek után már csak össze kell hangolni a Hörmann rádiós vevőegységgel felszerelt eszközöket, majd regisztrálni kell a rendszert a vállalat által létrehozott biztonságos honlapon és már irányíthatjuk is a bejárati ajtónkat. A BiSecur App segítségével meg lehet nézni, hogy az ajtó megfelelően be van-e reteszelve. A rendszer lehetővé teszi azt, hogy a „szcenárió” funkciót használva egyetlen gombnyomásra automatikusan mindig ugyanaz a tevékenységsor menjen végbe. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha hazaérünk, egymás után sorban ki tudjuk nyitni a kaput a garázsajtót és a bejárati ajtót, anélkül, hogy kiszállnánk a kocsiból, vagy épp fáradság nélkül, egyetlen mozdulattal engedhetjük be a postást vagy a futárt.

Ha elmegyünk otthonról kirándulni vagy meglátogatjuk a rokonokat, akkor sem kell aggódnunk, a BiSecur applikációval a Hörmann ajtók és kapuk a világ bármely pontjáról egyszerűen, biztonsággal ellenőrizhetőek és működtethetőek.

A Hörmann cég termékeiről az OtthoNNeked Blog oldalán is tájékozódhat!

2020. augusztus 13.

Itt a jövő! – Egy megoldás, amitől sokkal okosabb lesz otthonod

Egyre népszerűbbek az okosotthonok, azonban sokan még mindig nem igazán tudják hova tenni őket. Mitől lesz okos egy otthon – és miért érdemes kipróbálnunk az intelligens otthoni...

2020. augusztus 13.

A biztonságos és kényelmes otthon titka

Milyen szempontokat veszünk figyelembe, ha építkezünk vagy felújítunk?  Ilyenkor a legfontosabb, hogy otthonunkat minél kényelmesebbé és biztonságosabbá tegyük – egy olyan...

2019. december 07.

Otthonkontroll okosan

Az okosmegoldások térhódítása töretlen. Okos a telefon, a hűtő, a tévé, a porszívó, a fűtés és a klíma is. A technikai fejlődésnek hála otthonunk egyre inkább oázis a...