Egy trükk, amivel sokkal kényelmesebb lesz otthonod!

Milyen szempontokat veszünk figyelembe, ha építkezünk vagy felújítunk? 

Ilyenkor a legfontosabb, hogy otthonunkat minél kényelmesebbé és biztonságosabbá tegyük – egy olyan teret kell alkotnunk, amely kiszolgálja minden igényünket a mindennapok során.

Ez akkor valósul meg leginkább, ha intelligens otthont választunk.

Csak gondoljunk bele, manapság már minden eszközünk okos:szinte el sem tudjuk képzelni mindennapjaink okostelefonunk nélkül; okosóránkon figyeljük pulzusunkat edzés közben – este pedig okostévénken választjuk ki, milyen filmet vagy sorozatot nézzünk Netflixen.

Ha minden eszközünk okos, miért ne lehetne otthonunk is az?

De mi is az az okosotthon?

Az okosotthonban (vagy intelligens otthonban) a különböző elektromos berendezések egy rendszeren belül kommunikálnak egymással és összehangolják működésüket. A rendszer vezérli a világítást, a klímaberendezést, a fűtést, a biztonsági rendszert, a redőnyöket, a garázskapukat, a hangszórókat… Lényegében szinte minden eszközünket ráköthetjük, hogy pontosan úgy működjenek, ahogy szeretnénk.

Ez a ház tudja, hogyan szeretünk élni – kényelmet nyújt, ami különösen jól fog esni a munka után. Ráadásul még pénzt is spórolhatunk vele.

Hogyan működik ez a gyakorlatban?

Nézzünk meg egy átlagos munkanapot. 

Talán nekünk is ismerős a reggeli rohanás – amikor késésben vagyunk, ide-oda kapkodunk, aztán már csak a munkahelyünkre érve jut eszünkbe, hogy nem biztos, hogy kikapcsoltuk a vasalót, lehúztuk a redőnyt, lekapcsoltuk a lámpát a fürdőszobában, bezártuk az ajtókat – vagy épp bekapcsoltuk a riasztót.

Ha intelligensotthon-rendszerünk van, felkelés után már vár minket a reggeli kávénk, aztán ha indulunk, telefonunkról egy érintéssel bekapcsolhatjuk a biztonsági rendszert, leengedhetjük a redőnyöket, lekapcsolhatjuk a világítást és kikapcsolhatjuk azokat a konnektorokat is, amelyekre nincs szükségünk. A fűtésünk/hűtésünk is takarékos üzemmódba kapcsol – aztán beindíthatjuk, ha hazafelé tartunk, hogy az ajtón belépve már megfelelő hőmérséklet várjon minket.

Hazanéznénk egy pillanatra? Telefonunkon ellenőrizhetjük otthoni kameráinkat, lehúzhatjuk redőnyeinket vagy lekapcsolhatjuk a lámpákat.

Hazaérve pedig egy gombnyomással kinyithatjuk a garázskaput – ez nem nagy újdonság, de ezt új szintre emelhetjük: ugyanez a gombnyomás egyszerre kikapcsolja a riasztót, bekapcsolja a világítást, elindítja kedvenc zenénket, a kávéfőző pedig elkészíti a friss kávét, és a konyhába érve már gőzölögve vár minket délutáni koffeinadagunk.

Ha pedig gyermekünk van, kaphatunk értesítést róla, ha hazaérkezett iskolából – és csak ott lesz áram a házban, ahol gyermekünknek szüksége van rá.

És ez a rendszer már nem csak a leggazdagabbak kiváltsága: lényegében egy jobb számítógép árából felszerelhetjük otthonunkat.

Ráadásul nem kell egyszerre mindent beszereznünk: az intelligens otthoni rendszerek modulárisak, vagyis folyamatosan bővíthetjük őket újabb és újabb funkciókkal.

Kipróbálnánk, hogyan működik a rendszer a gyakorlatban? Könnyen megtehetjük – csupán az ingyenes iNELS Home Control-Promo alkalmazást kell telepítenünk, és valós időben vezérelhetjük a iNELS csehországi bemutatótermét. Az irányítás pofonegyszerű, és a kamera segítségével láthatjuk, hogyan működnek az egyes funkciók.

Szeretnénk intelligens otthonra váltani? IDE KATTINTVA mindent megtudhatunk, hogy megtaláljuk a számunkra ideális okosotthon-rendszert.

Ha érdekelnek a különféle okosotthon-lehetőségek, és tippekre vágysz az intelligens rendszerhez, az OtthoNNeked ingyenes tudásanyagából mindent megtudhatsz IDE KATTINTVA.

Ha további okosotthon-inspirációra vágyunk, vegyünk részt az EXPO360 ingyenes online lakberendezési kiállításon, ahol láthatjuk, hogyan jelenik meg az intelligens zenerendszer és a költséghatékony okosfűtés otthonunkban. A kiállítás elérhető IDE vagy a képre kattintva:

A csodálatos okosháló, okosnappali és intelligens nagy fürdőszoba Balázs Kriszta, Bóna Mónika és Köntös Mónika munkája – a tervezők megmutatták, hogy az intelligens otthoni megoldások tökéletes mutatnak a stílusos enteriőrben.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. május 26.

Így kerülheted el az egyik legidegesítőbb fürdőszobai hibát!

A fürdőszoba otthonunk egyik legfontosabb helyisége. Gondoljunk csak bele, minden napunk itt indul, és az esetek többségében a fürdő az utolsó helyiség, amelyet meglátogatunk, mielőtt...

2023. május 19.

Ez most a legmenőbb fürdőszobai trend!

A fürdőszobatrendek – a többi lakberendezési trendhez hasonlóan – folyton változnak, azonban időnként akad egy-egy újdonság, ami nemcsak egy-két évig uralja az eladási listákat, de...

2023. május 12.

5 kád, ami újradefiniálja a fürdés élményét

Mindenkinek más igényei vannak. Akadnak köztünk koránkelők és éjjeli baglyok, kávézók és teázók, nyugodtak és adrenalinfüggők – tusolók és kádrajongók. Mindannyiunknak mást...