Így takaríts meg rengeteg pénzt télen!

A hidegebb évszakokban sokaknak az egekbe szökik a fűtésszámlájuk – pedig hiába hűl le az idő, nem muszáj felesleges pénzt költenünk a fűtésre. Akadnak olyan megoldások, amelyek segítségével jelentős lefaraghatunk a költségekből, miközben otthoni komfortunkat is megőrizhetjük.

A kellemes hőmérséklet mindenkinek mást jelent – és számos tényezőtől függ. Minden helyiségnek más adottságai vannak, és a napszakok változásával is máshogy érzékeljük a hőmérsékletet: előfordulhat, hogy reggel didergünk a hálószobában, ahol este még melegünk volt. Sajnos azonban lehetetlen, hogy a fűtést pontosan igazítsuk hőérzetünkhöz, a napszakokhoz és a különböző helyiségekhez – vagy mégsem?

Erről szól a modern fűtésszabályozás. 

Ha nem szabályozzuk megfelelően a fűtést, rengeteg pénzt szórhatunk ki az ablakon. Gondoljunk csak bele: jól befűtünk napközben, de estére már megfővünk a hőségben, úgyhogy gyorsan letekerjük a fűtést, szellőztetünk – vagyis kiengedjük a meleget. Reggelre pedig deresre fagyott hajjal, vacogva ébredünk, és az ágyból kibotorkálva, reszkető kézzel feltekerjük a maximumra a fűtést… aztán pedig érkezik a fűtésszámla, rajta a csillagászati összeggel.

Ezt könnyen elkerülhetjük, ha optimalizáljuk a fűtésszabályozást – például az iNELS okosotthon-megoldásaival. Ezekkel – ha melegvíz- és elektromos fűtési rendszerekre kalkulálunk – a fűtési költségeket akár jelentősebb mértékben csökkenteni tudjuk.

Programozott fűtés

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Beállíthatjuk a radiátorokat családunk heti menetrendjének megfelelően – ha reggel elmegyünk otthonról, a fűtés magától alacsonyabb hőmérsékletre kapcsol, visszaérésünk előtt egy-két órával pedig elkezdi felfűteni a szobát, hogy mire belépünk az ajtón, már ideális hőmérsékletű otthon fogadjon minket. Persze a hétvégéket, pihenőnapokat is testre szabhatjuk.

Akár vezetékek nélkül is

Ha nem akarjuk átalakítani otthonunkat, és vésés, falbontás, valamint egyéb zavaró szerkezeti beavatkozások nélkül szeretnénk pénzt megtakarítani a fűtéssel, akkor is könnyen megtehetjük, az iNELS RF Control vezeték nélküli rendszerével. Ezt a villanyszerelési megoldást bármilyen meglévő hálózatnál alkalmazhatjuk, és akár egy délután alatt, egyszerűen telepíthetjük.

A vezérlést is kényelmesen megoldhatjuk az RF Touch érintőképernyős központi egységgel – ez akár 30 hőmérséklet-érzékelővel és 40 kapcsolóegységgel (elektromos fűtés) vagy 40 db RFATVvezeték nélküli termofejjel képes kommunikálni, így könnyen beállíthatjuk a hálózatot, akármekkora otthonunk is van.

Ne habozzunk, hozzuk ki a legtöbbet a télből kényelmes otthonunkban – és faragjunk le a fűtésszámlából, költsük a pénzt inkább az igazán fontos, örömteli dolgokra. 

IDE KATTINTVA még többet megtudhatunk az ELKO EP okosmegoldásairól.  

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. április 26.

Így válassz padlót otthonod helyiségeibe!

Összeszedtük, melyik helyiségbe milyen típusú padló illik a legjobban. Sokan az otthontervezésnél nem fordítanak elég figyelmet a padlóválasztásra: a koncepció csupán annyi, hogy a...

2021. december 09.

Így lehet igazán fenntartható, barátságos otthonod karácsonyra!

Mezítlábas, jókedvű futkorászás a lakásban. Izgatott ajándékbontás a karácsonyfa alatt ülve. Fenntartható, zöld otthon, ahol mindig jól érezzük magunkat: környezetbarát módon...

2020. december 14.

Trilak

Küldetésünk Elsőként reagálunk a fogyasztói igényekre felhasználóbarát termékekkel, előremutató, minőségi megoldásokkal.Jövőkép Kiváló csapatmunkával, több mint 100 éves...