Így takaríts meg rengeteg pénzt télen!

A hidegebb évszakokban sokaknak az egekbe szökik a fűtésszámlájuk – pedig hiába hűl le az idő, nem muszáj felesleges pénzt költenünk a fűtésre. Akadnak olyan megoldások, amelyek segítségével jelentős lefaraghatunk a költségekből, miközben otthoni komfortunkat is megőrizhetjük.

A kellemes hőmérséklet mindenkinek mást jelent – és számos tényezőtől függ. Minden helyiségnek más adottságai vannak, és a napszakok változásával is máshogy érzékeljük a hőmérsékletet: előfordulhat, hogy reggel didergünk a hálószobában, ahol este még melegünk volt. Sajnos azonban lehetetlen, hogy a fűtést pontosan igazítsuk hőérzetünkhöz, a napszakokhoz és a különböző helyiségekhez – vagy mégsem?

Erről szól a modern fűtésszabályozás. 

Ha nem szabályozzuk megfelelően a fűtést, rengeteg pénzt szórhatunk ki az ablakon. Gondoljunk csak bele: jól befűtünk napközben, de estére már megfővünk a hőségben, úgyhogy gyorsan letekerjük a fűtést, szellőztetünk – vagyis kiengedjük a meleget. Reggelre pedig deresre fagyott hajjal, vacogva ébredünk, és az ágyból kibotorkálva, reszkető kézzel feltekerjük a maximumra a fűtést… aztán pedig érkezik a fűtésszámla, rajta a csillagászati összeggel.

Ezt könnyen elkerülhetjük, ha optimalizáljuk a fűtésszabályozást – például az iNELS okosotthon-megoldásaival. Ezekkel – ha melegvíz- és elektromos fűtési rendszerekre kalkulálunk – a fűtési költségeket akár jelentősebb mértékben csökkenteni tudjuk.

Programozott fűtés

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Beállíthatjuk a radiátorokat családunk heti menetrendjének megfelelően – ha reggel elmegyünk otthonról, a fűtés magától alacsonyabb hőmérsékletre kapcsol, visszaérésünk előtt egy-két órával pedig elkezdi felfűteni a szobát, hogy mire belépünk az ajtón, már ideális hőmérsékletű otthon fogadjon minket. Persze a hétvégéket, pihenőnapokat is testre szabhatjuk.

Akár vezetékek nélkül is

Ha nem akarjuk átalakítani otthonunkat, és vésés, falbontás, valamint egyéb zavaró szerkezeti beavatkozások nélkül szeretnénk pénzt megtakarítani a fűtéssel, akkor is könnyen megtehetjük, az iNELS RF Control vezeték nélküli rendszerével. Ezt a villanyszerelési megoldást bármilyen meglévő hálózatnál alkalmazhatjuk, és akár egy délután alatt, egyszerűen telepíthetjük.

A vezérlést is kényelmesen megoldhatjuk az RF Touch érintőképernyős központi egységgel – ez akár 30 hőmérséklet-érzékelővel és 40 kapcsolóegységgel (elektromos fűtés) vagy 40 db RFATVvezeték nélküli termofejjel képes kommunikálni, így könnyen beállíthatjuk a hálózatot, akármekkora otthonunk is van.

Ne habozzunk, hozzuk ki a legtöbbet a télből kényelmes otthonunkban – és faragjunk le a fűtésszámlából, költsük a pénzt inkább az igazán fontos, örömteli dolgokra. 

IDE KATTINTVA még többet megtudhatunk az ELKO EP okosmegoldásairól.  

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...