Nyiss a trendek felé! – 2020 legmenőbb ajtói

Sokszor előfordult már, hogy egy ízlésesen berendezett, újépítésű lakásban járva azt vettük észre, hogy hiába néznek ki jól a trendi bútorok, hiába stílusosak a kiegészítők, valahogy mégis idejétmúlt, vagy akár unalmas is az összkép.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

Mi lehet ennek az oka?

A legtöbb esetben az alapvető dolgok nem stimmelnek – gyakori eset, hogy az ajtók nem illenek a képbe. Hiába szerezzük be a legdivatosabb bútorokat és dísztárgyakat, ha az ajtóink már a kilencvenes években is elavultnak számítottak – és az alapesetben mutatós ajtókat is megeszi az idő vasfoga, úgyhogy bármennyire is szerettük őket, itt az ideje a váltásnak!

De milyenek az igazán trendi ajtók 2020-ban?

Éljen a láthatlanság!

Kisebb lakásoknál, házaknál – vagy csak alapvetően kisebb helyiségeknél – gyakran okoznak problémát az ajtók: ha benyitunk a helyiségbe, értékes helyet vesztünk, amely így kihasználatlanul marad. 

Épp ezért praktikusak a tolóajtók – különösen a folyosó vagy a nappali konyhával való összekötésénél. A falba futó tolóajtók esetén például egyáltalán nem szükséges hely az ajtó számára – ha kinyitjuk őket, eltűnnek a falban; ha pedig bezárjuk őket, a befutó és a kefetömítéseknek köszönhetően a Hörmann tolóajtók nem engedik át sem a zajt, sem a huzatot és a szagokat.

A természet vonzereje

A faajtók szinte mindig népszerűek. Nincs ez másképp 2020-ban sem, azonban idén különösen hangsúlyossá vált a strapabíróság és a könnyű tisztíthatóság. 

Hörmann új modelljei különleges Duradecor strukturált felületének köszönhetően elképesztően ütésálló – 48 %-kal jobb más gyártók átlagánál. 

Azonban a strapabíróság és könnyű tisztíthatóság nem jelenti azt, hogy unalmas, egyenletes, mű felületet kapunk, amelytől elveszti az ajtó a fa sajátos természetes vonzerejét: a fa erezetét az ajtólapba sajtolják – így válik érezhetővé a Duradecor strukturált felület karakteres fajellege. Ha pedig 100% természetességre vágyunk, a Hörmann kínálatában valódi fafurnér ajtókat is találunk!

A klasszikus fehér

A fehérrel nagyon nehéz mellélőni: optikailag növeli a teret, világossá teszi a lakást, és remekül illik minden stílushoz. Egyedüli hátránya, hogy kényes – azonban ezt a már említett Duradecor bevonattal könnyen kiküszöbölhetjük, és ellenálló fehér ajtót kapunk. 

A fehér modern és klasszikus stílusban egyaránt kitűnő választás: a Hörmann ClassicLine ajtói tökéletes kiegészítőt nyújtanak a country és vintage stílusú enteriőrökhöz – de akár modern eklektikus hatást is elérhetünk velük.

Légies hatás – stílusosan!

A minimál, skandináv, modern és kortárs otthonokat szellős, légies elrendezés jellemzi – ehhez pedig az üvegajtóknál nincs jobb választás. Hiszen mi lehetne légiesebb az üvegnél?

Azonban ez nem jelent egysíkú, unalmas designt: a Hörmann kínálatában számos különleges anyagú üvegbetéttel ellátott ajtót és egyedi designnal bíró üvegajtót találunk.

Kattintson IDE, és nézze meg a Hörmann beltériajtó-kínálatát – a számtalan fantasztikus ajtó közt biztosan megtalálja új kedvencét!

2023. május 26.

Ezzel a természetes megoldással új szintre emelheted a teraszodat!

A fafelületek kezelése időigényes, ráadásul minden évben sort kell keríteni rá. Ha pedig teraszburkolatként használjuk őket, könnyen előfordul, hogy szálka kerül a lábunkba, komoly...

2023. április 12.

3 technológiai újítás, amelyekkel nemcsak könnyebbek, de higiénikusabbak is lesznek mindennapjaid!

A Hörmann fejlesztései könnyebbé, egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik a életet – idősebbek számára pedig különösen hasznosak.  Ha kényelmesebb otthonra vágyunk, akkor...

2023. április 11.

Így dobd fel az otthonodat spanyol stílusban – most akciós áron!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok akciója segít, hogy kifinomultan elegáns enteriőrt teremthessünk otthonunkban, és még pénzt is spórolhatunk. Egy nagy műgonddal kiválasztott burkolat...