Nyiss a trendek felé! – 2020 legmenőbb ajtói

Sokszor előfordult már, hogy egy ízlésesen berendezett, újépítésű lakásban járva azt vettük észre, hogy hiába néznek ki jól a trendi bútorok, hiába stílusosak a kiegészítők, valahogy mégis idejétmúlt, vagy akár unalmas is az összkép.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

Mi lehet ennek az oka?

A legtöbb esetben az alapvető dolgok nem stimmelnek – gyakori eset, hogy az ajtók nem illenek a képbe. Hiába szerezzük be a legdivatosabb bútorokat és dísztárgyakat, ha az ajtóink már a kilencvenes években is elavultnak számítottak – és az alapesetben mutatós ajtókat is megeszi az idő vasfoga, úgyhogy bármennyire is szerettük őket, itt az ideje a váltásnak!

De milyenek az igazán trendi ajtók 2020-ban?

Éljen a láthatlanság!

Kisebb lakásoknál, házaknál – vagy csak alapvetően kisebb helyiségeknél – gyakran okoznak problémát az ajtók: ha benyitunk a helyiségbe, értékes helyet vesztünk, amely így kihasználatlanul marad. 

Épp ezért praktikusak a tolóajtók – különösen a folyosó vagy a nappali konyhával való összekötésénél. A falba futó tolóajtók esetén például egyáltalán nem szükséges hely az ajtó számára – ha kinyitjuk őket, eltűnnek a falban; ha pedig bezárjuk őket, a befutó és a kefetömítéseknek köszönhetően a Hörmann tolóajtók nem engedik át sem a zajt, sem a huzatot és a szagokat.

A természet vonzereje

A faajtók szinte mindig népszerűek. Nincs ez másképp 2020-ban sem, azonban idén különösen hangsúlyossá vált a strapabíróság és a könnyű tisztíthatóság. 

Hörmann új modelljei különleges Duradecor strukturált felületének köszönhetően elképesztően ütésálló – 48 %-kal jobb más gyártók átlagánál. 

Azonban a strapabíróság és könnyű tisztíthatóság nem jelenti azt, hogy unalmas, egyenletes, mű felületet kapunk, amelytől elveszti az ajtó a fa sajátos természetes vonzerejét: a fa erezetét az ajtólapba sajtolják – így válik érezhetővé a Duradecor strukturált felület karakteres fajellege. Ha pedig 100% természetességre vágyunk, a Hörmann kínálatában valódi fafurnér ajtókat is találunk!

A klasszikus fehér

A fehérrel nagyon nehéz mellélőni: optikailag növeli a teret, világossá teszi a lakást, és remekül illik minden stílushoz. Egyedüli hátránya, hogy kényes – azonban ezt a már említett Duradecor bevonattal könnyen kiküszöbölhetjük, és ellenálló fehér ajtót kapunk. 

A fehér modern és klasszikus stílusban egyaránt kitűnő választás: a Hörmann ClassicLine ajtói tökéletes kiegészítőt nyújtanak a country és vintage stílusú enteriőrökhöz – de akár modern eklektikus hatást is elérhetünk velük.

Légies hatás – stílusosan!

A minimál, skandináv, modern és kortárs otthonokat szellős, légies elrendezés jellemzi – ehhez pedig az üvegajtóknál nincs jobb választás. Hiszen mi lehetne légiesebb az üvegnél?

Azonban ez nem jelent egysíkú, unalmas designt: a Hörmann kínálatában számos különleges anyagú üvegbetéttel ellátott ajtót és egyedi designnal bíró üvegajtót találunk.

Kattintson IDE, és nézze meg a Hörmann beltériajtó-kínálatát – a számtalan fantasztikus ajtó közt biztosan megtalálja új kedvencét!

2021. március 11.

Ilyen a tökéletes vidéki otthon!

2020-ban negyedik alkalommal rendezték meg a Style & Draw enteriőrtervező pályázatot, amely során egy kisszékelyi otthon belső terének kialakításáról kellett terveket készíteniük...

2021. március 03.

Nyaralás a képernyő előtt: gyönyörű minimalista álomlakás Mallorca szívében!

Most sajnos az utazási lehetőségeink finoman szólva is korlátozottak – de ez nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a gyönyörű helyek látványáról. Rengeteg virtuális idegenvezetéses...

2021. február 22.

A világos, tágas álomotthon titka egyszerűbb, mint gondolnád!

Az otthonunk kialakítása során általános dilemmát jelent, hogy bár szeretnénk minél több természetes fényt, szellős tereket magunk körül tudni, arra mégsem vágyunk, hogy bárki a...