Mi mindenre képes a sokoldalú kerámia parketta? 2. rész

Tegnap a fahatású járólapok, csempék beltéri felhasználásának lehetőségeit néztük meg. Ma azt mutatjuk be, hogy kültérre, külső burkolatként milyen egyedi és gyönyörű fal- és padlófelületeket hozhatunk létre az antracit kerámia burkolatokkal. A PORCELANOSA szépségeit ugyanis a belső terek mellett a külső tereknél, sőt homlokzati megoldásoknál is kipróbálták már!

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

A Curtain Club Hotel homlokzatán, London egyik legszebb negyedében, ahol folyamatos a nyüzsgés, a negyed a rangos események és társasági élet egyik központja. A számos bár, kávézó, étterme vonzza a turistákat is, ahogyan az utcákon is csupa olyan épület található, melyek modern, kreatív megoldásokat, páratlan, kivételes esztétikai látványt kínálnak, hihetetlen színekkel és rajzolatokkal. Ez már maga a feltörekvő utcai művészet…

Itt található a Curtain Club Hotel, az a közelmúltban felújított épület, melynél a homlokzat felső részén a PORCELANOSA csoport PAR-KER kerámia anyagai kerültek beépítésre. A Dexter Moren Associates építészeti stúdió a cég termékeit választotta ki e kortárs kültéri falburkolat létrehozására, melyet a 19. századbeli, szomszédos raktárépületek földalatti esztétikájával hozott párhuzamba.

A kiválasztott anyag ezúttal a Porcelanosa PAR-KER Oxford antracit kerámia parketta lett, a kültéri terekhez kiválóan alkalmas porcelán csempe tartósságának és ellenállásának köszönhetően. Ez a modell ugyanis különösen kiemelt a természetes fa erezetei, rajzolata, textúrája és színe révén kifinomultságot és jellegzetességet teremt a klub teraszán is, mely a szálloda tetején helyezkedik el.

A lapok felhelyezését speciális, rejtett klipekkel ellátott, homlokzati rendszerrel végezték, amely így teljes egészében letisztult felületet, még magasabb fokú természetes szépséget, esztétikai élményt nyújt. Ugyanakkor egy poliuretán ragasztóval felakasztott L-alakú profil is beépítésre került, hogy növelje az ellenállást bármilyen ütközés esetén.

Így egy olyan homlokzati megoldás jött létre, mely megfelel az építészet legmagasabb elvárásainak, mindemellett szép, természetes megjelenést ad, és tökéletesen illeszkedik a szomszédos épületekhez, korrigálva ezzel az épület elszigeteltségét, miközben lehetővé teszi a könnyű tisztítást és karbantartást is. Ez pedig két igen alapvető követelmény egy ilyen szintű projektnél, Londonban, a magas zajszinttel rendelkező városban.

Ilyen ötletekkel és elképesztő lehetőségekkel rendelkeznek tehát a kerámia parketták!

A PORCELANOSA Életmód koncepciójánál tehát egyértelműen a szépség és a kényelem került a középpontba, melyet saját, személyre szabott stílus jellemez.

Filozófiájuk arra a törekvésre alapszik, hogy olyan gyakorlatias, minden eddiginél korszerűbb termékcsaládokat hozzanak létre, melyek egyszerre ötvözik a szépséget, az eredetiséget. Mindezt olyan innovatív anyagok és módszerek segítségével, melyek a legmagasabb színvonalúak, és természetesen óvják, tiszteletben tartják az élő környezetet.

Önt is elbűvölték a gyönyörű, sokoldalú, magas színvonalú, és tartós kényelmet biztosító PAR-KER kerámia parketták?

A jó hírünk, hogy a VS Fürdőszoba szalonokban elérhetőek, ahogyan számos más, gyönyörű csempe és padlólap kollekció is, akár belső terekben, akár külső terekre, teraszokra, netalán házának homlokzatára keres szép, természetes, időtálló megoldásokat!

2021. augusztus 26.

Járd körbe Frank Sinatra egykori legendás otthonát!

Frank Sinatra minden idők egyik legnagyobb sztárja. Pop-dzsessz énekes, színész, vállalkozó – legenda. Az 1915-ben született Sinatra hosszú élete alatt rengeteg emlékezetes dalt és...

2021. július 22.

A hiba, ami tönkreteszi a teraszodat – és így kerülheted el!

Az esztétikus otthon kialakításánál rengeteg tényezőre oda kell figyelnünk. Fontosak az arányok, a színek, a minták, a textúrák, az elrendezés; egységes stílust kell kialakítanunk...

2021. június 17.

Építkezni készülsz? Erre készülj fel! – Otthontervezési és lakberendezési tippek

2020 szinte mindent megváltoztatott: az építőipar sem kivétel. Ha építkezni, felújítani szeretnénk, nem árt, ha felkészülünk néhány változásra – de pontosan mi vár ránk, ha új...