Mi mindenre képes a sokoldalú kerámia parketta? 2. rész

Tegnap a fahatású járólapok, csempék beltéri felhasználásának lehetőségeit néztük meg. Ma azt mutatjuk be, hogy kültérre, külső burkolatként milyen egyedi és gyönyörű fal- és padlófelületeket hozhatunk létre az antracit kerámia burkolatokkal. A PORCELANOSA szépségeit ugyanis a belső terek mellett a külső tereknél, sőt homlokzati megoldásoknál is kipróbálták már!

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

A gyár termékei nagy választékban megtekinthetőek a Palatinus Fürdőszoba szalonokban és a V-S Fürdőszoba szalonokban. Számos családja raktárkészletünkön megtalálható. Amennyiben kérdése merülne fel a termékekkel kapcsolatosan a kollégák készséggel állnak rendelkezésre.

Porcelanosa

A Curtain Club Hotel homlokzatán, London egyik legszebb negyedében, ahol folyamatos a nyüzsgés, a negyed a rangos események és társasági élet egyik központja. A számos bár, kávézó, étterme vonzza a turistákat is, ahogyan az utcákon is csupa olyan épület található, melyek modern, kreatív megoldásokat, páratlan, kivételes esztétikai látványt kínálnak, hihetetlen színekkel és rajzolatokkal. Ez már maga a feltörekvő utcai művészet…

Itt található a Curtain Club Hotel, az a közelmúltban felújított épület, melynél a homlokzat felső részén a PORCELANOSA csoport PAR-KER kerámia anyagai kerültek beépítésre. A Dexter Moren Associates építészeti stúdió a cég termékeit választotta ki e kortárs kültéri falburkolat létrehozására, melyet a 19. századbeli, szomszédos raktárépületek földalatti esztétikájával hozott párhuzamba.

A kiválasztott anyag ezúttal a Porcelanosa PAR-KER Oxford antracit kerámia parketta lett, a kültéri terekhez kiválóan alkalmas porcelán csempe tartósságának és ellenállásának köszönhetően. Ez a modell ugyanis különösen kiemelt a természetes fa erezetei, rajzolata, textúrája és színe révén kifinomultságot és jellegzetességet teremt a klub teraszán is, mely a szálloda tetején helyezkedik el.

A lapok felhelyezését speciális, rejtett klipekkel ellátott, homlokzati rendszerrel végezték, amely így teljes egészében letisztult felületet, még magasabb fokú természetes szépséget, esztétikai élményt nyújt. Ugyanakkor egy poliuretán ragasztóval felakasztott L-alakú profil is beépítésre került, hogy növelje az ellenállást bármilyen ütközés esetén.

Így egy olyan homlokzati megoldás jött létre, mely megfelel az építészet legmagasabb elvárásainak, mindemellett szép, természetes megjelenést ad, és tökéletesen illeszkedik a szomszédos épületekhez, korrigálva ezzel az épület elszigeteltségét, miközben lehetővé teszi a könnyű tisztítást és karbantartást is. Ez pedig két igen alapvető követelmény egy ilyen szintű projektnél, Londonban, a magas zajszinttel rendelkező városban.

Ilyen ötletekkel és elképesztő lehetőségekkel rendelkeznek tehát a kerámia parketták!

A PORCELANOSA Életmód koncepciójánál tehát egyértelműen a szépség és a kényelem került a középpontba, melyet saját, személyre szabott stílus jellemez.

Filozófiájuk arra a törekvésre alapszik, hogy olyan gyakorlatias, minden eddiginél korszerűbb termékcsaládokat hozzanak létre, melyek egyszerre ötvözik a szépséget, az eredetiséget. Mindezt olyan innovatív anyagok és módszerek segítségével, melyek a legmagasabb színvonalúak, és természetesen óvják, tiszteletben tartják az élő környezetet.

Önt is elbűvölték a gyönyörű, sokoldalú, magas színvonalú, és tartós kényelmet biztosító PAR-KER kerámia parketták?

A jó hírünk, hogy a VS Fürdőszoba szalonokban elérhetőek, ahogyan számos más, gyönyörű csempe és padlólap kollekció is, akár belső terekben, akár külső terekre, teraszokra, netalán házának homlokzatára keres szép, természetes, időtálló megoldásokat!

2020. szeptember 04.

Ezekkel a grillreceptekkel igazi mesterszakács leszel!

Mi jut eszünkbe, ha meghalljuk a "grill" szót? Valószínűleg ropogósra sült vastag húsok jelennek meg lelki szemünk előtt – esetleg grillsajtok, vagy ritkábban halak és...

2020. augusztus 14.

Egyterű fehér álomloft egy rendhagyó megoldással

Az egyterű otthonok berendezése nem egyszerű: ha nem figyelünk oda, könnyen zsúfolttá válhat az enteriőr. Sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az elrendezésre, az arányokra;...

2020. augusztus 04.

Felújítanád a fürdőt? Itt egy kis segítség!

A lakásfelújítás rendkívül idő-, energia- és pénzigényes folyamat lehet – különösképp ha a fürdőszobáról beszélünk, ahol létfontosságú a gondos tervezés. Már rögtön az...