Lakásfelújítás ráfizetés nélkül

Igen nagy ráfizetéssel zárulhat le egy lakásfelújítás, persze mindez elkerülhető, csak fogadja meg tanácsinkat!Mielőtt tisztességes és szakmailag kiváló kőműves, burkoló és szakember olvasóink felháborodnának, nekünk is vannak mester barátaink, rengeteg kitűnő szakembert ismerünk közöttük…

Nem árulunk el nagyon titkot azzal, ha megosztunk Önnel egy jó tanácsot: rettentően körültekintőnek, és nagyon résen kell lenni egy lakásfelújítás során. Ha most vág bele egy lakásfelújításba, akkor talán pontosan akkora gondot vesz a nyakába, mintha építkezne.

Ha valaki nem ismeri az építőipar résztvevőinek – építési vállalkozók, szakemberek – gondolkodásmódját és nem képes a fejükkel gondolkodni, akkor bizony igen nagy ráfizetéssel zárhat egy ilyen akciót. Ez persze egyáltalán nem azt jelenti, hogy az építőmesterek, szakemberek egyike sem becsületes és lépten – nyomon átverik a megrendelőt, de az ő helyzetük is igen csak nehéz, sőt rossz, hisz köztudott, hogy ebben a szegmensben milyen nagy a harc jelenleg a megrendelésekért.

A vállalkozók nagy százaléka nagyon is értékeli és megbecsüli a tőle megrendelt munkát, hiszen tisztában van azzal, hogy ebből tud megélni, mégis találkozhatunk olyan mesterekkel is, akik minimális áron vállalják el a felújításokat, csak azzal nincs a megrendelő tisztában, hogy ezt milyen módon tudja elérni.
Gyakori eset, hogy a munka végeztével derül ki, a vállalkozó olyan fázisokat hagyott ki, melyeknek megléte, vagy meg nem léte jogszabályellenes. Ekkor aztán a lakástulajdonos fizetheti a kemény büntetéseket, rossz esetben kereshet egy másik szakembert, aki újabb összegért megfelelően elvégzi a munkát. Arra pedig minimális az esély a mostani helyzetet tekintve, hogy egy levonult építőipari céget be lehessen perelni, vagy egyáltalán el lehessen nála érni, hogy visszajöjjön javítani a saját hibáját, már ha éppen akarjuk, hogy kijavítsa a saját hibáját…

Sajnos az egymásra mutogatás alapvető technika az iparágban, egy komplett felújításnál jól nyomon követhető, ahogy körbeér az áthárított felelősség. Az asztalos nem tudja megcsinálni a festők miatt, a festő a kőművesre panaszkodik, a kőműves a burkolóra, a burkoló a vizesre, a vizes a gázosra, a gázos villanyszerelőkre, a villanyszerelők az asztalosra.

De ahhoz, hogy mindez elkerülhető legyen, érdemes az alábbi tippeket megfogadnia, hol tud utánanézni a lakásfelújítás kapcsán bizonyos dolgoknak, hogy ne legyen Ön számára ráfizetés a felújítás!

1. Tipp: Van 4 egyszerű szabály, melyet érdemes betartania a felújítás során:

a. cél nélkül soha ne kezdjen bele
b. készítsen fontossági sorrendet
c. tartsa be a költségvetés tervezetet
d. találjon jó szakembert

2. Tipp: Nem kell Önnek szakembernek lennie, de legyen tudatos megrendelő!

Vagyis nézzen utána a dolgoknak, kérdezze azon ismerőseit, akik már felújítottak az elmúlt években, hogy ki végezte náluk a felújítást, milyen segédanyagokat használtak fel, mennyi ideig tartott, és mennyibe került, hol vásárolták meg a szükséges termékeket, dolgokat, és ki vásárolta meg, ők vagy a szakember. Mindezek nagyon fontos tényezők, hiszen ezután már sokkal inkább lehetünk önállóbbak a felújításunk során, nem kell csak és kizárólag a szakemberre támaszkodnunk.

3. Tipp: Tájékozódjon a szakemberről.

Mi mindent kell megtudnunk a szakemberről, hogy elkerülhetőek legyenek a későbbi konfliktusok, viták, problémák? Nézze meg 6 tippünket (belinkelni a korábbi cikket)

4. Tipp: Tájékozódjon a termékekről.

Ezt ma már az internet világában gyorsan és könnyedén megteheti. Megnézheti a gyártók honlapját, sőt ott találhat számos olyan lakossági megrendelőknek készített kiadványokat is, melyet a felújítókat segítik további hasznos tippekkel, tanácsokkal, egy-egy konkrét probléma megoldásában (belinkelni az e-book-okat), vagy akár szaktanácsadást is kérhet, ha konkrét problémája adódik, és ők arra mit ajánlanának. (szaktanács link)
De persze ha már megtalálta a tökéletes szakembert, akkor elfogadhatja az Ő tanácsát is, persze megtudva, hogy miért annak a gyártónak a termékei mellett tette le Ő a voksát. És persze megismerheti a kereskedések véleményét is, hogy még is melyik terméket ajánlják Önnek, miután elmesélte nekik, hogy milyen munkálatokhoz van mindezekre Önnek szüksége.

5. Tipp: ha teljesen bizonytalan „szörföljön”!

Igen, bizony szörföljön az interneten. Keressen, olvasgasson olyan témába vágó portálokat, vagy akár fórumokat, melyből sokat tanulhat. Sokan megosztják az interneten negatív tapasztalataikat is, akkor ismét kaphat egy másik nézőpontot, hogy melyik szakemberrel, vagy melyik termékkel ne csinálja meg a felújítását

Javasoljuk, fogadja meg tippjeinket, hiszen segítségükkel talán nem kerül 3x annyiba, és 2x annyi időbe a lakásfelújítása!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...