Nőiesen modern enteriőr, kreatív, látványos megoldásokkal

Guth Erika is több ízben indult a Style&Draw pályázatán, az itt látható kreatív elképzelés még a tavalyi évben született. Az egyébként számvitellel foglalkozó Erika szintén hobbiként és kikapcsolódás gyanánt vágott bele a lakberendezésbe, majd elvégezte az iskolát, hogy professzionális szintre fejlessze tudását. Erika szereti a színek, formák, és a különböző minták és textúrák világát – ahogyan a design és a funkció egységét is nagyon fontosnak tartja.

Erika számára minden esetben a megrendelőinek igénye a cél, igyekszik hát olyan enteriőröket tervezni, mely nem csupán kényelmes és szép – azaz, esztétikusan és funkcionálisan felel meg a kívánalmaknak, de tükrözi is a megrendelők személyiségét.

Ez estben Erika képzeletbeli megrendelője egy fiatal hölgy, aki szereti a letisztult, igényes, modern környezetet.A hölgy már meglévő, negyedik emeleti lakását a tulajdonos ízlésének és igényeinek megfelelően minimál és a modern stílus jegyeiben újították fel, Erika tervei alapján.


A tervező hozzá illően gondolkodva,  egy modern, változatos, izgalmas, kreatív nőies hangulatú enteriőrt tervezett meg számára, mely megfelel majdani tulajdonosa valamennyi igényének, tükrözi személyiségét és kényelmes otthont biztosít számára.

A terveket megelőzően szakemberrel történő konzultáció alapján megállapították, hogy a lakás statikailag megfelelő állapotban van.

Mivel széles baráti körrel rendelkezik, szívesen és gyakran látja vendégül barátait, ismerőseit otthonában, szereti, ha minél nagyobb társaság van körülötte – így otthonát is ehhez mérten kellett kialakítani, különös tekintettel a jól felszerelt konyhára és a tágas közösségi terekre.

Erika tudatosan különválasztotta a közösségi tereket az intim zónáktól. A funkciók térbeli elkülönítését pedig fából készült válaszfalakkal oldotta meg, melyek egyben az enteriőr látványelemei is.


A lakás eredeti alaprajzában szereplő válaszfalak egy része lebontásra kerül – a kamra és a szemközti két szoba válaszfalai – így  ennek eredményeként egy nagy nyitott, fényes nappali teret kapunk, amely alkalmas akár nagyobb társaság fogadására, vendégül látására is.

Ezen helységen belül több funkció különül el, az előszoba mellett a közösségi funkciók:  a konyha, az étkező,a nappali valamint egy otthoni iroda funkció.

Az előszoba fala parafaborítást kap, amely az esztétikai szempont mellett üzenő falként és a kabátok tárolására alkalmas akasztós felületként is funkcionál.

A bejárati ajtóval szembeni falat Erika annak teljes felületén tükörrel borította be, ez is tágasabbá teszi a teret.

Az előszobából balra indulva a konyhába érkezünk. Itt a konyhabútor egyedi tervek alapján készül el, Forest bútorlapok felhasználásával, a konyhai gépeket és elektromos berendezéseket pedig a Whirlpool termékcsaládjából válogatta a tervező.

A konyha tágas tere és a központi helyre berendezett  NIVOHOME étkező bútor szolgálhat a baráti összejövetelek és étkezések közös teréül.

Az asztal felett elhelyezett modern kristály csillár, a Trilak által forgalmazott Héra design metál hatású gyöngyházszínű beltéri falfestéke elegáns csillogást ad a szobabelsőnek.

Amíg az étkezős konyha az összejövetelek központi helyszíne, addig a nappali kialakítása a meghitt beszélgetéseket és nyugodt feltöltődést biztosítja kellemes hangulatával és a NIVOHOME kényelmes ülőbútoraival.


A lakásban pasztellszínek és letisztult egyszerű vonalvezetésű világos bútorok biztosítják az egységes összhangot nőies külsőt kölcsönözve az enteriőrnek.

A konyhából tovább haladva, a már említett fából készült válaszfal különíti el a nappali teret, amely egyben az irodai funkciót is magába foglalja.

Majd az előszobából egyenesen tovább haladva jutunk el a fürdőszobába, a mellékhelyiségbe és a hálószobába.

A hálószoba, a fürdőszoba és a mellékhelyiség – vagyis az intim zónák – az eredeti helységek megtartásával kerülnek kialakításra.

A hálószobában kapott helyett a hatalmas teljes falfelületen elhelyezkedő gardróbszekrény, amely kellő tároló helyet ad. A szomszédos falon elhelyezett külön kapcsoló biztosítja a ruhásszekrény megvilágítását. A szekrény belsejében a hátsó bútorlapba süllyesztett profilba illesztett ELKO LED szalagokat tervezett be Erika – aki az ágy mögötti falra kreatív, geometrikus mintát festett fel a Trilak különböző pasztell árnyalatú festékeivel.

A nyugodt, kényelmes, pihentető alvást a NIVOHOME Verona ágya biztosítja, amely stílusában illeszkedik a modern enteriőrbe.

A vizes helységekben az Otti manufaktúra egyedi tervezésű falburkolóira esett a választás, melyek funkciójuk mellett látványelemként is szolgálnak. A burkolat púder színei finoman nőies, könnyed, kellemes hangulatba burkolják a fürdőszobát, ahová Ravak és Kludi szaniterek és csaptelepek kerültek. A kellemes hőmérsékletet a Zehnder törölközőszárítós radiátora biztosítja.

A mosdókagyló oldalán a teljes falfelületet tükörrel borította a tervező, mely optikailag növeli a teret és megsokszorozza a bejutó napfényt, miközben jól ellensúlyozza a helyiség kis alapterületét és ablakát.

A fürdőszoba – WC – hálószoba hármasában a LED spot világítás helyett inkább LED szalagot használnak majd a központi megvilágításra, mert erősebb fényt ad, így tudatosabb megoldást nyújt. Ehhez Erika azt javasolja, hogy az álmennyezetre léceket fogassunk fel, melyekbe szépen el tudjuk helyezni a fénymennyiség szükségletének megfelelően profilba illesztett LED szalagokat.

Itt a fürdőben és a WC-ben a lécek párhuzamosan 5 cm-re helyezkednek el, míg a hálószobában diagonálisan.

Extra funkcióként betervezésre került még ide az ELKO EP okos szettje, mely a vezeték nélküli internetes hálózaton keresztül, okos telefonunk segítségével teszi lehetővé számunkra otthonunk ellenőrzését és a beépített technikai rendszerek vezérlését: mint a világítás, hűtés-fűtés, szellőztetés, és a biztonságtechnika. Az előbb említett funkciók mellett megoldást nyújt hazatérés előtt a lakás előkészítésére – ha éppen váratlanul toppannának be a vendégek vagy spontán baráti összejöveteleket szervezünk.

Az erkély a nyári baráti összejövetelek színtere, ezért egy erre alkalmas területe alakítottam ki. Az aljzatot Zalakerámia fagyálló burkolólappal borítottam, melynek színe összhangban van a lakás belső tereinek színvilágával.

A felújítás során a berendezés mellett a helyiségek padlózatának újraburkolására, a falak festésére, az elektromos szerelvények újratervezésére és Hofstadter nyílászárók beépítésére kerül sor Erika tervei alapján. A lakás hűtő – és fűtőrendszerét a Budatech  kiegészítő központi szellőztető rendszere szolgáltatja majd, mely folyamatosan biztosítja a lakás valamennyi helyiségének friss levegőjét és az évszaknak megfelelő kellemes hőmérsékletet. A hőszivattyús kültéri egység az erkély oldalfalára kerül majd a tervek szerint.

Ehhez persze egy álmennyezet betervezésére is szükség volt – melynek első lépéseként  a felületi egyenetlenségeket ellenőrizték, hiszen a mennyezetnek teljesen simának kell ehhez lennie – majd az oldalfalak síkjához igazodva készül el a vázszerkezet, majd RIGIPS gipszkartonnal burkolják a felfogó elemeket. Ezután következhet az újonnan beépített felületek glettelése, csiszolása, majd  végezetül, egy alapos portalanítás után kerül rá a TRILAK Beige festék, és – hogy hangulatos is legyen – az álmennyezetbe süllyesztett LED spot világításokat is bekötnek majd.

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...