Nőiesen modern enteriőr, kreatív, látványos megoldásokkal

Guth Erika is több ízben indult a Style&Draw pályázatán, az itt látható kreatív elképzelés még a tavalyi évben született. Az egyébként számvitellel foglalkozó Erika szintén hobbiként és kikapcsolódás gyanánt vágott bele a lakberendezésbe, majd elvégezte az iskolát, hogy professzionális szintre fejlessze tudását. Erika szereti a színek, formák, és a különböző minták és textúrák világát - ahogyan a design és a funkció egységét is nagyon fontosnak tartja.

Erika számára minden esetben a megrendelőinek igénye a cél, igyekszik hát olyan enteriőröket tervezni, mely nem csupán kényelmes és szép - azaz, esztétikusan és funkcionálisan felel meg a kívánalmaknak, de tükrözi is a megrendelők személyiségét.

Ez estben Erika képzeletbeli megrendelője egy fiatal hölgy, aki szereti a letisztult, igényes, modern környezetet.A hölgy már meglévő, negyedik emeleti lakását a tulajdonos ízlésének és igényeinek megfelelően minimál és a modern stílus jegyeiben újították fel, Erika tervei alapján.


A tervező hozzá illően gondolkodva,  egy modern, változatos, izgalmas, kreatív nőies hangulatú enteriőrt tervezett meg számára, mely megfelel majdani tulajdonosa valamennyi igényének, tükrözi személyiségét és kényelmes otthont biztosít számára.

A terveket megelőzően szakemberrel történő konzultáció alapján megállapították, hogy a lakás statikailag megfelelő állapotban van.

Mivel széles baráti körrel rendelkezik, szívesen és gyakran látja vendégül barátait, ismerőseit otthonában, szereti, ha minél nagyobb társaság van körülötte - így otthonát is ehhez mérten kellett kialakítani, különös tekintettel a jól felszerelt konyhára és a tágas közösségi terekre.

Erika tudatosan különválasztotta a közösségi tereket az intim zónáktól. A funkciók térbeli elkülönítését pedig fából készült válaszfalakkal oldotta meg, melyek egyben az enteriőr látványelemei is.


A lakás eredeti alaprajzában szereplő válaszfalak egy része lebontásra kerül - a kamra és a szemközti két szoba válaszfalai - így  ennek eredményeként egy nagy nyitott, fényes nappali teret kapunk, amely alkalmas akár nagyobb társaság fogadására, vendégül látására is.

Ezen helységen belül több funkció különül el, az előszoba mellett a közösségi funkciók:  a konyha, az étkező,a nappali valamint egy otthoni iroda funkció.

Az előszoba fala parafaborítást kap, amely az esztétikai szempont mellett üzenő falként és a kabátok tárolására alkalmas akasztós felületként is funkcionál.

A bejárati ajtóval szembeni falat Erika annak teljes felületén tükörrel borította be, ez is tágasabbá teszi a teret.

Az előszobából balra indulva a konyhába érkezünk. Itt a konyhabútor egyedi tervek alapján készül el, Forest bútorlapok felhasználásával, a konyhai gépeket és elektromos berendezéseket pedig a Whirlpool termékcsaládjából válogatta a tervező.

A konyha tágas tere és a központi helyre berendezett  NIVOHOME étkező bútor szolgálhat a baráti összejövetelek és étkezések közös teréül.

Az asztal felett elhelyezett modern kristály csillár, a Trilak által forgalmazott Héra design metál hatású gyöngyházszínű beltéri falfestéke elegáns csillogást ad a szobabelsőnek.

Amíg az étkezős konyha az összejövetelek központi helyszíne, addig a nappali kialakítása a meghitt beszélgetéseket és nyugodt feltöltődést biztosítja kellemes hangulatával és a NIVOHOME kényelmes ülőbútoraival.


A lakásban pasztellszínek és letisztult egyszerű vonalvezetésű világos bútorok biztosítják az egységes összhangot nőies külsőt kölcsönözve az enteriőrnek.

A konyhából tovább haladva, a már említett fából készült válaszfal különíti el a nappali teret, amely egyben az irodai funkciót is magába foglalja.

Majd az előszobából egyenesen tovább haladva jutunk el a fürdőszobába, a mellékhelyiségbe és a hálószobába.

A hálószoba, a fürdőszoba és a mellékhelyiség - vagyis az intim zónák - az eredeti helységek megtartásával kerülnek kialakításra.

A hálószobában kapott helyett a hatalmas teljes falfelületen elhelyezkedő gardróbszekrény, amely kellő tároló helyet ad. A szomszédos falon elhelyezett külön kapcsoló biztosítja a ruhásszekrény megvilágítását. A szekrény belsejében a hátsó bútorlapba süllyesztett profilba illesztett ELKO LED szalagokat tervezett be Erika - aki az ágy mögötti falra kreatív, geometrikus mintát festett fel a Trilak különböző pasztell árnyalatú festékeivel.

A nyugodt, kényelmes, pihentető alvást a NIVOHOME Verona ágya biztosítja, amely stílusában illeszkedik a modern enteriőrbe.

A vizes helységekben az Otti manufaktúra egyedi tervezésű falburkolóira esett a választás, melyek funkciójuk mellett látványelemként is szolgálnak. A burkolat púder színei finoman nőies, könnyed, kellemes hangulatba burkolják a fürdőszobát, ahová Ravak és Kludi szaniterek és csaptelepek kerültek. A kellemes hőmérsékletet a Zehnder törölközőszárítós radiátora biztosítja.

A mosdókagyló oldalán a teljes falfelületet tükörrel borította a tervező, mely optikailag növeli a teret és megsokszorozza a bejutó napfényt, miközben jól ellensúlyozza a helyiség kis alapterületét és ablakát.

A fürdőszoba - WC - hálószoba hármasában a LED spot világítás helyett inkább LED szalagot használnak majd a központi megvilágításra, mert erősebb fényt ad, így tudatosabb megoldást nyújt. Ehhez Erika azt javasolja, hogy az álmennyezetre léceket fogassunk fel, melyekbe szépen el tudjuk helyezni a fénymennyiség szükségletének megfelelően profilba illesztett LED szalagokat.

Itt a fürdőben és a WC-ben a lécek párhuzamosan 5 cm-re helyezkednek el, míg a hálószobában diagonálisan.

Extra funkcióként betervezésre került még ide az ELKO EP okos szettje, mely a vezeték nélküli internetes hálózaton keresztül, okos telefonunk segítségével teszi lehetővé számunkra otthonunk ellenőrzését és a beépített technikai rendszerek vezérlését: mint a világítás, hűtés-fűtés, szellőztetés, és a biztonságtechnika. Az előbb említett funkciók mellett megoldást nyújt hazatérés előtt a lakás előkészítésére - ha éppen váratlanul toppannának be a vendégek vagy spontán baráti összejöveteleket szervezünk.

Az erkély a nyári baráti összejövetelek színtere, ezért egy erre alkalmas területe alakítottam ki. Az aljzatot Zalakerámia fagyálló burkolólappal borítottam, melynek színe összhangban van a lakás belső tereinek színvilágával.

A felújítás során a berendezés mellett a helyiségek padlózatának újraburkolására, a falak festésére, az elektromos szerelvények újratervezésére és Hofstadter nyílászárók beépítésére kerül sor Erika tervei alapján. A lakás hűtő - és fűtőrendszerét a Budatech  kiegészítő központi szellőztető rendszere szolgáltatja majd, mely folyamatosan biztosítja a lakás valamennyi helyiségének friss levegőjét és az évszaknak megfelelő kellemes hőmérsékletet. A hőszivattyús kültéri egység az erkély oldalfalára kerül majd a tervek szerint.

Ehhez persze egy álmennyezet betervezésére is szükség volt - melynek első lépéseként  a felületi egyenetlenségeket ellenőrizték, hiszen a mennyezetnek teljesen simának kell ehhez lennie - majd az oldalfalak síkjához igazodva készül el a vázszerkezet, majd RIGIPS gipszkartonnal burkolják a felfogó elemeket. Ezután következhet az újonnan beépített felületek glettelése, csiszolása, majd  végezetül, egy alapos portalanítás után kerül rá a TRILAK Beige festék, és - hogy hangulatos is legyen - az álmennyezetbe süllyesztett LED spot világításokat is bekötnek majd.

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2020. január 07.

Rázzuk fel az évet trendi színekkel

Mindenki számolja a napokat az év végi ünnepekig. Reménykedünk a közösen eltöltött időben és a finom falatokban. A trendkedvelő lakástulajdonosok és az enteriőrökért felelős...

2019. december 20.

Innovatív, többfunkciós tér 36 négyzetméteren

Jól átgondolt tervezéssel, innovatív, praktikus megoldásokkal rendezte be a mindössze 36 négyzetméteres kicsiny lakóteret a Michael K. Chen Architecture csapata a New yorki kislakás...

2019. december 19.

„Élvezem a házam!” – Style & Draw enteriőr tervező pályázat

4. alkalommal kerül kiírásra a Style & Draw enteriőr tervezési pályázat, amelynek keretein belül egy kisszékelyi otthon belső terét kell megálmodniuk a jelentkezőknek. Fókuszban az...