Segítség, felújítunk! – Gy.I.K. kád témakörben

A fürdőszoba felújítás gyakran rettegett terep… egészen addig aggasztó teher, amíg a kulcskérdésekre szakszerű választ nem találunk…

A RAVAK szakértői ezért ezúttal kád témakörben gyűjtötték össze a leggyakrabban felmerülő kérdésekre a választ.

Tartson velünk és fogadja meg tanácsaikat, hogy a fürdőszobában eltöltött idő rémálom helyett olyan álom legyen, amelyből nem szíves ébred fel. És persze annyira relaxáló élmény, ahogyan a mellékelt ábra is mutatja…Miért jobb egy akrilból készült kád a fém társainál?

Megfelelő gyártási folyamat során akrilból ugyanolyan teherbírású kádat lehet gyártani, mint fém társaiból, ráadásul sokkal szélesebb formavilággal és fehérebb színben. Az akril és üvegszál megerősítése jobban szigetel, így a víz lassabban hűl ki, mint egy fém kádban. Az akril további előnyeiről itt olvashat.

Az akrilból vagy a fémlemezből készült fürdőkádak csúsznak jobban? Melyik ellenállóbb?

Az akril kádakban tapadás alakul ki a bőrfelület és az akril között, ezért jelentősen kisebb a csúszásveszély, mint egy lemezkád használatakor. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy az akril egy rendkívül kemény anyag, így rendeltetésszerű használat esetén felülete ugyanolyan ellenálló, mint egy lemez felületé.

Mi a helyes beszerelési módja egy akrilkádnak? Rá lehet csempézni a kád peremére?

Kádat csak a már teljesen kicsempézett és burkolólappal ellátott fürdőszobába lehet szerelni. A kádat a szerelési útmutató szerint és az eredeti lábra szerelve kell elhelyezni, tehát az eredeti támasztékra (lábra) ültetni. Rácsempézni a peremre nem szabad, mivel az akril kádak szerkezete, merevsége egészen más, mint a fémből készült lemezkádaké. Fontos, hogy az üvegszál és műgyanta megerősítéses akril kád a benne lévő akár több száz kg víz és a fürdőzők súlya alatt kis mértékben változtatja formáját, és a ráeresztett csempe hatására így megfeszülhet, megrepedhet, amely a legtöbb gyártónál a garancia elvesztését is eredményezi! Az akril kádak esetében erősen ajánlott az egész sarkot vízszintesen és függőlegesen burkolni, majd utána beépíteni a kádat. Így egy esetleges későbbi termékkiemelés is sokkal egyszerűbb feladat lesz.Ha sérülés alakul ki az akril felületen, az javítható?

Amennyiben a felületi sérülés nem haladja meg a 0,5 mm mélységet, akkor finom csiszolópapírral és fényezőpasztával javíthatja azt. Komolyabb sérülések esetén az akril felület javítása nagyon bonyolult, gyakran nem megoldható, de ne feledje, hogy ez az anyag rendkívül ellenálló és megbízható!

Milyen tisztítószerrel kezelhető a fürdőkád, ha nem ajánlott szemcsés súrolószer?

Az akrilkádak tisztításához RAVAK tisztítószereket (például RAVAK Cleanert) ajánlunk, amelyeket kifejezetten az akrilhoz hasonló újabb anyagokhoz fejlesztettek ki. A megszokott folyékony súrolószerek szemcséket tartalmaznak, amelyek összekarcolják a kád felületét, míg más tisztítószerek klórt és egyéb anyagokat tartalmaznak, amelyek károsíthatják a kád anyagát. A RAVAK tisztítószerek úgy oldják fel a lerakódott szennyeződéseket, hogy nem teszik tönkre a kád fényes felületét.Hogyan ajánlott tisztítani a hidromasszázs kádak rendszereit?

A hidromasszázs rendszerek következetes tisztítása esetén – havonta legalább 1-2 alkalommal – megelőzhető a kellemetlen szag és a csövekben elszaporodó algák, penészfélék kialakulása. A RAVAK tisztítószerei erős fertőtlenítő tulajdonságúak, hatékonyságukat tesztek igazolják. Érdemes tudni, hogy ezen kívül bizonyos hidromasszázs rendszerekhez felár ellenében olyan kiegészítők rendelhetők, melyek a tisztítást, fertőtlenítést elvégzik Ön helyett. Az automatikus fertőtlenítő egység fertőtleníti a hidromasszázs rendszert, és eltávolítja az egyéb szennyeződéseket (szappandarabok, por vagy bőrmaradványok) is. Az egység az ózongenerátor,  az O3, tehát az ózon fertőtlenítő tulajdonságait használja ki. A hidromasszázs rendszerek további részleteiért kattintson ide!

 További kérdések esetén forduljon bizalommal a RAVAK szakértőihez az info@ravak.hu e-mail címen!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...