Mekkora gond a lakberendező tervezőnek egy sütőtálca/tepsi?

Enni szeretünk, mosogatni kevésbé. Sokszor csak olyan kényelmetlenség tart vissza, mint a falra és ruhára fröccsent zsíros víz. A Marmorin mosogatók tervezői most elgondolkodtak a problémán.

A cikket szerkesztette: IBDesign by Marmorin

Közel 30 éve került megalapításra a Marmorin első gyára. Az eltelt évtizedek nem csak a gyártási tapasztalatok miatt jelentősek, de azért is, mert ezalatt több olyan gyártástechnológiát és anyagösszetételt dolgoztak ki, aminek eredményeképpen most exkluzív minőségű és rendkívül kedvező tulajdonságokkal rendelkező mosdó, mosogató, kád, zuhanytálca darabokat  tudnak Önnek kínálni. Így a tartósság, a szennyeződések lerakódását megakadályozó, ellenálló felület, vagy a légbuborékok teljes mértékű kiküszöbölése mind olyan sajátos tulajdonság, amik révén egy időtálló és mégis praktikus terméket vihet otthonába.

Ha a fürdőszobai megoldásokról beszélünk, akkor mindenképpen meg kell említeni, hogy a Marmorin mosdók öntött márvány alapanyaga többek között azt is lehetővé teszi, hogy fényes illetve matt felületű termékeket egyaránt megtaláljon kínálatukban. Az öntött márvány alapanyagú termékek kellemes lágy tapintású, nem hideg felületet biztosítanak. A széles forma- és méretválaszték nem csak a már megszokott típusokat, de speciális változatokat is jelent. A könnyű beépíthetőség mellett a használat során a könnyű tisztántarthatóság is fontos szempont, amikor a Marmorin mosdó, zuhanytálca, vagy akár fürdőkád megoldások mellett dönt.

A konyhai termékeik szembeötlő tulajdonsága az az ergonómiai tervezettség, ami által igazán kényelmes mindennapi használatot biztosít tulajdonosának. Természetesen a konyhában is olyan elemeket szeretnének látni, amelyek nem csak praktikusak, de esztétikailag is ugyanolyan magas színvonalon teljesítenek. Így konyhai termékeik (mosogató, mosogatótálca) esetében is 12-féle színárnyalat közül választhat, arról nem is beszélve, hogy ezek mindegyikére jellemző a finom vonalvezetés, a letisztult formavilág. A letisztultság a mosogatók esetében nem csak esztétikai vonatkozású, hiszen a Marmorin által kifejlesztett magranit néven szabadalmaztatott anyagösszetétel arról is gondoskodik, hogy a szinte pórusmentes felületen semmiféle szennyeződés ne tapadhasson meg. Így valójában az Ön és környezetének higiéniájáról gondoskodik.

A Marmorin azokról sem feledkezik meg, akiknek a kiváló terméktulajdonságok mellett, vagy még azokat megelőzve is elsősorban a formatervezés, a design, az esztétikai különlegesség a döntő szempont a választásukban. Számukra kínálják az Álom kollekciót, amelynek képviselőit neves formatervezők alkották meg. A kollekció különlegességét bizonyítják azok az elnyert elismerések, díjak, amelyeket világszerte megszereztek már különböző megmérettetések során.

„A dizájn része a DNS-ünknek, és a design utáni szeretetünket három generáció óta hordozzuk magunkban. Folyamatosan követjük, mi történik a design világban, de nem csak megfigyelők vagyunk, hanem alkotók is.

Gyártási módszereink folyamatosan fejlődnek, hogy rugalmasabbak és egyediek legyenek. Filozófiánk arra épül, hogy minden a tervezéssel kezdődik. Termékeink  hatással vannak az életminőségre, és minden ember számára rendelkezésre kell állnia, függetlenül az igényeik sokféleségétől. Évekig szép termékeket készítettünk a belső formatervező stúdióban, valamint együttműködünk a legjobb lengyel tervezőkkel, rájöttünk, hogy ezeket a csodálatos teremékeket mindenki számára elérhetővé kell tennünk. Olyan szokatlan és univerzális termékeket hozunk létre, amelyek megkülönböztetnek minket a piaci szereplőktől. Minden lépésünknél arról árulkodik, hogy igenis van új a nap alatt.”

Kapcsolat
3D bemutatóterem
IBDesign by Marmorin

Megbízódat megkérdezve biztos vagyok benne, hogy amíg csak a sütésről van szó, szinte semekkora. A sütést követő mosogatásra térve azonban szépen kirajzolódik egy leginkább 42,5 x 38 cm, egyes esetekben akár 46 x 40 cm alapterületű probléma. Ekkorák a sütők zsírfogó tálcái és valaki csak azért veszi rá magát nehezebben a sütésre, mert tudja mi vár rá mosogatáskor.

A funkciók egyeztetésénél a lakótér igénybevételét kalkulálva, amikor a lakók számát, a gyerekek életkorát és a heti vendégszámot számoljátok össze, a konyha kialakítása – azon belül pedig a mosogatás – vezető kérdéssé válik. Ilyenkor elég felidézni a sütés utáni munkálatokat, amikor a sütőtálcát, vagy tepsiket – lehetőleg jó stabilan megtámasztva – kell elsikálni úgy, hogy a mosogató körüli ázás a legkisebb legyen. Ha a tepsi, vagy a zsírfogó sütőtálca nem fér a mosogatóba, következik az egyensúlyozás a tálcával. Elázni pedig senki nem szeret.

Kicsik a mosogatók?

Kicsik, bizony! Ha valaki azt mondja, hogy nem süt, az akkor hihető, ha nincs sütő a lakásban. Ha valaki azt mondja, hogy süt, de a mosogatógép elmossa a tálcát, annak lemérném a mosogatógépét. Akinek befér a sütőtálca a mosogatógépébe, attól megkérdezném, hogy sütés után egyből a többi edény közé teszi, vagy kicsit azért áztatná előtte. Helyben vagyunk! Áztatáshoz egy 40 cm széles mosogatótálra van szükség, mosáshoz kicsit nagyobbra is. Nem, nem, a kádtól ez még messze van! Hogy el is tudjuk képzelni, hogy néz ki a sütőtálcát befogadó mosogató, belátjuk, hogy egy-két dizájn ötletnek még segítenie kell átlendülni a „nagy ronda kád a konyhában?” kérdéskörön. Hát nézzük!

Sütőtálcák mosogatására legjobb mosogató méretek és formák

Marmorin RUBID mosogatótál
895 x 615 x 270 mm

A RUBID az egyik legnagyobb tepsimosogató tálca a kollekcióban. Formájában összegez jónéhány ma divatos stílust. Egy kicsit térben álló, egy kicsit pultba építhető, egy kicsit kötényes és egy kicsit nagyon nagy. A 61,5 cm-es mélységből legfeljebb 5 cm-t vesz el a perem, tehát egy legalább 55 cm-es kádban ázhat a legnagyobb tepsi is. A mosogató már csak a színe miatt is egész jól illeszthető a környezetbe, de más színű konyhabútorhoz más színű anyagból öntve, teljesen más hatás is kiváltható. Talán svéd, vagy country? Ezen még gondolkodom  [☺]  Döntsék el a színek!

Marmorin OLWIN I  mosogatótál
870 x 450 x 215 mm

Az OLWIN egy minimál stílusú mosogató, passzívan agresszív magasított peremmel és egy praktikusan mély mederrel. Kialakítása miatt az egyik legjobb sütőtálca mosogató. Megtalálják benne számításukat a gyümölcsmosó rajongók is, de mivel ez egy öntött mosogató, és a gyár soha nem fogja kidobni a gyümölcsmosó nélküli öntőformáját, a praktikumnak megfelelő változatot gyártathatjuk le, megbízónk igénye szerint. Egyeztess a Marmorin mintateremmel, vagy a kereskedőkkel!

Marmorin BATEA mosogatótál
890 x500 x 197 mm


A BATEA azért szerethető, mert egy igazán kreatív mosogató. A csaptelep nem szemben áll velünk hogy sok helyet foglaljon a tepsitől, ezért még több hely jut a nagyobb tálaknak. A BATEA tervező dizájnerének zsenijét abban látom, hogy a teljes alapterület nagy, de játékosan csepegtetőnek van álcázva, egyúttal árnyalva a „nagy ronda kád a konyhában” érzést.
A kis lépcsők egyre mélyülnek a lefolyó felé, ugyanakkor a mélyebb részek már részt vehetnek a mosogatásban, áztatásban.

Nálam díjnyertes ez a formaterv!

Marmorin COMBO mosogatótál
850 x 540 x 207 mm

A COMBO talán nem a legjobb példa, de kialakítása lehetővé teszi nagyobb sütő alkalmatosság könnyed megfordítását a víz szétfolyása nélkül, hiszen beleesik a legnagyobb tálcák mérettartományába. A két tálca között süllyesztett perem ad még több lehetőséget a kényelmes tepsisúrolásra és újfent ne feledkezzünk el megkérdezni az átalakítási lehetőségeket a mintaterem és a kereskedők felkészült szakértőitől! Ha a forma stimmel, szintén választhatunk megfelelő színt is

Marmorin AKO mosogatótál
800 x 450x 207 mm

Az UFO felvételekhez hasonlóan ritka az eredeti fotó egy sütő áztatásáról, de most itt van! Az AKO elnyeli a tepsit, mint Jónást a cethal. Az AKO bendőjében két tálcának van hely, szintén kis játékosságot bedobva az egyhangúság ellen. A kisebbik tálcát használhatjuk edényszárítónak is, mely természetesen a lefolyó irányába enyhén lejt. Ha jobban megnézzük, ez egy rafinált kis csepegtető, ami a mosogató medence része is lehet.

Imádom a Marmorin megoldásait, amikor ugyanaz a termék egyszer ilyen, egyszer olyan – éppen milyen szögből nézzük.

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...