5 nyomós érv a kerámia parketta mellett

Meleg, természetes árnyalatát, kellemes, dekoratív szépségét senki sem vitatja. A trendi modern csempe és padlólap széles arzenáljából válogatva azonban egyre többen döntünk a szép, naturalisztikus kőburkolatok, vagy a természetes, nemesfa utánzatú hajópadló kerámia változatai mellett.

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Miért is? Ha eddig bizonytalanok lettünk volna a választásban, nézzük meg az 5 legnyomósabb érvet, amely kétségtelenül a kerámia parketta mellett szól.

Napjainkban már egyre gyakoribb, hogy nem csupán a vizes helyiségeket, de a szobákat is hidegburkolattal, járólapokkal látjuk el. Régebben csak a konyha, fürdőszoba és az előszoba kapott hidegburkolatot, ma viszont már a nappali, az étkező felülete akkor igazán elegáns, ha egy szép, ízléses, akár szőnyeget is helyettesítő izgalmas járólap, kerámia csempe fedi.

A fahatású járólap – más nevén kerámia parketta – ma már egyre népszerűbb a lakószobákban is, ami nem véletlen: tetszetős, igényes, könnyen tisztán tarható és strapabíró is egyben. Azonban egy hátránya van, mégpedig az, hogy a felülete hűvös, hideg érzetet ad a talpunk alatt. Na de, melyik greslap, kerámiaburkolat lenne meleg? Az, amit, padlófűtés fölé teszünk.

Ez mondhatni az egyetlen hátránya – viszont számos előnyös tulajdonsága jócskán ellensúlyozza ezt. Nézzük is meg röviden, melyek ezek, és szeressünk bele még jobban ezekbe a sokoldalú és mutatós gyönyörűségekbe – ha ezt eddig még nem tettük meg…

1. Természetes, melegséget sugalló és harmonikus összképet teremt

Szerencsére a mai gyártók innovatív technológiai újításainak, felületalkotási képességeinek köszönhetően az újgenerációs kerámiaparketták már egyre inkább a valódi fa élethűségével vetekszenek.

Tökéletesen élethűen adják vissza a fa meleg, természetes árnyalatait, finom és változatos textúráit, naturalisztikus megjelenését, miközben a felületekkel a kerámia burkolatok tartósságát, szilárdságát és kopásállóságát egyaránt megkapjuk és élvezhetjük. Elegáns választás mind a modern, mind a rusztikus, mind pedig a klasszikus stílus kedvelőinek.

2. Hosszútávú, időtlen megoldás – melyet évek, akár évtizedek múltán is szeretni fogunk

Trendek, divatirányzatok jönnek és mennek, sokszor olyan gyorsan változnak évről évre, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket! Míg egyszer a barna-bézs csempe kombinációért voltunk megőrülve, majd éles váltással jött a piros és a fekete, addig ma a hófehér metrócsempe vagy a minimál szürke nagyméretű lapok a nagy kedvencek…. sőt, már az aprómintás, azték hatású, vagy a cementlap típusú csempékért is egyre inkább oda vagyunk.

Ezek a slágertrendek sajnos igen gyorsan veszítenek varázsukból, aztán már szinte ciki lesz a piros-fekete vagy a virágmintás fürdőszoba, konyha – arról nem is beszélve, hogy igencsak unalmas lesz ugyanazt a mintát, színt bámulni nap, mint nap, főleg amikor már rá sem bírunk nézni. Ezért válasszunk inkább időtlen, örökzöld megoldásokat!

Ahogy a fekete-fehér kontraszt párosa, úgy a természet textúrái, a szép kövek mintázata vagy a különféle fák erezete, meleg színvilága sem fog sosem kimenni a divatból. A mai, újgenerációs kerámiacsempék pedig már igencsak széles szín- és mintaválasztékkal rendelkeznek, melyekkel nem lesz nehéz stílusunkhoz illő, változatos látványvilágú tereket alkotni.


3. Innovatív, kortárs anyag, ennek megfelelően szinte mindennel kompatibilis

Víz, nedvesség, pára, vagy meleg fűtéscsövek? Nem gond! A fa hatású járólapok, burkolólapok noha nem valódi fából készültek, mégis megtévesztésig hasonlítanak ahhoz, és emellett számos előnnyel rendelkeznek, ha a természetes fa padlóval, parkettával hasonlítjuk össze őket: kiválóan alkalmazhatóak padlófűtéshez, nem érzékenyek a nedvességre, vízállóságuk természetesen 100%-os, – így konyhába, fürdőszobába kiváló alternatívát biztosítanak a természetesen szép, otthonos melegséget árasztó járófelületre.


Szintén nagy előnyük a valódi fához képest az annál jóval nagyobb, erőteljesebb kopásállóságuk. Végül, de nem utolsósorban a napsugárzás sem fakítja ki a lapok felületét.

4. Rendkívül praktikus előny a könnyen tisztántartható, jól kezelhető felület

Szintén a kerámia parketta javára írható – a vízállóságából is adódó – könnyű tisztíthatósága. Vagyis, nem kell aggódni, ha kicsurran az ünnepi tálalás közben a halászlé, a vörösbor – vagy elkenődnek, szétszóródnak a sminkszereink a fürdőszoba padlóján.

Ezek, a fából igencsak nagy munkával eltávolítható színes foltok a kerámia parkettánál gyorsan és könnyűszerrel felmoshatók, takaríthatók, egyszerűen felszáríthatók, míg a valódi faparkettáknál nagy esély van a beázásra, vagy arra, hogy az ételanyagokban, kozmetikumokban lévő színpigmentek maradandó nyomot hagynak a szép, természetes felületen.


Ha pedig háziállatot tartunk, szintén szerencsésebb választás a járólap, hiszen gyorsan, könnyedén takarítható, a cica körme nem akad bele, és az elhullajtott szőrszálakat is jóval egyszerűbben fel tudjuk majd takarítani a padlóról, mint egy szőnyeg vagy a faparketta esetében.

5. Személyre szabott, egyedi, változatos lehetőségekkel, valamint erőteljes tér-formáló hatással rendelkezik

Sokan szeretnék optikailag tágasabbnak, szellősebbnek érezni otthonukat, különösen a nappali terét. Ezt a leginkább világos, fényes felületekkel érhetjük el, azonban a fényes felület a padló esetében nem biztos, hogy a legszerencsésebb választás, hiszen könnyen csúszóssá, balesetveszélyessé válhat. Azt azonban sokan nem tudják, hogy a fa szálkák, erezetminták, különböző repedések jól irányzott elhelyezésével, vagyis a lapok csíkjaival ügyesen formálhatjuk – akár nyújthatjuk is a teret.

A hosszanti, vízszintes irányban futó mintákkal szélesebbé, míg a függőleges irányban futó vonalakkal magasabbá válik a helyiség – legalábbis optikailag.

A túl nagy hodályokat egy szép, sötétre festett vagy pácolt fahatású burkolat kisebbé, meghittebbé, „kuckósabb” hatásúvá varázsol, míg a világos, natúr nyírfa hatású kerámiaparkettákkal tágasabb, légiesebb tér-érzet érhető el.


Az újdonság izgalmával kecsegtet, hogy a fahatású padlólapok legtöbbje akár már fali csempeként is használható, így a fal és a padló felülete akár egybe is érhet, vagy másik megoldásként gyönyörű és mutatós fali dekort tudunk ily módon létrehozni a természet kellemes, finom árnyalataival, meleg tónusaival.


Ezekre a Porcalanosa gyártótól már egészen egyedi változatokat, fantasztikusan mutatós, ötletes lehetőségeket kapunk, akár egészen változatos, többfunkciós méretekben is gondolkodhatunk.


Így akár teljesen személyre is szabhatja, egyedivé alakíthatja otthonát, irodáját, vagy bár helyiségét – hiszen az élő, természetes fa vagy annak valósághű utánzatai bármely enteriőrben megállják a helyüket!


2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...