Meglepően olcsó lesz a felújítás ezzel az egyszerű tanáccsal

Tudjuk, hogy a felújítás rengeteg munkával, piszokkal és kiadással jár, ezért sokan félnek belevágni. De mi lenne, ha kapna egy olyan tanácsot, amivel jelentős pénzt és időt spórol meg? Van egy olyan megoldás, amire nem sokan gondolnak, pedig pofonegyszerűvé teszi a felújítás folyamatát.

A cikket szerkesztette: Mapei Kft.

„A fenntartható fejlődés szem előtt tartásával, a tartós, környezetbarát termékeinkkel, megoldásainkkal és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában…és erre mindenkor készen állunk!”

A termékeinkkel készített burkolatokat, kivitelezést csak egyszer kell elkészíteni, és nem kell aggódnia a reklamációs problémák miatt. A Mapei biztonságot és garanciát jelent arra, hogy otthona, épülete szépségét hosszú távon, nyugodtan és gondmentesen élvezhesse. A Mapei anyagokkal készült felülettel elégedett lesz, azt nem kell 1-2 év múlva kicserélni, javítani. Nem kell aggódnia amiatt, hogy vajon mennyire lesz tartós az elkészült burkolat. Nem kell elviselni a visszabontással és újraépítéssel járó költségeket, koszt, időt. 

Ki szereti a reklamációkat, a költséges javítást, a felfordulást okozó visszabontást, az elvesztegetett időt?

Mindazt a felesleges energia-, pénz- és időráfordítást, ami elkerülhető, ha már első alkalommal Mapei segédanyagok kerülnek felhasználásra? 
Sok esetben sajnos a megrendelők nincsenek tisztában annak a jelentőségével, hogy milyen döntő szerepet játszik a megfelelő minőségű anyagok használata burkolata, az elkészült felület tartóssága, élettartama szempontjából, és csak azután ismerik fel ennek fontosságát, amikor már megtörtént a baj.

Válassza Ön is otthona felújításához, kivitelezéséhez a Mapei már elsőre végleges megoldásait!

Kapcsolat
Mapei Kft.

A szakemberek egyre inkább felismerik, hogy a felújítás tetemes részét a régi burkolatok eltávolítása teszi ki.
De miért is kellene sokszor napokat eltölteni a régi, jó állapotú, csak megunt burkolat felszedésével? Lehet, hogy meglepő lesz a tanács, de érdemes megfogadni: az új burkolatot egyszerűen rá lehet fektetni a régire, egy alaposabb vizsgálat után.

Mutatjuk a két leggyakoribb esetet: hogyan lehet hidegburkolatra és parkettára burkolni. Mindkettővel jelentős mennyiségű idő, munka és költség takarítható meg!

Hogyan kell meglevő hidegburkolatra fektetni az újat

  • Ellenőrizni kell, hogy a helyiség jelenlegi padlószintje lehetővé teszi, hogy kb. 1 cm-rel magasabb legyen majd.
  • Ellenőrizni kell azt is, hogy az aljzat stabil-e, hogy a lapok tökéletesen tapadnak-e az aljzathoz. Előfordulhat, hogy néhány helyen ez nem lesz igaz, de ilyenkor is van megoldás: a mozgó lapok eltávolítása után NIVORAPID gyorskötő habarccsal ki kell egyenlíteni a keletkezett üreget a burkolat síkjáig.
  • Ezt követi az aljzat zsírtalanítása alapos lemosással.
  • A tisztítás után következhet az alapozás: MAPEPRIM SP kétkomponensű, epoxi bázisú alapozóval vagy ECO PRIM T egykomponensű alapozóval.
  • A felhordott alapozó megszáradása után 24 órán belül következhet az aljzatkiegyenlítő. Ehhez a lépéshez több lehetőség is kínálkozik: az ULTRAPLAN, ULTRAPLAN ECO vagy ULTRAPLAN MAXI önterülő aljzatkiegyenlítőt ajánljuk. Ha falfelületről van szó, akkor a NIVOPLAN jöhet szóba.

A réteg száradása után máris ragasztható az új burkolat!

Hogyan kell meglevő parkettára fektetni az új burkolatot

Sokszor találkozhatunk olyan esettel, amikor a parkettát bitumenes ragasztóval ragasztották az aljzathoz. Az ilyen parkettát csak komoly, időigényes véséssel lehet eltávolítani, emiatt felborulhat a felújítás tervezett menete is.

Ez 5 gyors lépésben elkerülhető.

  1. Ebben az esetben is ellenőrizni kell az aljzat stabilitását. Ha a parketta helyenként mozog, azt stabilizálni szükséges. Erre két megoldás is lehetséges: vagy le kell csavarozni a parkettát a saját, már meglévő aljzatához, vagy a parketta alatt keletkezett üreget kell kitölteni ULTRABOND P-R9 habbal, a parkettába fúrt lyukon keresztül.
  2. A parketta felületéről a lakkréteget csiszolással el kell távolítani, majd portalanítani kell.
  3. Jöhet az alapozás MAPEPRIM SP alapozóval.
  4. Amint ez megszárad, következhet az aljzat kiegyenlítése. Erre a célra kifejezetten tökéletes a FIBERPLAN szálerősített, önterülő aljzatkiegyenlítő.
  5. Ezután máris lehet burkolni a felületet az új burkolattal, ezzel jelentős időt és költséget megspórolva.

Ha szeretné megtudni, hogy a tökéletes, már elsőre kész burkoláshoz milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül, akkor keresse fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...