Megdöbbentően barátságos kaliforniai otthonban él a Guns N’ Roses egykori dobosa, Matt Sorum

A rocksztár háza kimondottan letisztult, ízléses családi otthon.

Charles Du Bois építész a pályafutása során több mint 330 otthont tervezett: az egyik legfontosabb közülük egy 1961-es ház, amely a Palm Springs-i sivatagban található – ide költözött a Grammy-díjas, egykori Guns N’ Roses-dobos Matt Sorum feleségével, Ace Harperral, hogy kényelmes, nyugodt körülmények közt nevelhessék kislányukat, Lou Ellington Sorumot.

A századközepi ház természetesen felújításra szorult, ehhez a dizájner-építész Ryan Saghian segítségét kérték, aki szellősen berendezett, mégis meleg otthont teremtett számukra: igazi oázist, ahová elmenekülhettek Los Angeles lármás, szmogbűzben úszó betondzsungeléből.

A lényeg az volt, hogy megtartsák a századközepimodern-életérzést, azonban látszódjon, hogy igazi művészotthonról van szó – amely mindeközben békés családi fészek is.

A fehér, a bézs és a fa dominálnak az enteriőrben, így kellően világos lett a tér, amely pazarul mutat a hatalmas ablakokon beáramló sivatagi napfényben.

A nappalit a kandallóval a hetvenes évek groovy-stílusában rendezték be – a szőnyeg pedig a két kutyus, Ella és Bowie nagy kedvence lett.

A konyha színei a sivatagot szimbolizálják, így jött létre ez a már szinte skandinávosan visszafogott, mégis kedves helyiség, amelyet a pálmafára nyíló ablak dob fel igazán.

Ha hasonlóan modern és gyönyörű konyhabútorokra vágyunk, a Whirlpool kínálatában megtaláljuk őket ide kattintva.

A ház bővelkedik a különféle rendhagyó vintage-lámpákban is, amelyek önmagukban is kiváló fókuszdarabot alkotnak a minimalista berendezésű terekben.

Ha mi is feldobnánk otthonunkat izgalmas világítási megoldásokkal, nézzünk szét az EGLO vintage-különlegességei közt IDE KATTINTVA.

A babaszobában is az északi népekre jellemző teljesen fehér padló és fal adja az alapot, amelyet bolyhos textúrájú szőnyeggel tettek melegebbé, a vidámságot és színeket pedig kiegészítőkkel és játékokkal csempészték be a térbe.

A hatalmas kert nemcsak gyönyörű, de egy kültéri mozi is az exteriőr részét képezi, ahol Sorumék esténként családi filmezéseket tartanak.

Ha mi is otthonátalakítást tervezünk, mindenképp nézzünk szét a Mapei professzionális megoldásai között ide kattintva.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Lance Gerber

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...