Ez a csodálatos, hófödte, norvég ház tökéletes karácsonyi inspiráció

A skandinávok tudják, hogyan kell télen dekorálni. A hideg és a hóesés gyakori vendég náluk, és a legtöbben megtanulták élvezni a cudar időt – vagy legalábbis a legtöbbet kihozni belőle.

Remek példa erre a most következő ház.

Eldrid és férje, Martin, valamint gyermekeik, Aron és Naomi otthona Norvégia Stranda fjordjánál található, és egész egyszerűen gyönyörű. A képek nemrég készültek, így már felkerültek a karácsonyi díszek is: az enteriőr fantasztikus inspiráció, ha letisztult, mégis hangulatos ünnepi dekorációt szeretnénk saját otthonunkban.

A nappaliból eszményi kilátás nyílik a környékbeli hegyvidékre.

A fehér-szürke-fa színséma ismerős lehet a legtöbb skandináv otthonból, azonban a textúrák, a növények és a finom minták barátságossá teszik az enteriőrt – a nagy ablakoknak hála pedig a csodálatos panoráma is dekorelemként szolgál.

Csodálatos századközepi modern designcsodákkal találkozhatunk Eldridék otthonában.

Amikor dekorációról van szó, Eldrid az egyszerű, organikus, mégis ünnepi stílusban hisz. Szereti a fenyőt, az eukaliptuszt, a réz díszeket, egy kis burgundiszínnel meghintve.

A skandinávoknak könnyű dolguk van a karácsonyfával: csak kilépnek a házból, és körbeveszik őket a fenyők.

A fára aggatott átlátszó díszek engedik, hogy érvényesüljön a kinti természet látványa.

A sok fa a konyhába is melegséget és komfortot visz.

Ha tetszenek a különféle beépíthető megoldások, nézzünk körül a Rigips kínálatában ide kattintva.

A skandinávok alapból imádják a gyertyákat, és az adventi koszorúnál is gyakran az egyszerűséget preferálják.

Izgalmas részletek a hálószobában. Érdemes amúgy az ágy mögötti falat sötétebb árnyalatúra festeni, valamilyen visszafogott színben, ez is segített a nyugalmas pihenőhely megteremtésében. A szobanövény pedig mindig jó ötlet.

Ha okosvilágításra és egyéb intelligens otthoni megoldásokra vágyunk, érdemes körbenézni az ELKO EP kínálatában.

Nem lehet betelni ezzel a lenyűgöző látvánnyal.

Természetesen egy ilyen csodás helyszínen található otthont úgy kell kialakítani, hogy fokozottan ellenálljon az időjárás viszontagságainak. A Mapei különleges megoldásaival időtálló otthont építhetünk.

Ha az egyszerű, de nagyszerű stílusban öltöztetnénk otthonunkat karácsonyi köntösbe, ez a norvég otthon szuper inspirációul szolgálhat.

Ha további inspirációra vágyunk, vegyünk részt az EXPO360 ingyenes online lakberendezési kiállításon IDE vagy a képre kattintva:

A csodálatos hálószoba Balázs Kriszta munkája, aki letisztult, mégis otthonos és személyes enteriőrt alakított ki.

A képek forrása: House By The Fjord, My Scandinavian Home

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...