Ez a csodálatos, hófödte, norvég ház tökéletes karácsonyi inspiráció

A skandinávok tudják, hogyan kell télen dekorálni. A hideg és a hóesés gyakori vendég náluk, és a legtöbben megtanulták élvezni a cudar időt – vagy legalábbis a legtöbbet kihozni belőle.

Remek példa erre a most következő ház.

Eldrid és férje, Martin, valamint gyermekeik, Aron és Naomi otthona Norvégia Stranda fjordjánál található, és egész egyszerűen gyönyörű. A képek nemrég készültek, így már felkerültek a karácsonyi díszek is: az enteriőr fantasztikus inspiráció, ha letisztult, mégis hangulatos ünnepi dekorációt szeretnénk saját otthonunkban.

A nappaliból eszményi kilátás nyílik a környékbeli hegyvidékre.

A fehér-szürke-fa színséma ismerős lehet a legtöbb skandináv otthonból, azonban a textúrák, a növények és a finom minták barátságossá teszik az enteriőrt – a nagy ablakoknak hála pedig a csodálatos panoráma is dekorelemként szolgál.

Csodálatos századközepi modern designcsodákkal találkozhatunk Eldridék otthonában.

Amikor dekorációról van szó, Eldrid az egyszerű, organikus, mégis ünnepi stílusban hisz. Szereti a fenyőt, az eukaliptuszt, a réz díszeket, egy kis burgundiszínnel meghintve.

A skandinávoknak könnyű dolguk van a karácsonyfával: csak kilépnek a házból, és körbeveszik őket a fenyők.

A fára aggatott átlátszó díszek engedik, hogy érvényesüljön a kinti természet látványa.

A sok fa a konyhába is melegséget és komfortot visz.

Ha tetszenek a különféle beépíthető megoldások, nézzünk körül a Rigips kínálatában ide kattintva.

A skandinávok alapból imádják a gyertyákat, és az adventi koszorúnál is gyakran az egyszerűséget preferálják.

Izgalmas részletek a hálószobában. Érdemes amúgy az ágy mögötti falat sötétebb árnyalatúra festeni, valamilyen visszafogott színben, ez is segített a nyugalmas pihenőhely megteremtésében. A szobanövény pedig mindig jó ötlet.

Ha okosvilágításra és egyéb intelligens otthoni megoldásokra vágyunk, érdemes körbenézni az ELKO EP kínálatában.

Nem lehet betelni ezzel a lenyűgöző látvánnyal.

Természetesen egy ilyen csodás helyszínen található otthont úgy kell kialakítani, hogy fokozottan ellenálljon az időjárás viszontagságainak. A Mapei különleges megoldásaival időtálló otthont építhetünk.

Ha az egyszerű, de nagyszerű stílusban öltöztetnénk otthonunkat karácsonyi köntösbe, ez a norvég otthon szuper inspirációul szolgálhat.

Ha további inspirációra vágyunk, vegyünk részt az EXPO360 ingyenes online lakberendezési kiállításon IDE vagy a képre kattintva:

A csodálatos hálószoba Balázs Kriszta munkája, aki letisztult, mégis otthonos és személyes enteriőrt alakított ki.

A képek forrása: House By The Fjord, My Scandinavian Home

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. január 20.

30 ok, miért érdemes a 30. magyar szülinapját ünneplő Hörmannt választanod

Az 1935-ben alapított, elismert német cég most ünnepelte magyarországi fennállásának 30. évfordulóját. A töretlen sikernek számos oka van: nem lőhetünk mellé, ha a Hörmannt...

2022. január 20.

Így lesz mindig időtálló és stílusos a fürdőszobád!

A fürdőszoba az egyik legfontosabb helyiség otthonunkban. Gondoljunk csak bele: itt kezdjük reggeleinket, és itt zárjuk a napunkat. A fürdő a reggeli felfrissülés, megtisztulás és az...

2021. december 02.

Így lesz igazán kényelmes és stílusos fürdőszobád!

A hűvösebb hónapokban különösen fontos, hogy gondoskodjunk az ideális fürdőszoba megteremtéséről. A fürdő nemcsak a tisztálkodás helyszínét jelenti, hanem egyfajta szentély,...