Az olasz építészlegenda milánói otthona elképesztő dizájnmennyország

Massimiliano Locatellinek kisujjában van a stílus – így nem meglepő, hogy rendkívül egyedi otthont alakított ki magának, amelyben nem számítanak a trendek, divathóbortok. Az eredmény egy látványos, mégis élhető tér.

Az otthon Milánó egyik történelmi részében található, ahol hosszas egyeztetésekre volt szükség ahhoz, hogy az építész véghez vihesse a módosításait – saját bevallása szerint ugyanis az eredeti ház úgy festett, mint egy shabby-chic-nagymama otthona.

“Ezt a házat saját magamnak csináltam, nem mutatóba,”

mondta Locatelli, és valóban: a ház nem szerepelne a lakberendezési magazinok legtrendibb otthonai között, mivel a klasszikus olasz stílusra épít. Nincsenek különösen hivalkodó elemek, mivel Locatelli saját stílusa visszafogott, és tervezésnél sosem feledkezik el az alapelvről, amit valamiért sok lakberendező figyelmen kívül hagy, mert úgy érzik, gátat szab a művészi kreativitásuknak: egy otthon arra van, hogy éljenek benne.

Vagyis: nem számítanak az általános dizájnszabályok, ha az embert zavarják a használatban – a jó dizájn azt jelenti, minden tökéletesen betölti a funkcióját. Locatelli például gyakran lát vendégeket, ezért összekötötte a nappalit, a konyhát és a teraszt, így biztosítva a gördülékeny átjárást.

Ha hasonlóan látványos, minőségi ajtókat szeretnénk, nézzünk körül a Hörmann kínálatában ide kattintva.

Az alsó szint a szórakoztatásról és a vendégekről szól, a fenti rész azonban Locatelli saját birodalma – sokkal bensőségesebb a tér, kisebbek a helyiségek: tévészoba, olvasósarok, hálószoba és fürdőszoba, amihez az építész Vietnámban készítette az egyedi erdőzöld márványmosdót.

Ha hasonlóan stílusos és kényelmes fürdőkádat szeretnénk, nézzünk körül az M-Acryl kínálatában.

A visszafogott, funkcionális enteriőr persze nem jelenti azt, hogy unalmas térről van szó, sőt: letisztult, de korántsem spártai térről van szó, Locatelli értő szemmel válogatta össze a bútorokat és kiegészítőket, amelyek közt számos klasszikus dizájnerdarab is előfordul – többek közt Enzo Mari Cugino székeket is láthatunk a képeken, a Locatelli által készített faasztal mellett, és az építésznek a zseniális Le Corbusiertől is sikerült beszereznie pár ikonikus darabot.

Bár, annak ellenére, hogy legendás, gyűjtői darabokról van szó, hozzátette, hogy az egyik Corbusier-zsámolyt leginkább a macska használja, hogy felugorhasson róla az ablakpárkányra.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: DePasquale+Maffini

Styling: Greta Cevenini

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. szeptember 07.

Hogyan spórolhatunk a gáz- és villanyszámlán?

Ha gondosan alakítjuk ki otthonunkat, rengeteget lefaraghatunk a rezsiköltségekből. Mostanra már mindenki tisztában van vele, hogy hihetetlen mértékben megnőttek az energiaköltségek –...

2022. június 14.

Így lesz mindig esztétikus az otthonod!

A legtöbben az otthonok egyik legmeghatározóbb anyagát öröknek és elpusztíthatatlannak vélik – pedig a beton is igényli a törődést, felújítást. Ehhez kapunk egy kis segítséget az...

2022. április 14.

Így spórolhatunk rengeteget az otthonunkban a hőszigeteléssel!

Az árak folyamatosan emelkednek a világban – szerencsére sok pénzt megspórolhatunk otthonunkban, ha odafigyelünk egy-két dologra. Senkinek nem újdonság, hogy minden drágul, ráadásul...