Az olasz építészlegenda milánói otthona elképesztő dizájnmennyország

Massimiliano Locatellinek kisujjában van a stílus – így nem meglepő, hogy rendkívül egyedi otthont alakított ki magának, amelyben nem számítanak a trendek, divathóbortok. Az eredmény egy látványos, mégis élhető tér.

Az otthon Milánó egyik történelmi részében található, ahol hosszas egyeztetésekre volt szükség ahhoz, hogy az építész véghez vihesse a módosításait – saját bevallása szerint ugyanis az eredeti ház úgy festett, mint egy shabby-chic-nagymama otthona.

“Ezt a házat saját magamnak csináltam, nem mutatóba,”

mondta Locatelli, és valóban: a ház nem szerepelne a lakberendezési magazinok legtrendibb otthonai között, mivel a klasszikus olasz stílusra épít. Nincsenek különösen hivalkodó elemek, mivel Locatelli saját stílusa visszafogott, és tervezésnél sosem feledkezik el az alapelvről, amit valamiért sok lakberendező figyelmen kívül hagy, mert úgy érzik, gátat szab a művészi kreativitásuknak: egy otthon arra van, hogy éljenek benne.

Vagyis: nem számítanak az általános dizájnszabályok, ha az embert zavarják a használatban – a jó dizájn azt jelenti, minden tökéletesen betölti a funkcióját. Locatelli például gyakran lát vendégeket, ezért összekötötte a nappalit, a konyhát és a teraszt, így biztosítva a gördülékeny átjárást.

Ha hasonlóan látványos, minőségi ajtókat szeretnénk, nézzünk körül a Hörmann kínálatában ide kattintva.

Az alsó szint a szórakoztatásról és a vendégekről szól, a fenti rész azonban Locatelli saját birodalma – sokkal bensőségesebb a tér, kisebbek a helyiségek: tévészoba, olvasósarok, hálószoba és fürdőszoba, amihez az építész Vietnámban készítette az egyedi erdőzöld márványmosdót.

Ha hasonlóan stílusos és kényelmes fürdőkádat szeretnénk, nézzünk körül az M-Acryl kínálatában.

A visszafogott, funkcionális enteriőr persze nem jelenti azt, hogy unalmas térről van szó, sőt: letisztult, de korántsem spártai térről van szó, Locatelli értő szemmel válogatta össze a bútorokat és kiegészítőket, amelyek közt számos klasszikus dizájnerdarab is előfordul – többek közt Enzo Mari Cugino székeket is láthatunk a képeken, a Locatelli által készített faasztal mellett, és az építésznek a zseniális Le Corbusiertől is sikerült beszereznie pár ikonikus darabot.

Bár, annak ellenére, hogy legendás, gyűjtői darabokról van szó, hozzátette, hogy az egyik Corbusier-zsámolyt leginkább a macska használja, hogy felugorhasson róla az ablakpárkányra.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: DePasquale+Maffini

Styling: Greta Cevenini

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...