Kültéri konyha télen, nyáron

A nyári konyha kifejezés bizonyára sokunk fülének cseng ismerősen és valószínűleg a nagymama külön kis épületbe kiszervezett konyhája jut róla az eszünkbe. Ha belegondolunk, okos ötletnek tűnik bizonyos sütéssel-főzéssel kapcsolatos dolgokat inkább házon kívül végezni, nyugodtan vegyünk példát a múltból. Egy kültéri konyhát fenntartani mostanság is érdemes, megmutatjuk, hogyan tudjuk legjobban kihasználni.

A cikket szerkesztette: Broil King

Számtalan gáz grillsütőt készítünk azok számára, akik szeretnék élvezni a hétköznapi, akár rendszeres szabadtéri kikapcsolódást és grillezést.

Kapcsolat
3D bemutatóterem
Broil King

Grillpláza

A szabadban, vagy félig fedett, jól szellőző helyen sütögetni nem újkeletű találmány, de néhány markánsabb illatú étel elkészítésével jobb is, ha kivonulunk a szabad ég alá. Manapság a nyársas, roston sütögetős módszereket egyre inkább felváltják a modern grill készülékek, melyekkel már nem csak sütni, hanem akár főzni is lehet, így sokkal többféle elkészíthető étellel vonulhatunk a szabadba. Sőt, akár a hétvégi menüt, vagy egy nagyobb vendégség esetén a komplett étel kínálatot elkészíthetjük. Ahhoz azonban, hogy az ételek valóban ízletesek legyenek nem csupán minőségi alapanyagokra, hanem a legjobb grill készülékekre lesz szükségünk. És ezzel megérkeztünk a lényeghez: kültéri konyhánk lelke a grill.

Grillezés a szabadban

A Broil King grillek a tengerentúlon készülnek, ahol több évtizedes hagyománya van a szabadtéri sütésnek, főzésnek – a kanadai otthonokban leggyakrabban ez a márka látható, nem véletlenül. A Broil King számtalan remek tulajdonsága mellett az egyik legnyomósabb érv, hogy sokkal kényelmesebb és hatékonyabb ezzel ételt készíteni, mint más, korábban használt készülékkel.

Az előnyök között mindjárt meg is említhetjük a Built in, azaz beépíthető faszenes és gázzal működödő készülékeket, mellyekkel egyszerűen alakíthatjuk ki és testreszabhatjuk a grillezésre szánt területet. Beépített rozsdamentes acél szerkezet, BBQ nyársak, öntöttvas rácsok, tárolószekrények és különféle kiegészítők választékából állíthatjuk össze a grill szigetet, mely a kültéri konyha középpontja lesz. A beépített grillfejek nagyszerű főzési teljesítményt biztosítanak.

Kamado Joe

A Kamado Chef, Kamado Joe grilleket ugyancsak beépíthetjük, ezáltal kültéri konyhánk valóban sokoldalúan üzemel majd.

Ha nem szeretnénk beépíteni a grillt vagy erre nincs mód, akkor a készüléket saját kabinetjükben is helyet kaphatnak. Azzal számoljunk, hogy akár beépített, akár szabadon álló, kabinetbe helyezett grillezőt választunk, ezeknek is lesz bizonyos helyigényük. Tehát ugyanúgy, mint a beltéri konyhánál, gondoskodnunk kell az előkészítéshez szükséges területről, hacsak nem szeretnénk a lakás konyhája és a terasz között kilométereket gyalogolni. A készüléknek – túl azon, hogy el kell férnie – könnyen hozzáférhetőnek és biztonsággal megközelíthetőnek kell lennie. A tálaláshoz ugyancsak helyre lesz szükség és a nélkülözhetetlen eszközök tárolására is gondoljunk. Tehát mielőtt belevágunk a készülék megvásárlásába, tervezzük meg, hogy hol és hogyan helyezzük majd el. Gondoljuk végig, hogy gázzal vagy faszénnel üzemeltetjük-e. A gázzal működő készülékek palackját szintén el kell helyeznünk, lehetőleg védett helyre.

Ofyr autentikus grillsütő

Végül pedig azzal is kalkuláljunk, hogy hol tudjuk legkényelmesebben elfogyasztani az elkészült finomságokat. Legjobb, ha minden egy helyre kerül: a grill készülék közelében történhet az előkészítés, melyben akár a vendégek, családtagok is aktívan részt vehetnek, aztán végigkövethetik, ahogy az ételek sülnek, főnek, élvezhetik az illatokat. Végül pedig a közelben érdemes tálalni, hiszen ennyi illat és ingerlő látvány után már mindenki erre a pillanatra vár.

 

2023. július 26.

Kültéri nappalival és konyhával élvezik ki a nyarat a gyönyörű vidéki ház lakói

Inspiráló svéd nyári idill, ha több időt töltenénk a szabad levegőn. Ha kellemes, napsütéses idő van, az ember szívesebben tölti kint az idejét, mint a négy fal között –...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...