Lepukkant boltból inspiráló élménystúdió – Nézd meg az átalakulást!

Csorba Anitát valószínűleg nem kell bemutatni a kreatív alkotás és a lakberendezés iránt érdeklődöknek. A számtalan kreativitásra ösztönző videó és inspiráló lakberendezési tartalom után új projektbe fogott – így született meg a bolttal egybekötött, forgatások, workshopok és rendezvények megtartására is alkalmas Inspirációk Élménystúdió.

A cikket szerkesztette: Mapei Kft.

„A fenntartható fejlődés szem előtt tartásával, a tartós, környezetbarát termékeinkkel, megoldásainkkal és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában…és erre mindenkor készen állunk!”

A termékeinkkel készített burkolatokat, kivitelezést csak egyszer kell elkészíteni, és nem kell aggódnia a reklamációs problémák miatt. A Mapei biztonságot és garanciát jelent arra, hogy otthona, épülete szépségét hosszú távon, nyugodtan és gondmentesen élvezhesse. A Mapei anyagokkal készült felülettel elégedett lesz, azt nem kell 1-2 év múlva kicserélni, javítani. Nem kell aggódnia amiatt, hogy vajon mennyire lesz tartós az elkészült burkolat. Nem kell elviselni a visszabontással és újraépítéssel járó költségeket, koszt, időt. 

Ki szereti a reklamációkat, a költséges javítást, a felfordulást okozó visszabontást, az elvesztegetett időt?

Mindazt a felesleges energia-, pénz- és időráfordítást, ami elkerülhető, ha már első alkalommal Mapei segédanyagok kerülnek felhasználásra? 
Sok esetben sajnos a megrendelők nincsenek tisztában annak a jelentőségével, hogy milyen döntő szerepet játszik a megfelelő minőségű anyagok használata burkolata, az elkészült felület tartóssága, élettartama szempontjából, és csak azután ismerik fel ennek fontosságát, amikor már megtörtént a baj.

Válassza Ön is otthona felújításához, kivitelezéséhez a Mapei már elsőre végleges megoldásait!

Kapcsolat
Mapei Kft.

Nézd meg az átalakulást – a cikk végén pedig egy fantasztikus nyereményjátékot is találsz!

A stúdió korábban vegyesboltként funkcionált, így drasztikus átalakításra volt szükség. 

A felújítás során szükségessé vált például az aljzat felbontása, hogy lekerülhessen az új padlóburkolat, amely illik a kívánt látványvilághoz. 

A projekt meglehetősen szűkös határidővel bírt, így nem engedhették meg maguknak, hogy – az általános építkezéseknél megszokott módon – heteket várjanak arra, hogy egy anyag megszáradjon, és elkezdhessék a burkolást. 

Gyors megoldás kellett a burkolás során – de létfontosságú volt, hogy csak csúcsminőségű és időtálló anyagokat használjanak a felújításnál a tökéletes eredmény érdekében.

A választott anyag végül a Mapei kínálatában kapható Topcem Pronto estrich beton lett, amit keverővízzel összekeverve már be is lehetett dolgozni – az anyag elképesztően gyorsan szárad: ideális körülmények esetén akár már 24 óra után is kerülhet rá hidegburkolat a megszokott 28 napos várakozási idővel szemben, de a nedvességre érzékeny melegburkolatok (például faparketták) esetén is elég mindössze 4 napot várni a burkolat lerakásával.

Csorba Anita és csapata a vakolat kiválasztásánál is a több mint 80 éves múlttal bíró cégre tette a voksát: Mape-Antique-Intonaco NHL természetes hidraulikus mészből és ECO-PUCCOLÁN-ból készült páraáteresztő alapvakolat tökéletes választás régebbi épületekre (is), hiszen használatával elkerülhető a falak nedvesedése, és az ezáltal kialakuló penészesedés vagy salétromosodás (sókivirágzás). Fontos, hogy ha páraáteresztő vakolatot választunk, hasonló tulajdonságokkal bíró festéket használjunk mellé.

Az Inspirációk Élménystúdióban rendkívül lényeges volt az egyedi és inspiráló enteriőr kialakítása, amelyben kiemelt szerepet kaptak a különleges dekormegoldások. Ennek egyik látványos eleme a stúdióban a geometrikus formavilágú fali dekoráció, amely – a cég arculatának megfelelően – a klasszikus fekete-fehér színvilágot követi. 

A faldekorációkat mindenképp ragasztani kellett a letisztult látvány érdekében – a dekorpanelek rögzítéséhez biztonságos, erős tartással bíró, könnyen applikálható ragasztóanyagra volt szükség: Csorba Anita a Mapeflex MS-45 hézagkitöltő és ragasztót választotta.

Mint az Inspirációk Élménystúdió példája is mutatja, nagyon fontos, hogy ha építkezünk vagy felújítunk, gondosan válasszuk meg a használt anyagokat – különös tekintettel azokra az alapanyagokra, amelyek ugyan nem látszanak, mégis esszenciális szerepük van abban, hogy a különféle burkolatok és festések a használat során a későbbiekben is megőrizzék szépségüket és tartósságukat.

És az ígért nyereményjáték: most könnyen alkotóműhely válhat otthonodból – ugyanis megnyerheted az Inspirációk Élménystúdió dobozt!

A dobozban egy kulcstartó házat/szekrénykét lehet megfesteni, a lehetséges dekorálási módok:

glitter, akrilfesték, decoupage ragasztó.

A feladatod csupán annyi, hogy a cikk Facebook posztjában válaszolj egy kérdésre, és várd az eredményhirdetést 🙂

Sok sikert!

2021. október 04.

Elképesztő átalakítás: így lesz a lepusztult erkélyből hívogató oázis!

Ha unjuk teraszunkat, erkélyünket, és nem tudjuk, hogyan hozhatnánk ki belőle a legtöbbet, érdemes példát vennünk az amerikai Jen Robinsonról. Unalmas, rideg, barátságtalan erkélyük...

2021. szeptember 27.

Így készülj fel a hidegre otthonodban stílusosan

Bár még szinte nyári az idő, nem árt időben felkészülni a sötét, didergős téli napokra. Senki sem szeret vacogni otthon, de az ideális hőmérséklet elérése sokszor az egekbe rúgja...

2021. augusztus 30.

Télen meleg, nyáron hideg, mi az? – Erre figyelj oda otthonodban

Lehet bármilyen stílusos egy ház, lehet bármilyen modern az enteriőr, skandináv designbútorokkal és ízlésesen összeválogatott dísztárgyakkal, lehet bármilyen okosan megtervezett az...