Kő- és csempehatás melegburkolattal? Igen, lehetséges!

Manapság nagy divatja van a természetes köveknek és kőburkolatoknak a nappaliban, előszobában, vagy az étkezőben. Egy modern kortárs közösségi tér harmonikus és szép összképet kap a természetes anyagok látványától, ezek egyedi kombinációja izgalmassá teszi az enteriőrt. Ám eddig a kövek elsősorban hidegburkolatok, greslapok formáiban kerülhettek be otthonainkba.

A cikket szerkesztette: Haro by IBDesign

A családi vállalkozás, amit 1866-ban a bajorországi Rosenheimban Franz Paul Hamberger téglagyár és fűrészüzemként indított. Mára Németország vezető parkettagyártója. 150 év után is családi vállalkozás maradt, tulajdonosi vezetés alatt a negyedik és ötödik generáció kezében. A tradíció és innováció ezen egysége jelzi a HARO parkettát is.

A Haro parkettagyár története

Az értékes fából, ami rendezett erdőgazdálkodásból származik, a legmodernebb innovatív gyártási technológiákkal, kiváló parketta készül, ami minden lakást értékkel ruház fel, és a lakásból otthont teremt.

A HARO TRITTY laminált padlóburkoló választásával az Ön előnye közel 150 éves fa megmunkálásból származó tudásunkból és 60 éves többrétegű parketta gyártásából származik. Mint parketta specialista, igazán jó érzéssel ajánljuk a legszebb és legtermészetesebb HARO fa burkolóinkat, melyek szinte megkülönböztethetetlenek a valódi parkettától. A megtévesztésig valódinak ható stlíusjegyek alapján válik igazán vonzóvá a laminált padlóburkoló termékcsalád is. Kedvelt és divatos termékek, mint a HARO TRITTY Campus, a HARO TRITTY Loft vagy a hosszabb formátumú HARO TRITTY Gran Via hangsúlyozzák a káprázatos parketta megjelenést.

A Hamberger cég generációk óta családi vállalkozásként működik, így előnyhöz jut a legendás „Németországban gyártott” minőségi termékekből is. Nyerjen inspirációt az összehasonlíthatatlanul széleskörű laminált burkolóinkból!

Akár a sokoldalú 75-ös szériából választ, vagy a keményebb 100-as szériából, akár az extraerős 250-es termékekből – mindegyik esetben olyan laminált padlót választ, mely lába alá varázsolja a padló iparban jelen lévő innovatív technológiát. Igazán kiemelkedő az egyedülállóan egyszerű és gyors installációs rendszer a „Top Connent”, akárcsak a ConforTec technológia a HARO TRITTY Silent CT-nél, mely a világ legcsendesebb laminált burkolója.

Azoknak ajánljuk, akik magas minőségű természetes padlóburkolót szeretnének. A HARO parketta és padló a megfelelő választás!

HARO gyár a minőség jegyében

Tapasztalt munkatársaikkal és a parkettagyártás évtizedes know-how-jával tudják biztosítani a Made in Germay, Made by HARO márkaminőséget. A legjobb példát parkettapadlóik ragasztása szolgáltatja. Világméretű szolgáltatóként parkettaléceiknek a trópusokon ugyanolyan tartósaknak kell lenniük, mint a sarkvidéken. Olyan ragasztásokat fejlesztettek ki, amelyek számolnak a legnagyobb kihívásokkal. Kézenfekvő, hogy ennek a többlet-ráfordításnak, amely a jobb minőséget célozza, megvan az eredménye.  A HARO sportpadlók a legkeményebb feltételek között, pl. olimpiai játékok alkalmával is bizonyítják a mesteri tudást. Ami ismét az Önök közvetlen előnyére szolgál. Végeredményben pedig a sport terén szerzett tapasztalataink közvetlenül megjelennek az otthonok számára gyártott parkettalécek gyártásában is. A tapasztalatnak és a know-how-nak ez az előnye jelenti a különbséget a HARO laminált padlók, parafa padlók, a parkettmanufaktur, a CELENIO és a DISANO termékek esetében.

HARO és az innováció

“Az életminőség megváltoztatásához az ügyfelek igényeiről is a legjobb információkkal kell rendelkezni. Hogy ne rohanjunk a trendek után, hanem mi alakítsuk azokat, finom érzékkel napfényre kell hozni a közös fejlesztéseket és igényeket. Mert a jövőben csak így lehet kialakítani az igényeknek megfelelő innovációkat. Hogy a HARO innovációs motorja minden ciklusban működik, azt mutatják az utóbbi években megvalósult úttörő új fejlesztéseink: legyen szó a minden fürdőszobai környezetben kellemes padlóérzetet biztosító Spa-Parkett típusról, a parkettmanufaktur által kézműves munkával előállított prémium padlókról, a clean & green ökológiai ápolószer-családról vagy a színtartósság érdekében UV-védelmet biztosító sunProtect termékről – innovációink mind az életminőség javítását szolgálják az Ön otthonában. Emellett van egy terület, amelyet különösen a szívünkön viselünk: a korlátok nélküli lakhatás. Egy egyre idősödő társadalomban fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek önmagukban meghatározott életet tesznek lehetővé.”

A praktikum és a szépség nálunk egyáltalán nem kizárt.

A HARO márkájú parkettában nemcsak egy közepes méretű családi vállalkozás sok évnyi tapasztalata és magas szintű minőségi követelménye rejlik, hanem számos innovatív megoldás is annak érdekében, hogy a padló lerakása, ápolása és használata még kényelmesebb legyen.

Éppen ezért a HARO munkatársai a ragasztó nélküli Lock Connect, Top Connectés ComforTec lerakási rendszerektől, a kiváló minőségű permaDur, bioTecés naturaLin-Naturöl felületkezelőktől a kényelmes Silent Pro zajcsökkentő alátétig és az aquaShield nedvességvédőig mindig új lehetőségeket keresnek – és találnak – a vállalat fejlesztő és gyártó részlegeiben ahhoz, hogy a fa nyersanyagból egy darab parkettát gyártsanak, amelyben Ön az első pillanattól évszázados örömét leli majd.

HARO a környezettudatosság jegyében

“Ha valaki, mint mi is, természetes anyagokból állítunk elő termékeket, nem mehetünk a természettel szemben, hanem együtt kell működnünk vele. A vállalat több mint 150 éves története azt sejteti, hogy a tartós tevékenység hogyan határozza meg mindennapos gyakorlatunkat. Jól mutatja az ezen a területen tanúsított tényleges elhivatottságunkat az a tény, hogy mi vagyunk Németország első 100% PEFC tanúsítvánnyal rendelkező parkettamárkája. Túlnyomórészt hazai fafajtákat használunk, és ezzel a rövidebb szállítási útvonalaknak köszönhetően a környezetre is kisebb hatást gyakorlunk. A HARO PARKETT alsó szerkezetéhez használt lucfenyő 2/3 részét a régióból szerezzük be.

Legkorszerűbb gyártási technológiáink környezeti szempontból ugyancsak egy lépést jelentenek a megfelelő irányba: így tudunk garantálni magas nyersanyag-kitermelést és azt, hogy ne pazaroljuk az értékes erőforrásokat. A folyamatosan kiigazított gondolkodásmódunk az energiaellátásban is megmutatkozik: már 1971 óta használjuk a gyártás során keletkező fahulladékot öko-áram előállítására, amelyet nemcsak a vállalatunk hasznosít, hanem a közösségi hálózatba is betáplálunk. 1998-ban a Hamberger cég fafeldolgozó vállalatként kapta meg a DIN EN 14001 tanúsítványt és az EU Öko-Audit szerinti következő értékelést: Egy vállalat megélt környezeti kompetenciája helyi gyökerekkel és régi hagyománnyal, amelyet a termékeken már első látásra fel lehet ismerni a “Kék Angyal” környezettudatosságot igazoló környezetvédelmi pecsétjéről.”

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Haro by IBDesign

Mostantól azonban nem kell a hűvös, kemény padlón járkálnunk akkor sem, ha a természetes, szép gránit vagy látványos pala, esetleg a kortárs beton látványát szeretnénk megjeleníteni a nappalinkban. A HARO Celenio padlókkal ugyanis az élethű köveket a melegburkolatok rugalmas, kellemes meleg járófelületével élvezhetjük otthonunkban…Az exkluzív minőséget egy teljesen új érzettel társító kollekcióval könnyen megtéveszthetjük vendégeinket: mielőtt belépne, azt hiszi, ez kő, majd mikor rálép, bizony csodálkozva kiált fel: „Jéé, ez puha és meleg!” Akkor hát mi is ez?

Bizony, a HARO Celenio exkluzív fapadlók megjelenése palát vagy más követ sejtet ugyan, miközben a fa kényelmével, melegségével, rugalmasságával ajándékoz meg bennünket. A nyersanyag itt ugyanis egy természetes fa – mely átveszi egy térbeli padló elem formáját. Kellemes, szobahőmérsékletű talajt, azaz padlót ad a talpunk alá, anyaga pedig rugalmas, törésálló, könnyedén lerakható, burkolható – akár még padlófűtés esetén is.

A tetszetős látvány sem utolsó szempont, mellyel a CELENIO padlók még mindezen túl még rendelkeznek,– az a nem mindennapi, gyönyörű, természetes látványuk, naturális színhatásuk az autentikus kövek, mint a beton, a pala, vagy a gránit, vagy éppen a természetes finom mészkő megjelenésével bír.


A CELENIO padlókkal a természet legszebb arcát mutatja meg számunkra, s a HARO „kőpadlói” esetében egészen új dimenziókat nyitnak meg előttünk a burkoláshoz. Ehhez jön még hozzá a nem mindennapi előny, hogy miközben a kövek, a valódi hidegburkolatok ténylegesen hűvös, rideg érzetet, kemény felületet nyújtanak, addig a HARO CELENIO „kőpadlóival” pont az ellenkezőjét: meleget, langyos, rugalmas érzetet, kényelmet és elégedettséget kapunk. Kívülről abszolút kőlapnak látszik – mégis ami a lábunk alatt helyezkedik el, az egy természetes talp meleg, rugalmas járófelület.

A HARO gyár fa iránti szenvedélye, és persze az újszerű megoldások iránti kíváncsiságuk hajtotta őket ennek az egyedülálló kollekciónak a megalkotása, mint a CELENIO innovatív termékcsalád.

A CELENIO különleges fapadló, hiszen felülete a fa anyaga ellenére felülete, a dekor maga mégis inkább más anyagokra hasonlít – például kőre, betonra, textilre vagy palára.

A különleges, HARO fa padlók útja  az újszerű vezető egy sor innováción, egyedi fejlesztésen keresztül vezetett el végül a újszerű „Harolith2” anyag kifejlesztéséhez, mely ez olyan fa anyag keveréke, mely fapadlóból más anyagok – pl textil. kő vagy pala – hatását képes kelteni.

Az eredmény pedig még annál is több, amit a képeken látunk: a HARO gyár CELENIO padlóinak segítségével megvalósíthatjuk azt, ami ez eddig lehetetlennek bizonyult. Olyan egyedi és elképzelhetetlennek tűnő térelrendezéseket, és kényelmes előnyöket tehetünk a magunkévá, melyekről eddig csak álmodtunk!

A HARO CELENIO padlóburkolat ráadásul ideális felületet képes nyújtani számunkra a falakon is, elvégre igazén inspiráló: az elemek könnyedén megmunkálhatóak, és a fa feldolgozásához alkalmas szerszánokkal azokat egyszerűen meg is vághatjuk a kívánt méretre.A CELENIO rendszerével akár saját elképzeléseink szerinti, egyedi, kreatív lerakási mintákat tervezhetünk a padlózatunkhoz.

Az elemek pontosan 8 mm vastagságúak, és valamennyi ajtóhoz használhatóak, így teljes felújítások idejére ez a HARO burkolat család kifejezetten alkalmas, ideális.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy az új HARO fali rögzítő rendszerrel a CELENIO fapadlókat a falra is feltehetjük, speciálisan, rendben rögzíthetjük.

Annak, aki egyedi megjelenésű falakra vágyik, különleges fali burkolatra, mely akár kő, akár fa, vagy éppen textil hatású, tartós burkolattal van ellátva – tökéletes megoldás! Fantáziánknak semmi sem szabhat határt – akár még a hibás, vagy csúnya falakat, falrészeket is könnyedén széppé, dekoratívvá tehetjük ezzel a megoldással.

Ami pedig a dekorokat illeti – a CELENIO padlók – és ilyen értelemben véve falburkolók is – a dekorok széles választékában a természet kőzeteinek ezer féle arcát, színét, természetes textúráját kínálják.

A világos homokkőtől kezdve, a közepes tónusú mészkő vagy márvány mintákon át, egészen a nemes, sötét pala kő felületekig minden tónusban meglelhetjük hangulatunkhoz, otthonunkhoz a pont a hozzá illő kő effektet, HARO padlót!

Sőt, arról nem is beszélve, hogy az igazán egyediséget kereső individualisták számára a CELENIO sorozat még Papyrust és a Textilt is képes megjeleníteni felületein.

Ezek a különleges, „Clou bei” névre hallgató CELENIO padlók – ahogyan valamennyi CELENIO padlóburkolat – könnyedén felerősíthető a falra is az új HARO rögzítési rendszereivel!

Nézzük meg röviden, mely típusok között válogathatunk, ha igazi ínyencségre vágyunk:

Az ATRIUM névre hallgató padlóval egy valódi PALA KŐ hatást, látványt jeleníthetünk meg az étkező vagy a nappali terében.

A palát – mint anyag – a modern belsőépítészetben már igazán tudjuk elvonatkoztatni, annyira sajátos megjelenést ad. Kellemes színe, egyedi, semmihez nem hasonlító felülete és struktúrái, bája, eleganciája valamint időtálló karaktere bármely enteriőrt, teret többé, különlegesebbé, látványosabbá tesz. Az egyre szebb és minőségben, színvonalban is maximumot nyújtó anyagok, felületek a HARO gyár jóvoltából lehetővé teszik azt, hogy ezentúl a meleg fa környezetében élhessünk és élvezhessük a mindennapokat – miközben a hűvös kő eleganciája, páratlan látványa tárul a szemünk elé. Ez így egyértelműen jobb, kellemesebb választás!Azonban a PALA is többféle megjelenést képes hozni egy térbe, így ennek is több változatát ismerhetjük meg. A HARO CELENIO család tervezői éppen ezért megalkottak egy másik típust is, mely nem más, mint a gyönyörű, kiemelten elegáns ARDESIA modell.

Trendi színeivel, decens megjelenésével, szokatlanul elegáns összhatásával azonnal fellelkesíti azokat, akik a lakáskultúra, a lakberendezés terén valami extrára, szokatlanra vágynak.

A CELENIO ARDESIA pedig mindemellett rendkívül meggyőző azt illetően, hogy az igazi, valódi pala van a lábunk alatt – ám amikor rálépünk, vagy csak megérintjük, kellemes meglepetésként a langyos és puha érzetű fa felület fogad majd bennünket…

Éppen úgy, ahogyan a következő szépség, az ATHOS modell, mely a gyönyörű, rusztikus terméskő megjelenését hozza el otthonainkba, élettereinkbe – a fa meleg érzetével.

További információt termékeinkről HONLAPUNKON talál.

 

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...