„Kapcsolja fel” a hangulatot! – avagy a lakásszerelvény, mint dizájnelem

Mindannyian nap, mint nap és viszonylag gyakorta használjuk otthonunk lakásszerelvényeit. A legtöbben a kifejezés hallatán természetesen a villanykapcsolókra gondolnak, de ugyanígy ide tartoznak a nyomógombok, csatlakozó aljzatok (dugaljak), fényerőszabályzók, multimédia- és adatcsatlakozók, termosztátok, mozgásérzékelők, stb…

Sokak pusztán funkcionális kiegészítőknek tekintik őket és nem is tulajdonítanak nagy jelentőséget a beszerzésükre. Legyen fent a falon és kész. Ám az utóbbi időben azonban egyre többen vélik úgy, hogy igenis túlmutatnak az egyszerű kiegészítőkön. Hogy miért?

A lakberendezők is felismerték, hogy a lakásszerelvények, villanykapcsolók amellett, hogy minden épületben megtalálhatók – egy analógiával élve – olyanok a helyiségeknek, akárcsak egy szép női smink. Elsőre talán nem tűnik létfontosságúnak, mégis mekkora különbség lehet smink és smink között. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen arcformához, milyen szemszínhez, milyen festéket, vagy alapozót választunk. Önnel is előfordult már, hogy furcsán nézett valakire egy félre sikerült kiegészítő miatt? Hasonló a helyzet a rosszul megválasztott szerelvényekkel is. Ha már úgyis felkerülnek a falra, miért ne nézzenek ki jól és miért ne harmonizáljanak az adott helyiség stílusával? Sőt miért ne lehetnének akár az adott szoba valóságos díszei is egyben? Ha belépünk egy szobába, azonnal átérezzük a hangulatát. Gondoljon csak bele: egy olyan helységben, ahol a szürke, fekete, tehát a sötét színek dominálnak, valóban jó választás egy egyszerű fehér hagyományos kapcsoló? Mi lenne, ha a kapcsoló kerete valódi fából készülne? A fa lágyítja a teret, így kifejezetten látványosan- és jól működik egy ilyen helyiségben. Persze az ilyen egyszerű „trükkökhöz” találnunk kell egy megbízható és gazdag színválasztékot kínáló szerelvénycsaládot.


Logus90 – egy gyönyörű és különleges szerelvénycsalád, egyenesen Portugáliából

Hosszas keresgélés után találtunk rá a Portugál EFAPEL vállalat Logus90 kapcsolócsaládjára.Gondolta volna, hogy mennyi szempont befolyásolhatja a szerelvények kiválasztását? Sokak csak elugranak egy barkácsboltba és megveszik az első „szembejövő” legegyszerűbb fehér kapcsolókat és dugaljakat, felszerelik otthon és évekig nem értik, hogy miért nem érzik a helyiségbe érve: „ez tökéletes!”. Valami hiányzik, valami nem klappol. Ezek a kiegészítők évekig velünk maradnak, rengetegszer használjuk őket, így olyan márkára van szükség, amelynél a sokszínűségen túl a mechanizmusok minősége is kiemelkedő. Mi az alábbiak alapján döntöttünk, mert a Logus90 szerelvények:

Gyönyörűek:

tökéletesen szimmetrikus formákkal készítik őket, így függőlegesen és vízszintesen is sorolhatók. Gazdag szín- és anyagválaszték áll rendelkezésre, az egyszerű műanyag keretektől a természetes anyagokból; fémből, fából, edzett üvegből, vagy a prémium kategóriás gránitból készültekig bárki megtalálja az ízléséhez- és a helyiség stílusához igazodót. Ugyanez a színekre is igaz, a fehértől a feketéig, a csillogó aranyos árnyalattól a fiatalos, vidám, élénk színekig, itt is rengeteg kombinációt választhatunk.


Könnyen szerelhetők

pont ezért imádják a villanyszerelők is. Ráadásul a „V” kialakítású rögzítő karmoknak köszönhetően akár csavarhúzók nélkül is, így mi magunk is cserélhetjük őket, ha pl. átfestettük a szobát és a szerelvények stílusát is szeretnénk ennek megfelelően módosítani.

Tartósak

egyik villanyszerelő partnerünk mesélte, hogy egy alkalommal az egyik szerelvény még azt is egy karcolás nélkül megúszta, amikor rádőlt egy támfal. Több ízben még azt is, amikor a kevésbé precíz kollégák „márpedig ez ide befér!” „csatakiáltással” kísérve tuszkoltak be egy-egy darabot a kisebbre méretezett szerelvénydobozba. Ezt a szerelvénycsaládot valóban évekig használja majd. A kialakításuknak és a gyári festésnek köszönhetően ráadásul kevésbe koszolódnak, zsírosodnak, ami szintén hozzájárul tartósságukhoz.

Biztonságosak

akár a fedlap, vagy a gombok eltávolítása után is tökéletesen elszigetelik a felhasználót a vezetékektől. A mechanizmusok speciális, önoltó műanyagból készülnek, 650°C-ig lángállók, így a rövidzárlat és az ebből fakadó esetleges tűzeset bekövetkezése szinte kizárt. Tényleg egy pár száz forintos tétel miatt forogjon kockán több tízmilliós értéket képviselő ingatlana?

Tervezhetők

a szerelvényeket már az ARCHline.xp tervező-programba is felvették. Ez inkább a lakberendezőknek, belsőépítészeknek fontos információ ugyan, azonban a vásárlók számára is jelzés értékű lehet, hiszen egy ilyen jónveű szoftverbe csak a legkiválóbb termékeket illesztik be.

Rugalmasak

bárhogyan „összelegózhatók”, egyenetlen falra is gond nélkül felszerelhetők és még az eltérő méretű kábeleket is könnyedén kezelik. A Logus90 szerelvénycsalád rugalmassága biztosan nem rondít bele az álomotthona koncepciójába….

Könnyen elérhetők

a szerelvénycsalád tagjai szerte az országban, rövid határidővel beszerezhetők. Így valóban már csak a megfelelő darab kiválasztása a kérdés!  A Logus90 kapcsolókat ezekben az üzletekben szerezheti be.

Kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek

a Logus90 kapcsolócsalád paramétereit más márkákkal összehasonlítva kiváló ár-érték arányt képvisel. Az alap fehér műanyag kapcsolókat pár száz forintért beszerezhetjük, de természetesen a prémium kategóriában – pl. az edzett üvegből- vagy tökéletes precizitással vágott gránitlapból készült szerelvények közül is – csemegézhetünk.

Látható, hogy, bár a legtöbben pusztán az esztétikum alapján döntenek a kapcsolóválasztás során, ennél azért jóval több szempontot is érdemes figyelembe venni.


A magunk részéről olyannyira megbízhatónak találtuk ezt a márkát, hogy nem csak a kínálatunkba illesztettük be. 2007 óta fejlesztjük az iNELS okos otthon-rendszert és a mikro-kapcsolós, LED visszajelzős nyomógomb típusú fali vezérlőink megjelenését is a Logus90 szerelvényekhez igazítottuk. Sőt a LARA Internetrádió és zenelejátszó eszközünket, amely a kaputelefon beltéri egységeként is funkcionálhat, de számos fali termosztátot is ebben a dizájnban gyártunk. Persze egy intelligens otthon rendszert – a manapság legdivatosabb okostelefonos/táblagépes vezérlés mellett – hagyományos nyomógombokkal is vezérelhetünk. Mi ennél a feladatnál is a Logus90 szerelvénycsalád tagjaira esküszünk!

Természetesen a legjobban akkor érzékelhető a különbség két márka kapcsolója között, ha mind a kettőt felszereljük egymás mellé a falra. Ez nyilván nem könnyű feladat, többnyire nem is kivitelezhető, azonban ingyenes Logus90 tervezőprogramunk nagyban megkönnyíti a vizualizációt. Ugyanis a Logus90 konfigurátorban elérjük bármelyik mechanizmust, kerettípust, fedlapot, beállíthatjuk az adott helyiség falának színét (akár képet is tölthetünk fel), így nem csak a katalógusban láthatjuk, valóban ez a szerelvénycsalád a legjobb választás. Ráadásul a konfigurátorban közelítő árajánlatot is kérhetünk, teljesen ingyenesen az általunk kiválasztott szerelvényekre.


Több szerelvénycsaládnál hallottuk már, hogy, bár a vásárló megtalálta a számítását, kiválasztotta a számára szimpatikus darabot, végül mégis egy sztenderd megoldással kellett beérnie. A gyártó nem tudta szállítani az adott színkombinációt. Vagy az adott szín ugyan elérhető volt, de nem volt miden mechanizmus a kínálatban, viszont a vásárló természetesen egységes dizájnt szeretett volna. Az ilyen jellegű gondokat, bátran elfelejtheti, ha építkezik vagy felújít!

Gyönyörködjön a Logus90 szerelvények kínálatában és válassza ki az otthona stílusához legjobban passzolót még ma! (A Logus90 kapcsolókat ezekben az üzletekben szerezheti be.)

Ismerje meg a gyártót testközelből!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...