Modern luxusenteriőr, az élményteli mindennapok varázsa

Máté Anna, mint már gyakorló lakberendező, a Souvenir Salon társ-tervezője és vezetője is egyben, aki egységes, stílusos terek alkotása mellett lézervágott belsőépítészeti elemek, valamint rendezvények teljes körű dekorációinak tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. A Style & Draw pályázatára egy igényes, kortárs tetőtéri lakást rendezett be egy jól szituált, egyedülálló fiatal számára…

A közel 60 négyzetméteres lakás eredeti felosztását Anna is újragondolta – természetesen képzeletbeli megrendelőjének igényeihez mérten, aki nagy társasági életet él, gyakran fogad vendégeket, barátokat az otthonában, így mind a közösségi zónák tágas tereit, mind pedig az erkélyre megtervezett grillterasz funkciót is ennek jegyében tervezték meg a pályázók, így Anna is.

A megadott tetőtéri lakás tereit újragondolva, egyedi funkciókat állított fel, az otthonos, hangulatos, de a lehetőségekhez mérten tágas terek, és a vendégfogadás minden kényelmét biztosító térszervezéssel és enteriőr berendezéssel.

Első és legfontosabb talán, hogy egy nagyterű, többfunkciós, 21,35 négyzetméteres közösségi tér – a nappali-étkező és a konyha tere egy térségben került kialakításra, az intim zónák pedig némileg ettől elszeparálva valósulhattak meg: egy hálószoba, egy tárolást megkönnyítő gardrób szoba, valamint a zuhanykabinos fürdőszoba WC-vel.

A teraszon a grillfőző, és kültéri nappali blokk mellett, egy kisméretű élménymedence is elhelyezésre került.

A hangulatos, kerti jelleget természetes homokkő burkolattal (Geo – 96 Kft) illetve gyönyörű, minőségi, az igazi gyepre megtévesztésig hasonlító 40mm-es műpázsittal gondoskodott Anna, ez utóbbit mi is könnyedén beszerezhetjük a Holland Pázsit hazai forgalmazó termékkínálatából. A hab a tortán a Splendor Fantasy 5 férőhelyes masszázsmednecéje, a Spa Trend kollekciójából, illetve a nyári konyharészt pedig egy Broil King Gázgrill adja meg, melyhez kellemes, kényelmes kerti ülőgarnitúrát is elhelyezhetünk a vendégek kényelembe helyezéséhez. Az esti hangulatfényt pedig a Nowodvorski Cumulus gyönyörű kültéri lámpája adja meg…

A lakás egyébként a főváros 14. kerületének egy frekventált részén helyezkedik el, mely az anyagok beszerzését illetően különlegesen kiemelt helyen van, ugyanis a helyi építőanyagokat és technológiákat figyelembe véve, pest ezen területe, hatalmas fejlődésen megy át.

Egyre – másra érik egymást az újabb, és újabb épületek (lakóparkok, színházak, kongresszusi épületek) , illetve a meglévő lakóépületek, középületek igényes felújításai is folyamatban vannak.

Az építések ily módon egyre modernebb és korszerűbb megoldásokat hoznak magukkal, megalkotva ezzel az új, modern városképet. Ebbe a modern városképbe nagymértékben beleillik a ma emberének igényei szerint kialakított, kortárs, modern stílusú enteriőr.

A lakás fényviszonyai is szerencsére kedvezőek, jók benapozási adottságok, a tájolásnak köszönhetően, ez is jól illik majd a mai, modern, tágas, légies terek kialakításához.

Ennek érdekében Anna négy falszakaszt is bontásra ítélt a lakás eredeti adottságaihoz képest, melyre természetesen külön bontási terv is készült, ahogyan az új falszakaszok pontos helyét, méreteit is egy profin megalkotott építési terv tartalmaz. Ezeket a falakat gipszkartonból – adott esetben 10 cm vastag Rigipsz anyagból  – tervezte meg Anna, aki arra is felhívja a figyelmünket, hogy a vizes helyiségekben a válaszfalak kialakításakor fokozott figyelemmel kell eljárni,  a falba kerülő gépészeti vezetékek fogadása, és a szaniter termékek rögzítése miatt. Továbbá az intenzív vízhasználat miatt, ezekben a helyiségekben vízhatlan lemezes PVC vízszigetelést is kell alkalmazni.

A nappali enteriőrben valóban jól látni a tágas elrendezést és a kivett falszakaszok ötletes, tárelválasztó jellegű, fél-falas megoldásait. A térben a visszafogott, hűvös színek teszik egyszerűen letisztulttá az összképet, melyet a melegbarna fahatású Egger Black Pine padlóburkolata tesz meleggé, otthonossá. A fekete – fehér erőteljes kontrasztok pedig több helyen is visszaköszönnek, még inkább erősítve ezzel a modern összképet.

A konyha enteriőrjében – mely egyébként szervesen kapcsolódik a közösségi terek funkciójában is a nappalihoz – így a látványban is lényeges, hogy meglegyen ez az összefonódás. Ezt jól meg is mutathatjuk az egymáshoz illesztett színvilággal, és a harmonikus vagy éppen kontrasztos anyagmegoldásokkal. A konyhába egyedileg tervezett és legyártatott elemes bútor kerül majd, melyeket a magas minőségű, beépíthető Whirlpool gépekkel tesznek komfortossá.

A modern terekben is a csúcstechnikától függetlenül természetes, vagy a természeteshez közelálló anyagokkal és textúrákkal mindig otthonos, meleg összképet és hangulatos életteret teremthetünk.
Anna több helyütt is alkalmazta a terekben a Geo – 96 Kft natúr homokkő burkolatát, mely szintén szép kontrasztot és elegáns összképet ad a modern, letisztult, ragyogó felületekkel, mint amilyen például a fürdőszobában lévő, különleges üveghatású csempe a Porcelanosa gyártól – ez itt éppen a Venice Glass Cubica negro, és a Venice Glass Artica fehér színű elemek kombinált felhasználásból született.


A fürdőszoba – WC padlóburkolataként, illetve az erkélyűen is 1 cm-es vastagságú habarcságyba fektetett natúr homokkő kapott helyet, mint természetes kőburkolat illetve a lakás többi helyiségében pedig a fahatás melegsége dominál, az Egger Black Pine szépségének köszönhetően.
A vizes helyiségekben a válaszfalak kialakítása fokozott figyelmet igényelnek, a falba kerülő gépészeti vezetékek fogadása, és a szaniter termékek rögzítése miatt. Továbbá az intenzív vízhasználat miatt, ezekben a helyiségekben vízhatlan lemezes PVC vízszigetelést kell alkalmazni.

Mivel az épület teherhordó falai természetesen nem lettek érintettek az átépítés során, így statikus külön véleménye a belső tér átalakításához nem volt szükséges. A tervezett lakásbelső egyes tartószerkezet elemei a fesztávolságra, és a terhelésekre méretezettek, külön megerősítést nem igényelnek, azonban a grill teraszra betervezett kisméretű élménymedencéhez - annak súlya miatt - az erkély terhelhetőségére vonatkozóan ilyen esetben azt javasolja a tervező, hogy szükséges kérnünk egy korrert, hiteles statikus szakvéleményét.

A vizes helyiségekben a válaszfalak kialakítása fokozott figyelmet igényelnek, a falba kerülő gépészeti vezetékek fogadása, és a szaniter termékek rögzítése miatt. Továbbá az intenzív vízhasználat miatt, ezekben a helyiségekben vízhatlan lemezes PVC vízszigetelést kell alkalmazni.

A falfelületek beltéri nemes vakolattal ellátottak, itt Anna a Trilak termékei közül válogatott, a gardróbszoba határoló falait pedig A Rovitex (Kids Klub) indigókék csíkos tapétájával borította, mely ad egy kellemes, vidám, nyárias, fiatalos összképet így a térnek.

A belső nyílászárók a Hofstadter beltéri ajtói közül kerültek kiválasztásra, az egyes helyiségek fűtése radiátorral lett megoldva, s ezek közt is találhatunk említésre méltó különlegességet: a vizes blokkban ugyanis egy különleges Design radiátor, a Zehnder Yucca fürdőszobai radiátor került elhelyezésre. A lakásban egyébként több nívós, igényes bútor és lakáskiegészítő is helyet kapott, mint például a nappaliban az Art & Design gyönyörű, fehér ülőgarnitúrája, szőnyege, ás hálószobai berendezése, vagy az Elter lámpái, a fürdőszobában pedig a Ravak és a Kludi minőségi termékei.

Egy ilyen otthon, ahol valamennyi termék minőséget képvisel, miközben az esztétikai összhang is remekül meg van teremtve – irigylésre méltó otthont jelenthet bármelyik fiatal számára, akár még egy későbbi kiscsalád életét is megalapozva.

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. október 10.

„Letisztult, modern, sallangmentes komponálás” – Vadász Bence építésszel beszélgettünk

Az OtthoNNeked életében fontos szerepet tölt be az évről évre kiírásra kerülő Jövő Otthonai építész ötletpályázat. Idén is sokan döntöttek úgy, hogy megmérettetik magukat....

2019. október 09.

Le Corbusier – Az építészet francia mestere

Charles-Edouard Jeanneret, ismertebb nevén Le Corbusier 1887. október 6-án született a svájci La-Chaux-de-Fonds városában. Életének 77 éve alatt forradalmasította az építészetet, és a...

2019. október 08.

Otthon Design Ősz 2019.

2019. október 11-13. között kerül megrendezésre az idei Otthon Design Ősz. A kiállításnak otthont adó Hungexpo egy hétvégre átadja magát a lakberendezési trendeknek és...