Modern luxusenteriőr, az élményteli mindennapok varázsa

Máté Anna, mint már gyakorló lakberendező, a Souvenir Salon társ-tervezője és vezetője is egyben, aki egységes, stílusos terek alkotása mellett lézervágott belsőépítészeti elemek, valamint rendezvények teljes körű dekorációinak tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. A Style & Draw pályázatára egy igényes, kortárs tetőtéri lakást rendezett be egy jól szituált, egyedülálló fiatal számára…

A közel 60 négyzetméteres lakás eredeti felosztását Anna is újragondolta – természetesen képzeletbeli megrendelőjének igényeihez mérten, aki nagy társasági életet él, gyakran fogad vendégeket, barátokat az otthonában, így mind a közösségi zónák tágas tereit, mind pedig az erkélyre megtervezett grillterasz funkciót is ennek jegyében tervezték meg a pályázók, így Anna is.

A megadott tetőtéri lakás tereit újragondolva, egyedi funkciókat állított fel, az otthonos, hangulatos, de a lehetőségekhez mérten tágas terek, és a vendégfogadás minden kényelmét biztosító térszervezéssel és enteriőr berendezéssel.

Első és legfontosabb talán, hogy egy nagyterű, többfunkciós, 21,35 négyzetméteres közösségi tér – a nappali-étkező és a konyha tere egy térségben került kialakításra, az intim zónák pedig némileg ettől elszeparálva valósulhattak meg: egy hálószoba, egy tárolást megkönnyítő gardrób szoba, valamint a zuhanykabinos fürdőszoba WC-vel.

A teraszon a grillfőző, és kültéri nappali blokk mellett, egy kisméretű élménymedence is elhelyezésre került.

A hangulatos, kerti jelleget természetes homokkő burkolattal (Geo – 96 Kft) illetve gyönyörű, minőségi, az igazi gyepre megtévesztésig hasonlító 40mm-es műpázsittal gondoskodott Anna, ez utóbbit mi is könnyedén beszerezhetjük a Holland Pázsit hazai forgalmazó termékkínálatából. A hab a tortán a Splendor Fantasy 5 férőhelyes masszázsmednecéje, a Spa Trend kollekciójából, illetve a nyári konyharészt pedig egy Broil King Gázgrill adja meg, melyhez kellemes, kényelmes kerti ülőgarnitúrát is elhelyezhetünk a vendégek kényelembe helyezéséhez. Az esti hangulatfényt pedig a Nowodvorski Cumulus gyönyörű kültéri lámpája adja meg…

A lakás egyébként a főváros 14. kerületének egy frekventált részén helyezkedik el, mely az anyagok beszerzését illetően különlegesen kiemelt helyen van, ugyanis a helyi építőanyagokat és technológiákat figyelembe véve, pest ezen területe, hatalmas fejlődésen megy át.

Egyre – másra érik egymást az újabb, és újabb épületek (lakóparkok, színházak, kongresszusi épületek) , illetve a meglévő lakóépületek, középületek igényes felújításai is folyamatban vannak.

Az építések ily módon egyre modernebb és korszerűbb megoldásokat hoznak magukkal, megalkotva ezzel az új, modern városképet. Ebbe a modern városképbe nagymértékben beleillik a ma emberének igényei szerint kialakított, kortárs, modern stílusú enteriőr.

A lakás fényviszonyai is szerencsére kedvezőek, jók benapozási adottságok, a tájolásnak köszönhetően, ez is jól illik majd a mai, modern, tágas, légies terek kialakításához.

Ennek érdekében Anna négy falszakaszt is bontásra ítélt a lakás eredeti adottságaihoz képest, melyre természetesen külön bontási terv is készült, ahogyan az új falszakaszok pontos helyét, méreteit is egy profin megalkotott építési terv tartalmaz. Ezeket a falakat gipszkartonból – adott esetben 10 cm vastag Rigipsz anyagból  – tervezte meg Anna, aki arra is felhívja a figyelmünket, hogy a vizes helyiségekben a válaszfalak kialakításakor fokozott figyelemmel kell eljárni,  a falba kerülő gépészeti vezetékek fogadása, és a szaniter termékek rögzítése miatt. Továbbá az intenzív vízhasználat miatt, ezekben a helyiségekben vízhatlan lemezes PVC vízszigetelést is kell alkalmazni.

A nappali enteriőrben valóban jól látni a tágas elrendezést és a kivett falszakaszok ötletes, tárelválasztó jellegű, fél-falas megoldásait. A térben a visszafogott, hűvös színek teszik egyszerűen letisztulttá az összképet, melyet a melegbarna fahatású Egger Black Pine padlóburkolata tesz meleggé, otthonossá. A fekete – fehér erőteljes kontrasztok pedig több helyen is visszaköszönnek, még inkább erősítve ezzel a modern összképet.

A konyha enteriőrjében – mely egyébként szervesen kapcsolódik a közösségi terek funkciójában is a nappalihoz – így a látványban is lényeges, hogy meglegyen ez az összefonódás. Ezt jól meg is mutathatjuk az egymáshoz illesztett színvilággal, és a harmonikus vagy éppen kontrasztos anyagmegoldásokkal. A konyhába egyedileg tervezett és legyártatott elemes bútor kerül majd, melyeket a magas minőségű, beépíthető Whirlpool gépekkel tesznek komfortossá.

A modern terekben is a csúcstechnikától függetlenül természetes, vagy a természeteshez közelálló anyagokkal és textúrákkal mindig otthonos, meleg összképet és hangulatos életteret teremthetünk.
Anna több helyütt is alkalmazta a terekben a Geo – 96 Kft natúr homokkő burkolatát, mely szintén szép kontrasztot és elegáns összképet ad a modern, letisztult, ragyogó felületekkel, mint amilyen például a fürdőszobában lévő, különleges üveghatású csempe a Porcelanosa gyártól – ez itt éppen a Venice Glass Cubica negro, és a Venice Glass Artica fehér színű elemek kombinált felhasználásból született.


A fürdőszoba – WC padlóburkolataként, illetve az erkélyűen is 1 cm-es vastagságú habarcságyba fektetett natúr homokkő kapott helyet, mint természetes kőburkolat illetve a lakás többi helyiségében pedig a fahatás melegsége dominál, az Egger Black Pine szépségének köszönhetően.
A vizes helyiségekben a válaszfalak kialakítása fokozott figyelmet igényelnek, a falba kerülő gépészeti vezetékek fogadása, és a szaniter termékek rögzítése miatt. Továbbá az intenzív vízhasználat miatt, ezekben a helyiségekben vízhatlan lemezes PVC vízszigetelést kell alkalmazni.

Mivel az épület teherhordó falai természetesen nem lettek érintettek az átépítés során, így statikus külön véleménye a belső tér átalakításához nem volt szükséges. A tervezett lakásbelső egyes tartószerkezet elemei a fesztávolságra, és a terhelésekre méretezettek, külön megerősítést nem igényelnek, azonban a grill teraszra betervezett kisméretű élménymedencéhez – annak súlya miatt – az erkély terhelhetőségére vonatkozóan ilyen esetben azt javasolja a tervező, hogy szükséges kérnünk egy korrert, hiteles statikus szakvéleményét.

A vizes helyiségekben a válaszfalak kialakítása fokozott figyelmet igényelnek, a falba kerülő gépészeti vezetékek fogadása, és a szaniter termékek rögzítése miatt. Továbbá az intenzív vízhasználat miatt, ezekben a helyiségekben vízhatlan lemezes PVC vízszigetelést kell alkalmazni.

A falfelületek beltéri nemes vakolattal ellátottak, itt Anna a Trilak termékei közül válogatott, a gardróbszoba határoló falait pedig A Rovitex (Kids Klub) indigókék csíkos tapétájával borította, mely ad egy kellemes, vidám, nyárias, fiatalos összképet így a térnek.

A belső nyílászárók a Hofstadter beltéri ajtói közül kerültek kiválasztásra, az egyes helyiségek fűtése radiátorral lett megoldva, s ezek közt is találhatunk említésre méltó különlegességet: a vizes blokkban ugyanis egy különleges Design radiátor, a Zehnder Yucca fürdőszobai radiátor került elhelyezésre. A lakásban egyébként több nívós, igényes bútor és lakáskiegészítő is helyet kapott, mint például a nappaliban az Art & Design gyönyörű, fehér ülőgarnitúrája, szőnyege, ás hálószobai berendezése, vagy az Elter lámpái, a fürdőszobában pedig a Ravak és a Kludi minőségi termékei.

Egy ilyen otthon, ahol valamennyi termék minőséget képvisel, miközben az esztétikai összhang is remekül meg van teremtve – irigylésre méltó otthont jelenthet bármelyik fiatal számára, akár még egy későbbi kiscsalád életét is megalapozva.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...