Otthonok és térmegoldások egyedi igényekre szabva I. rész

Henézi Orsolya is azon lelkes tervezőink közé tartozik, aki több ízben is indult a Style&Draw tervezői pályázatán, és ezúttal egy háromtagú család számára alakított át egy 80,5 négyzetméteres, teraszos társasházi lakást. Orsolya abban igyekszik segíteni a családoknak, hogy megtalálják önmagukat legbensőségesebb környezetükben, azaz az otthonukban.

„Ahány ember, annyi stílus, annyi preferencia, különböző igény.” – mondja Orsolya, és mennyire igaza van!  A lényeget ő az egyediségben, vagyis az adott személy, család karakterének megragadásában látja, s mindezt pedig a valóság nyelvére lefordítani – ezt jelentik a technikai részletek, a tervek kivitelezése, és persze a sokrétű kínálat leszűkítése az adott család és koncepció számára – ami valljuk be, egyre nehezebb a mai óriási termékdömping láttán…

Orsolya az egyszintes, tágas, több mint 80 négyzetméteres társasházi lakás eredetileg egy nappali + 3 szobás verzióját igencsak áttervezte, átalakította a család igényeihez mérten. Az eredeti elrendezésben egy szint volt megtalálható, ám a jelenlegi szerint egy-egy térben elhelyezett  konyha-étkező lett tágas nappalival, három külön bejáratú szobával, egy fürdőszobával, egy WC-vel és egy kamrával.

A konyha-étkező-nappali együttesének falai, valamint a kisebb szobák tartófala északkeleti tájolású, a terasz nyugatra és északnyugatra néz, a nagyobb szoba és a fürdőszoba, valamint WC blokkjának tartófala délkeleti. A lakás teljesen felújítandó állapotban volt, így szinte mindent újítani, cserélni kellett – viszont ez kiváló lehetőség volt Orsolya számára, hogy valóban ügyfeleire szabhassa új otthonukat.

A jelenlegi alaprajzi elrendezés alapján a bejárati ajtón belépve az előszobába érünk, ahol bal oldalt gardrób szekrény elhelyezésére van lehetőség 3 m hosszan, jobb oldalt a kamra fala található.

Az előszobából egyenesen tovább haladva kis közlekedőbe érünk, ahonnan a nagyobb hálószoba, a fürdőszoba és a WC nyílik. Az előszobából jobbra fordulva a kamra megkerülésével eljutunk a konyha-étkező nappali helyiségébe, amelyet egyik oldalról a kamra zár el a lakás többi részétől, másik oldalon két ajtó található, amely a két kisebb szobába vezet. A jobb oldali sarokban kapott helyet az L  alakú konyha, míg bal oldalt a teraszajtó található. A három funkciót egyesítő tér 28,7 m2, amely ráadásul egy rejtett közlekedő is, mivel innen nyílik a második pihenő zóna, a két kisebb szoba is. A helyiség ugyan napos, azonban túl kicsi és elszeparált ahhoz, hogy ennyi funkciót maradéktalanul kielégítsen.Az egy gyermekes fiatal pár második gyermeket már nem tervez, így ez is egy lényeges szempont volt a tervezésnél. A térkapcsolatok ideális kialakítása szempontjából egybenyitott konyha-étkező-nappali teret javasolt Orsolya, aki az egyik különálló szobát feleslegesnek vélve, egybenyitott terekkel oldotta meg a szellősebb, tágasabb közösségi térkoncepció kialakítást. Így tudott létrejönni egy naposabb, tágasabb gyerekszoba, valamint az eredetinél jóval nagyobb hely lett így a nappali számára is.

A fürdőszobában a gyermek igényeit figyelembe véve, kád került elhelyezésre, valamint a fürdőszoba zavartalan használatának érdekében a háztartási gépek egy külön háztartási helyiségbe kerültek.

A fürdőszoba így kiszolgáló funkciójából teljes értékű élettérré lépett elő, melyben a család zajmentesen, kényelmesen tartózkodhat, és igazi felüdülésben, feltöltődésben részesülhet.

Több fürdőszoba, illetve WC elhelyezésére a lakás nagyságából adódóan – az ideális élettér megtartása mellett – nem volt lehetőség. Továbbá, a terasz ajtó nyitásával közvetlenül megközelíthetővé vált a nagyobb, szülői hálószobából. Így a terasz bekapcsolásával a lakás körbejárhatósága is javult.

Ami a tervezési koncepciót illeti, Orsolya a család igényeit figyelembe véve egy régi-új stílus testre szabása mellett döntött, aholis a klasszikus amerikai koloniál stílust ötvözte a vidéki country elemeivel, amely így kombinálva rendkívül családias, meghitt otthoni hangulatot varázsol. Mindemellett könnyed is marad - egy-egy manapság is trendi country elem becsempészésével pedig divatos is.

A cikk második részében megismerheti még az Orsolya által tervezett gyerekszobát, fürdőszobát és konyhát. Csatalakozzon hozzánk délután is, hogy mindent megtudjon az egy gyermekes fiatal pár, családi igényeihez alakított otthonról!

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. október 10.

„Letisztult, modern, sallangmentes komponálás” – Vadász Bence építésszel beszélgettünk

Az OtthoNNeked életében fontos szerepet tölt be az évről évre kiírásra kerülő Jövő Otthonai építész ötletpályázat. Idén is sokan döntöttek úgy, hogy megmérettetik magukat....

2019. október 09.

Le Corbusier – Az építészet francia mestere

Charles-Edouard Jeanneret, ismertebb nevén Le Corbusier 1887. október 6-án született a svájci La-Chaux-de-Fonds városában. Életének 77 éve alatt forradalmasította az építészetet, és a...

2019. október 08.

Otthon Design Ősz 2019.

2019. október 11-13. között kerül megrendezésre az idei Otthon Design Ősz. A kiállításnak otthont adó Hungexpo egy hétvégre átadja magát a lakberendezési trendeknek és...