Így lesz mindig esztétikus az otthonod!

A legtöbben az otthonok egyik legmeghatározóbb anyagát öröknek és elpusztíthatatlannak vélik – pedig a beton is igényli a törődést, felújítást. Ehhez kapunk egy kis segítséget az alábbi cikkből.

A cikket szerkesztette: Mapei Kft.

„A fenntartható fejlődés szem előtt tartásával, a tartós, környezetbarát termékeinkkel, megoldásainkkal és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában…és erre mindenkor készen állunk!”

A termékeinkkel készített burkolatokat, kivitelezést csak egyszer kell elkészíteni, és nem kell aggódnia a reklamációs problémák miatt. A Mapei biztonságot és garanciát jelent arra, hogy otthona, épülete szépségét hosszú távon, nyugodtan és gondmentesen élvezhesse. A Mapei anyagokkal készült felülettel elégedett lesz, azt nem kell 1-2 év múlva kicserélni, javítani. Nem kell aggódnia amiatt, hogy vajon mennyire lesz tartós az elkészült burkolat. Nem kell elviselni a visszabontással és újraépítéssel járó költségeket, koszt, időt. 

Ki szereti a reklamációkat, a költséges javítást, a felfordulást okozó visszabontást, az elvesztegetett időt?

Mindazt a felesleges energia-, pénz- és időráfordítást, ami elkerülhető, ha már első alkalommal Mapei segédanyagok kerülnek felhasználásra? 
Sok esetben sajnos a megrendelők nincsenek tisztában annak a jelentőségével, hogy milyen döntő szerepet játszik a megfelelő minőségű anyagok használata burkolata, az elkészült felület tartóssága, élettartama szempontjából, és csak azután ismerik fel ennek fontosságát, amikor már megtörtént a baj.

Válassza Ön is otthona felújításához, kivitelezéséhez a Mapei már elsőre végleges megoldásait!

Kapcsolat
Mapei Kft.

Mit tudunk a betonról? 

Szürke. Kemény. Méghozzá annyira kemény, hogy ellenáll mindennek.

Ez utóbbi állítás azonban helytelen: a beton sem elpusztíthatatlan. Az időjárás viszontagságai – például a fagyás/olvadás –, a koptatás, a különböző károsító vegyületek durván roncsolhatják a betonfelületeket, így idővel elkerülhetetlen a felújítás. A vasbeton még ennél is érzékenyebb, mert az acélt többek közt a víz (és ezáltal a rozsda) is szétroncsolhatja.  

Szerencsére a beton könnyen felújítható, ha megfelelő eszközöket és anyagokat használunk, és kellő körültekintéssel fogunk neki a műveletnek.

De egyáltalán – mi az a beton?

A beton egy mesterséges építőanyag. Kötőanyagból (cementből), természetes vagy mesterséges adalékanyagokból (jellemzően homokos kavicsból, vagyis sóderből) és vízből készül – valamint sokszor egyéb adalékokat, kiegészítő anyagokat adnak hozzá a jobb betonminőség érdekében.

Az összekevert alapanyagokból álló friss beton egy ideig szabadon formázható, aztán megköt, és megszilárdul. Rengeteg mindent alkotnak belőle: az építőipar mellett számos területen használják – gyakran például ékszereket is készítenek belőle.

Beton az otthonunkban

Hol találkozhatunk otthonunkban a betonnal? Sokan az indusztriális lakberendezési irányzat jegyében betonpadlókkal, betonfalakkal jelenítik meg az ipari stílusjegyeket – de bármelyik stílust is preferáljuk, az erkélyen, a korláton, lépcsőpihenőknél vagy lépcsőfokoknál is találkozhatunk a betonnal. 

És a betonon található felületi sérülésekkel, repedésekkel, lepattogzással. Ugyan a beton az egyik legmegbízhatóbb építőanyag, rendszeres karbantartásra szorul. Azonban akkor sincs gond, ha ez elmaradt – a probléma orvosolható, ugyanis a betont könnyen felújíthatjuk. 

A lényeg, hogy megfelelő termékeket használjunk.

Hiába található a piacon számos kiváló minőségű betonjavításhoz alkalmas termék, sokan ilyenkor a szimpla csemperagasztóhoz nyúlnak: ezek azonban nem védik meg a betont a korróziótól, sem az időjárás viszontagságaitól – nyomószilárdságában pedig sokkal gyengébb, mint a szerkezeti betonok, ezért nem működik jól együtt a vasbetonnal. 

Ha felújítanánk, javítanánk a betont, próbáljuk ki a Mapei prémium minőségű betonjavításhoz alkalmazható habarcsait.

Töredezett, hiányos a beton? Lyukak csúfítják a felületet? Legyen szó pillérekről, gerendákról, áthidalókról, teraszok betonfelületéről vagy homlokzati felületekről, a Mapei minden eshetőségre felkészült – a habarcsaikat bátran használhatjuk a javításhoz. 

Amennyiben megrongálódott a beton – például az erkélyen letört, hiányzó darabok esetén –, a Mapegrout 430 kiváló választás a beton javítására.

Viszont ha a javítandó felület változó vastagságú, és pár cm-es kitöréseket is javítanánk valamint pár mm-es vastagságú felületi javításra is szükségünk van akkor a Planitop 400 a jó megoldás.

A felújításhoz viszont mindig érdemes szakember segítségét kérni – de hogyan válasszunk, és mire figyeljünk oda a munka során? 

A Mapei INGYENES e-bookjából mindent megtudunk, ami a tökéletes, esztétikus és időtálló otthoni betonhoz szükséges – IDE KATTINTVA szerezhetjük be.

2023. augusztus 01.

Így tárolhatod stílusosan kerti szerszámaidat!

Ha fontosak számunkra a részletek, és igényes tárolási megoldásokat keresünk, mindenképp érdemes megismernünk a jövő eszköztárolóit. Amennyiben stílusos kertre vagy teraszra...

2023. július 28.

Időtálló álomburkolat: a Woody WPC új szintre emeli a kertedet!

Ha strapabíró és gyönyörű teraszra vágyunk, a WPC burkolat segítségével könnyen feldobhatjuk otthonunkat. Amikor a terasz vagy a kert burkolásáról van szó, mindenképp olyan...

2023. július 27.

Így alkothatsz gyönyörű és vidám enteriőrt a fekete és a fa kombinációjával

A Santa Monica-i otthont a mexikói dizájn jegyében alkották meg. Amikor Mónica Calderón tervező és Ezequiel Farca építész 13 évvel ezelőtt Mexikóból Los Angelesbe költözött,...