Így lesz mindig esztétikus az otthonod!

A legtöbben az otthonok egyik legmeghatározóbb anyagát öröknek és elpusztíthatatlannak vélik – pedig a beton is igényli a törődést, felújítást. Ehhez kapunk egy kis segítséget az alábbi cikkből.

A cikket szerkesztette: Mapei Kft.

„A fenntartható fejlődés szem előtt tartásával, a tartós, környezetbarát termékeinkkel, megoldásainkkal és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában…és erre mindenkor készen állunk!”

A termékeinkkel készített burkolatokat, kivitelezést csak egyszer kell elkészíteni, és nem kell aggódnia a reklamációs problémák miatt. A Mapei biztonságot és garanciát jelent arra, hogy otthona, épülete szépségét hosszú távon, nyugodtan és gondmentesen élvezhesse. A Mapei anyagokkal készült felülettel elégedett lesz, azt nem kell 1-2 év múlva kicserélni, javítani. Nem kell aggódnia amiatt, hogy vajon mennyire lesz tartós az elkészült burkolat. Nem kell elviselni a visszabontással és újraépítéssel járó költségeket, koszt, időt. 

Ki szereti a reklamációkat, a költséges javítást, a felfordulást okozó visszabontást, az elvesztegetett időt?

Mindazt a felesleges energia-, pénz- és időráfordítást, ami elkerülhető, ha már első alkalommal Mapei segédanyagok kerülnek felhasználásra? 
Sok esetben sajnos a megrendelők nincsenek tisztában annak a jelentőségével, hogy milyen döntő szerepet játszik a megfelelő minőségű anyagok használata burkolata, az elkészült felület tartóssága, élettartama szempontjából, és csak azután ismerik fel ennek fontosságát, amikor már megtörtént a baj.

Válassza Ön is otthona felújításához, kivitelezéséhez a Mapei már elsőre végleges megoldásait!

Kapcsolat
Mapei Kft.

Mit tudunk a betonról? 

Szürke. Kemény. Méghozzá annyira kemény, hogy ellenáll mindennek.

Ez utóbbi állítás azonban helytelen: a beton sem elpusztíthatatlan. Az időjárás viszontagságai – például a fagyás/olvadás –, a koptatás, a különböző károsító vegyületek durván roncsolhatják a betonfelületeket, így idővel elkerülhetetlen a felújítás. A vasbeton még ennél is érzékenyebb, mert az acélt többek közt a víz (és ezáltal a rozsda) is szétroncsolhatja.  

Szerencsére a beton könnyen felújítható, ha megfelelő eszközöket és anyagokat használunk, és kellő körültekintéssel fogunk neki a műveletnek.

De egyáltalán – mi az a beton?

A beton egy mesterséges építőanyag. Kötőanyagból (cementből), természetes vagy mesterséges adalékanyagokból (jellemzően homokos kavicsból, vagyis sóderből) és vízből készül – valamint sokszor egyéb adalékokat, kiegészítő anyagokat adnak hozzá a jobb betonminőség érdekében.

Az összekevert alapanyagokból álló friss beton egy ideig szabadon formázható, aztán megköt, és megszilárdul. Rengeteg mindent alkotnak belőle: az építőipar mellett számos területen használják – gyakran például ékszereket is készítenek belőle.

Beton az otthonunkban

Hol találkozhatunk otthonunkban a betonnal? Sokan az indusztriális lakberendezési irányzat jegyében betonpadlókkal, betonfalakkal jelenítik meg az ipari stílusjegyeket – de bármelyik stílust is preferáljuk, az erkélyen, a korláton, lépcsőpihenőknél vagy lépcsőfokoknál is találkozhatunk a betonnal. 

És a betonon található felületi sérülésekkel, repedésekkel, lepattogzással. Ugyan a beton az egyik legmegbízhatóbb építőanyag, rendszeres karbantartásra szorul. Azonban akkor sincs gond, ha ez elmaradt – a probléma orvosolható, ugyanis a betont könnyen felújíthatjuk. 

A lényeg, hogy megfelelő termékeket használjunk.

Hiába található a piacon számos kiváló minőségű betonjavításhoz alkalmas termék, sokan ilyenkor a szimpla csemperagasztóhoz nyúlnak: ezek azonban nem védik meg a betont a korróziótól, sem az időjárás viszontagságaitól – nyomószilárdságában pedig sokkal gyengébb, mint a szerkezeti betonok, ezért nem működik jól együtt a vasbetonnal. 

Ha felújítanánk, javítanánk a betont, próbáljuk ki a Mapei prémium minőségű betonjavításhoz alkalmazható habarcsait.

Töredezett, hiányos a beton? Lyukak csúfítják a felületet? Legyen szó pillérekről, gerendákról, áthidalókról, teraszok betonfelületéről vagy homlokzati felületekről, a Mapei minden eshetőségre felkészült – a habarcsaikat bátran használhatjuk a javításhoz. 

Amennyiben megrongálódott a beton – például az erkélyen letört, hiányzó darabok esetén –, a Mapegrout 430 kiváló választás a beton javítására.

Viszont ha a javítandó felület változó vastagságú, és pár cm-es kitöréseket is javítanánk valamint pár mm-es vastagságú felületi javításra is szükségünk van akkor a Planitop 400 a jó megoldás.

A felújításhoz viszont mindig érdemes szakember segítségét kérni – de hogyan válasszunk, és mire figyeljünk oda a munka során? 

A Mapei INGYENES e-bookjából mindent megtudunk, ami a tökéletes, esztétikus és időtálló otthoni betonhoz szükséges – IDE KATTINTVA szerezhetjük be.

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...