Így lesz igazán kényelmes és stílusos fürdőszobád!

A hűvösebb hónapokban különösen fontos, hogy gondoskodjunk az ideális fürdőszoba megteremtéséről. A fürdő nemcsak a tisztálkodás helyszínét jelenti, hanem egyfajta szentély, wellnessoázis is lehet számunkra, ahol feltöltődhetünk a nehéz napok után. 

Persze a tökéletes fürdőszoba esztétikailag mindenkinek mást jelent – és sokaknak funkcionálisan is: vannak, akik a kádra, és akadnak, akik a zuhanyra esküsznek. Azonban van néhány kritérium, amelynek minden fürdőszobának meg kell felelnie.

Az egyik a megfelelő szigetelés: már korábban is olvashattunk a hőszigetelés fontosságáról, a fürdőszobában pedig különösen fontos, hogy körültekintően szigeteljünk, elkerüljük a különféle beázásokat. Ehhez megfelelő vízszigetelési rendszerre van szükségünk a hidegburkolás során – amelyhez a Weber kínálatában mindent megtalálunk a flexibilis vízszigetelő habarcstól kezdve a vízzáró hajlaterősítési szalagon át a vízszigetelési folyékony fóliáig ide kattintva.

Ragyogó fürdőszoba

A Webernél azonban nemcsak akkor éri meg körbenéznünk, ha minőségi hidegburkolási megoldásokra van szükségünk: a forradalmian új, sötétben világító NEON-termékeikkel hihetetlenül különleges hatást érhetünk el a fürdőszobában. Több mint 7 évig tartott a kutatómunka, amelynek során a világon először magyar feltalálók megalkották a speciális, neonizáló fényfestéket, fényfugát és fényvakolatot. 

weberNEON termékeivel teljesen egyedivé varázsolhatjuk az enteriőrt, és modern teret alkothatunk a saját elképzeléseink szerint – olyan helyiséget, ami nappal szimpla fürdőszobának tűnik, de a lámpa lekapcsolása után formabontó fénybirodalommá válik.

Remek példa erre ez a fürdőszoba – fényben letisztult zuhanyfülkét látunk, de ahogy leszáll az éj, máris egy vagány, futurisztikus helyiségben találjuk magunkat. A látványosan ragyogó fürdőszoba a webercolor NEON cementes fényfugával készült, amely remek választás beltérre és kültérre egyaránt. Használhatjuk fal- és padlóburkoló lapokhoz is, 1-6 milliméter fugaszélességig. Alacsony vízfelvétellel bír, és gyorsan köt – ráadásul két alapszínben és háromféle neonizáló hatással is beszerezhetjük otthonunkba.

A nyugalom szigete

A fürdőszoba ideális esetben az a hely, ahová nyugodtan elvonulhatunk feltöltődni egy forró zuhany vagy egy hosszú, relaxációs habfürdő erejéig – viszont a kintről beszűrődő különféle ricsajok könnyen tönkretehetik az idilli pihenést. Ezért érdemes gondoskodni a maximális hangszigetelésről – a fürdőszobában és a lakásban egyaránt.

A falak hangszigetelőképességéről akár utólag is bármikor gondoskodhatunk a Rigips Blue Acoustic 2. 0 hang- és tűzgátló, valamint impregnált gipszkartonjával, amelyből kialakíthatunk álmennyezeteket, előtét- és válaszfalakat is.

A gipszkarton remek választás: minőségi és fenntartható alternatíva a hagyományos falazott szerkezetekkel szemben – a könnyen szerelhető és helytakarékos (így kisebb fürdőszobákba is ideális) Blue Acoustic 2.0 viszont még ennél is többet nyújt kiemelkedő hanggátló és tűzgátló képességével akár az időszakosan magas páratartalmú helyiségekben is. Nem véletlenül rendkívül népszerű szállodákban és irodákban, ahol életbevágó a zajmentes környezet. 

Ez a videó remekül demonstrálja, mire képes a Blue Acoustic 2.0:

Ha a Blue Acoustic 2.0 gipszkartont választjuk, biztosak lehetünk a felhőtlen nyugalomban – és akkor sem zavarunk senkit, ha bevisszük a fürdőszobába a bluetooth-hangszórót egy éneklős zuhanyzás erejéig.

Amennyiben odafigyelünk a fentiekre, könnyen kialakíthatjuk komfortos és stílusos álomfürdőszobánkat. 

2023. március 03.

Így válaszd ki a tökéletes vakolatot!

A színek, struktúrák és kötőanyagok erdejében nehéz lehet eligazodni –  itt egy kis segítség. Mutasd a házad, megmondom, ki vagy: nagyon sokat számít, hogy fest az épület,...

2023. február 20.

Egy modern, exkluzív, pazar EXPO a jakuzzikról (nem csak) a víz szerelmeseinek

Egy hétvége, nem wellness hétvége. Magyarország legnagyobb vásárral egybekötött kiállítása csak rád vár. Merülj el a SPATREND EXPO kínálatának tengerében! Miről is van szó?...

2023. február 19.

Érezd a természet lágy érintését otthonodban, meríts ihletet az IBDesign bemutatótermének segítségével!

Otthonunkból mindannyian a maximumot szeretnénk kihozni és erre kiváló lehetőséget nyújt egy bemutatóterem, ahol szakértő segítséggel, minden helyiségre kiterjedő összhangot...