Igényeink szerint: okos árnyékolás és/vagy árnyékolás okosan, 2. rész

Az Internorm I-tec technológiája a nyílászárók vasalatán, a szellőzőrendszeren, és a biztonsági üvegezésen túl a professzionális árnyékolásra is kiterjed. Az önálló energiaellátású árnyékolók nem csupán vezetékmentesek, de egyszerűen integrálhatók az Internorm minden kapcsolt szárnyú ablakába, külső áramforrás nélkül függetlenül működnek, valamint fejlesztésében a legújabb, napszakfelismerő üzemmódja lehetővé teszi a reluxa önálló nyitását és zárását napkeltekor és napnyugtakor.

A cikket szerkesztette: Internorm

Napjainkban is hódít még a minimalizmus: letisztult architektúra, hatalmas üvegfelületek, fehér-szürke színdominancia. Ehhez a stílushoz sajátos építtetői igények társulnak. Hogyan válasszunk nyílászárót, ami az elvárásoknak megfelel? Tudjuk-e mit várhatunk el komfortban, biztonságban, egyedi elképzeléseink megvalósításában?

Köztudott, hogy az egy családi házra fordítandó fűtési energia kb. 25–30%-a szó szerint ablakon kidobott pénz. A hatalmas üvegfalakkal rendelkező épületeknél ezért még fontosabb olyan ablakok, ajtók választása, hogy az épület energetikailag egyik leggyengébb láncszeméből energianyerő eszköz legyen.

Maximálisan minimalista dizájn

Az Internorm KF 405 műanyag/alumínium ablakát a minimalista stílushoz teremtették. Ráadásul az üvegszárnyas kivitelnek köszönhetően nemcsak több napfény jut be a szobába, de a fix és a nyíló szerkezetek kívülről teljesen egyformák.

A 21. század ablaka a dizájn és technológia szerelmeseinek

Akit a technika vívmánya nyűgöz le, annak a műanyag ablakok csúcsterméke, az Internorm KF 500 ablaka a megfelelő választás. Az Európában piacvezető osztrák gyártó ebbe az ablakba sűrítette 85 év gyártási tapasztalatát. A még több fényt biztosító üvegszárnytól és az ablakgyártásban kuriózumnak számító láthatatlan vasalattól a KF 500 ablak igazi dizájntermékké válik. De mi lehet a dizájnnál még fontosabb? A biztonság. Az Internorm saját fejlesztésű vasalatának köszönhetően ez a műanyag ablak szinte kiemelhetetlen – ezt több betörési próba is igazolja. A kérésre az ablakba építhető hőcserélős szellőzővel pedig ablaknyitás nélkül is folyamatosan friss, pollenmentes levegő biztosítható a lakásban. És mindezt a tulajdonos akár a telefonjáról is vezérelheti.

Vigye haza a természetet!

Mindenkinek más elképzelése van a tökéletes otthonról. Egy dologban azonban egyetértünk: a nappaliban ragaszkodunk az óriási üvegfelületekhez, hogy minél szervesebben kapcsolódjon a belső tér a külső természettel. Ehhez igazán nagy-vonalú megoldás az emelő-toló ajtó. A hőszigetelt, lapos küszöbön laza mozdulattal kitolhatjuk a zsúrkocsit a teraszra, a hatalmas ajtószárny gyerekek által is könnyedén mozgatható. Aki már látott ilyet, az érti, miért rajongunk ezért az impozáns megoldásért! Valljuk meg, ez a kivitel a legdrágább verzió. Érdemes elgondolkodni, vajon tényleg mindenhova ezt kell választanunk? Jóval költséghatékonyabb megoldás, ha a fix üvegeket kombináljuk egy „akár kívül-belül síkban záródó‟ teraszajtóval.

Az Internorm teljes termékválasztéka működés közben megtekinthető és kipróbálható Európa második legnagyobb nyílászáró-bemutatótermében Budaörsön. Látogasson el a 600 m2-es Internorm központi bemutatótermébe, ahol az ablakok és ajtók szakértői személyre szabott tanácsadás keretében segítenek kiválasztani termékeink közül az igényeinek leginkább megfelelőt!

Internorm


Az árnyékolók természetesen kézi vezérléssel is működnek, de ha igazán luxus megoldásra vágyunk, akkor az okostelefonról, tabletről irányítható I-tec SmartWindow technológiát választjuk: MEGNÉZEM A VIDEÓT

Önálló energiaellátású árnyékolás

Az I-tec önálló energiaellátású árnyékolás technológiája professzionális kiegészítője minden Internorm kapcsolt szárnyú ablakrendszerének. A közvetlenül az üvegek között található, motorral működtetett reluxához nem szükséges külső áramforrás, mivel az energiát a reluxába épített napelemes modulból nyeri, melyet saját, beépített akkumulátorában tárolja.

Ahhoz, hogy a napkollektor működjön, nem szükséges erős napfény, hiszen az akkumulátorok töltése diffúz nappali fénynél is megtörténik. Az Internorm I-tec árnyékoló rendszere nem igényel elektromos vezetékeket sem, sőt, a kényelem fokozásáért a többféle épületvezérlésim rendszeren, például a Loxon smart home applikáción keresztül is vezérelhető.

Távvezérelt luxus-technológia

Az Internorm I-tec rendszere nem lenne tökéletes, ha professzionális nyílászáró megoldásainkhoz nem kapcsolnánk intelligens, távirányítással vezérelhető számítástechnikai rendszert. Az I-tec SmartWindow épületvezérlő rendszerével ugyanis nemcsak a teljes épületgépészeti rendszert és az ablakok szellőzését, de az árnyékolást is egyszerűen és könnyen vezérelhetjük okostelefonunk vagy tabletünk segítségével.

A távolság nem számít, hiszen úton vagy útfélen, határon innen és túl, az Internorm alkalmazással rugalmasan kezelhetjük a felülvilágító nyitószerkezeteket, az árnyékoló rendszert, valamint a nyitásfelügyelő segítségével, egy mozdulattal ellenőrizhetjük ablakaink állapotát.

Az I-tec SmartWindow alkalmazás a hozzá tartozó telepítési útmutatóval akár AppStore-ból, akár Google Play áruházból ingyenes letölthető, hogy a kezelőfelületen egy-egy érintéssel le-fel mozgathassuk a reluxákat, igény szerint beállítsuk a fényvezetést, valamint a szellőztetésben szabályozzuk a légmennyiséget. Akár a kanapénkról, kényelmesen megpihenve.

2020. december 15.

Kobok – Szabó kandalló

Múltunk a jövőnk Magyarország legszínvonalasabb kandalló és kályha kínálatával várjuk Önt! Kínálatunkat igyekszünk az aktuális trendekhez igazítani, ezért gyakran...

2020. december 15.

Richard Le Droff – Szabó kandalló

Múltunk a jövőnk Magyarország legszínvonalasabb kandalló és kályha kínálatával várjuk Önt! Kínálatunkat igyekszünk az aktuális trendekhez igazítani, ezért gyakran...

2020. december 15.

Supra – Szabó kandalló

Múltunk a jövőnk Magyarország legszínvonalasabb kandalló és kályha kínálatával várjuk Önt! Kínálatunkat igyekszünk az aktuális trendekhez igazítani, ezért gyakran...