Hogyan lesz több helyed, időd és pénzed? – Egy környezetbarát tipp az építkezéshez

Ha érdekel minket az építkezés, talán hallhattunk már a szárazépítésről – de miért előnyös ez a technológia a hagyományos építési megoldásokkal – például a téglával – szemben?

A szárazépítéssel rengeteg időt, helyet és pénzt megspórolhatunk – ráadásul a környezetünket  is kevésbé terheljük vele!

De hogyan működik ez az egész?

Nézzünk egy konkrét példát – amihez a cikk végén egy esettanulmány-videót is találunk.

Rigips Habito egy fantasztikus megoldás, ha belső falakra van szükségünk.

Egy speciális gipszkartonról beszélünk, amely nemcsak könnyebb és vékonyabb a hagyományos építőelemeknél, de a hangszigetelés terén is hatékonyabb 

És sokkal gyorsabban is építhető: míg a megszokott megoldásokkal ki kell várni a kötési időt, a szerelt szerkezetek esetében nincs ilyen, így ha Habito-t használunk, folyamatosan tudunk dolgozni, leállás nélkül. A gépészeti berendezések elhelyezése is praktikusan a falba elhelyezhető – így sokkal gyorsabban készen vagyunk a belső munkálatokkal.

Ha már láttunk építkezést, tudhatjuk, hogy az elektromos vezetékek és kapcsolódobozok elhelyezése igazi rémálom: ki kell vésni a falat – például horonymaró géppel –, ami egy meglehetősen macerás és időigényes procedúra.

A Habito használatával ezt elkerülhetjük, ugyanis a beépítés nem utólag, hanem a kivitelezési munka részeként zajlik, így szerszámokat sem kell használnunk – ezzel is csökkentve a költségeket és a munkára fordított időt.

De hasonló a helyzet a vakolásnál is, ami szintén egy költséges, hosszú ideig tartó művelet – a Habito viszont egy kiváló, repedésmentes felületet nyújt, és mivel nem kell hosszadalmas kötési idővel számolnunk, a glettelés után rögtön jöhet is a festés! 

Sokan azonban mégis a hagyományos megoldásokat részesítik előnyben a fokozott teherviselés miatt. Gyengébbnek tartják a szárazépítési megoldásokat, mondván, hogy nehezebb tárgyakat – például konyhaszekrényeket – nem lehet rájuk rögzíteni.

Habito azonban tökéletesen alkalmas erre, ugyanis kiváló teherviselő képességgel bír– és a téglafalra való rögzítéssel járó fúrást, dübelezést, valamint az ezzel keletkező rendetlenséget és koszt is elkerülhetjük használatával. 

Elég néhány pozdorjacsavar, még a lapot sem kell megfúrnunk előzetesen – és akár kézi csavarhúzót is használhatunk.

Ha könnyebb tárgyakat akarunk rögzíteni, csupán két akasztószögre lesz szükségünk. De mennyit bír el két csavarral a Habito falra erősített polc?

Kiderül a videóból, amelyben összehasonlítják a Habito-t a hagyományos megoldásokkal és azt is megtudhatjuk, egészen pontosan hogyan is néz ki a szárazépítés a gyakorlatban:

A Habito praktikus megoldás, ha válasz- vagy előtétfalakat tervezünk otthonunkba, és ezt nemcsak az építkezésnél, de a mindennapjaink során is élvezhetjük: remek hangszigetelő, és fele akkora beépített területet foglal el, mint a hagyományos falak, így sokkal tágasabb lesz otthonunk.

Ha új falakra van szükségünk az enteriőrben, vagy építkezésre készülünk, mindenképp érdemes megfontolni a Habito használatát, ugyanis sokkal költséghatékonyabban és gyorsabban érhetünk el jobb minőséget, mint a hagyományos megoldások használatával. Ráadásul környezetünket is védjük az újrahasznosított anyagoknak, a minimális víz- és anyaghasználatnak, valamint az előnyésző szállítási és tárolási igényeknek köszönhetően.

IDE KATTINTVA még többet megtudhatunk a Habito-ról!

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...