Hogyan lesz több helyed, időd és pénzed? – Egy környezetbarát tipp az építkezéshez

Ha érdekel minket az építkezés, talán hallhattunk már a szárazépítésről – de miért előnyös ez a technológia a hagyományos építési megoldásokkal – például a téglával – szemben?

A szárazépítéssel rengeteg időt, helyet és pénzt megspórolhatunk – ráadásul a környezetünket  is kevésbé terheljük vele!

De hogyan működik ez az egész?

Nézzünk egy konkrét példát – amihez a cikk végén egy esettanulmány-videót is találunk.

Rigips Habito egy fantasztikus megoldás, ha belső falakra van szükségünk.

Egy speciális gipszkartonról beszélünk, amely nemcsak könnyebb és vékonyabb a hagyományos építőelemeknél, de a hangszigetelés terén is hatékonyabb 

És sokkal gyorsabban is építhető: míg a megszokott megoldásokkal ki kell várni a kötési időt, a szerelt szerkezetek esetében nincs ilyen, így ha Habito-t használunk, folyamatosan tudunk dolgozni, leállás nélkül. A gépészeti berendezések elhelyezése is praktikusan a falba elhelyezhető – így sokkal gyorsabban készen vagyunk a belső munkálatokkal.

Ha már láttunk építkezést, tudhatjuk, hogy az elektromos vezetékek és kapcsolódobozok elhelyezése igazi rémálom: ki kell vésni a falat – például horonymaró géppel –, ami egy meglehetősen macerás és időigényes procedúra.

A Habito használatával ezt elkerülhetjük, ugyanis a beépítés nem utólag, hanem a kivitelezési munka részeként zajlik, így szerszámokat sem kell használnunk – ezzel is csökkentve a költségeket és a munkára fordított időt.

De hasonló a helyzet a vakolásnál is, ami szintén egy költséges, hosszú ideig tartó művelet – a Habito viszont egy kiváló, repedésmentes felületet nyújt, és mivel nem kell hosszadalmas kötési idővel számolnunk, a glettelés után rögtön jöhet is a festés! 

Sokan azonban mégis a hagyományos megoldásokat részesítik előnyben a fokozott teherviselés miatt. Gyengébbnek tartják a szárazépítési megoldásokat, mondván, hogy nehezebb tárgyakat – például konyhaszekrényeket – nem lehet rájuk rögzíteni.

Habito azonban tökéletesen alkalmas erre, ugyanis kiváló teherviselő képességgel bír– és a téglafalra való rögzítéssel járó fúrást, dübelezést, valamint az ezzel keletkező rendetlenséget és koszt is elkerülhetjük használatával. 

Elég néhány pozdorjacsavar, még a lapot sem kell megfúrnunk előzetesen – és akár kézi csavarhúzót is használhatunk.

Ha könnyebb tárgyakat akarunk rögzíteni, csupán két akasztószögre lesz szükségünk. De mennyit bír el két csavarral a Habito falra erősített polc?

Kiderül a videóból, amelyben összehasonlítják a Habito-t a hagyományos megoldásokkal és azt is megtudhatjuk, egészen pontosan hogyan is néz ki a szárazépítés a gyakorlatban:

A Habito praktikus megoldás, ha válasz- vagy előtétfalakat tervezünk otthonunkba, és ezt nemcsak az építkezésnél, de a mindennapjaink során is élvezhetjük: remek hangszigetelő, és fele akkora beépített területet foglal el, mint a hagyományos falak, így sokkal tágasabb lesz otthonunk.

Ha új falakra van szükségünk az enteriőrben, vagy építkezésre készülünk, mindenképp érdemes megfontolni a Habito használatát, ugyanis sokkal költséghatékonyabban és gyorsabban érhetünk el jobb minőséget, mint a hagyományos megoldások használatával. Ráadásul környezetünket is védjük az újrahasznosított anyagoknak, a minimális víz- és anyaghasználatnak, valamint az előnyésző szállítási és tárolási igényeknek köszönhetően.

IDE KATTINTVA még többet megtudhatunk a Habito-ról!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...