Hogyan lesz teljesen egyedi otthonod? Íme egy kis inspiráció!

Az egyediség az utóbbi időben különösen fontossá vált a lakberendezésben. A kilencvenes, kétezres években nagyon gyakoriak voltak a steril otthonok, amelyekben járva úgy érezte magát az ember, mintha valamelyik nagy lakberendezési áruház új katalógusába csöppent volna. Hiányzott az egyediség – a bátrabb stílus; az ember.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne fordulhatnánk a nagy lakberendezési áruházakhoz, ha bútorra vagy inspirációra van szükségünk; mindössze arról van szó, hogy ne hagyatkozzunk pusztán a kínálatukra, hanem szerezzünk be egy-két egyedibb bútort, kiegészítőt vagy éppen burkolatot, hogy kitűnjünk az egyenlakások közül.

Ugyanolyan ez, mint a divatnál: a fast-fashion darabok mértékkel használva tökéletesek – azonban akkor leszünk igazán stílusosak, ha kombináljuk őket különleges (akár vintage, akár kisebb tervezőtől származó, akár high fashion) darabokkal.

A lakberendezésben is így működik: választhatjuk bútoraink többségét valamelyik skandináv, német vagy osztrák nagyáruház kínálatából – ha kombináljuk őket valamilyen special designnal, máris személyre szabott, stílusos otthont kapunk.

Ezt a leglátványosabban különleges burkolatokkal oldhatjuk meg – az Argenta hidegburkolat-család legújabb darabjai tökéletesek, ha formabontó hatásra törekszünk. 

A Touche kollekció mindig stílusos: a klasszikus cementet ötvözi a modern technikákkal. A hét színben, 20×60 centiméteres kivitelben elérhető Touche falicsempékkel nem lőhetünk mellé, ha felfrissítenénk fürdőszobánkat vagy konyhánkat!

A Terre névre hallgató sorozat azok számára ideális, akik a természetes, meleg hatást keresik. A csempéket sima, homogén kivitelben is megtaláljuk – míg a Terre Brick névre hallgató verzió a kissé díszesebb, kirívóbb burkolatok kedvelőinek válhat a kedvencévé. Friss és természetes – a Terre modellekkel új életet vihetünk otthonunkba. Nemcsak a fürdőszobába és a hálóba – de az egész lakásba tökéletes burkolat!

A Le Giare remek választás a geometriai minták szerelmeseinek. Egy igazán kortárs burkolatról van szó, amely különleges gyantacement anyagának, fényes és matt kivitelben elérhető kialakításának köszönhetően a 30×90 centiméteres falicsempe legmodernebb otthonokban is remekül mutat. Ráadásul könnyen kialakíthatjuk harmonikus kombinációkat – ugyanis öt színben is találunk Le Giareburkolatokat.

A North (vagyis Észak) névre hallgató kollekció kiváló burkolat, ha szeretjük a kissé hűvösebb, letisztult, nyersebb burkolatokat. A kőhatású csempéket a kvarcit nemesen erezett megjelenése inspirálta – a külsőleg leginkább kőre hasonlító burkolat számos stílusban és kétféle méretben (30 x 60 és 60 x 120 centiméteres kivitelben) is elérhető. Ha a kő természetes hatására vágyunk otthonunkban, a North padlólapjaival biztosan jó döntést hozunk.

Ha pedig a fa textúrájára, melegségére, otthonosságára vágyunk, a Berry/Loira sorozat elhozza ezt otthonunkba. A padlóburkolatot a fa egyedi mintázatait, tökéletlenségeit és egyedi részleteit figyelembe véve alkottak még, így még véletlenül sem kapunk steril, unalmas tucatdarabokat. 

A lényeg, hogy ne féljünk a különleges mintáktól, anyagoktól, megoldásoktól – egy speciális burkolattal (legyen szó akár csak egy apró helyiségről vagy falrészletről) máris új életet lehelhetünk otthonunkba!

IDE KATTINTVA Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatában – sok egyéb mellett – megtaláljuk a fentebb említett fantasztikus Argenta burkolatokat, így könnyen feldobhatjuk fürdőnket, konyhánkat vagy akár az egész lakást is!

2021. október 06.

Ennél menőbb lámpát nem találsz otthonodba!

Egy jó lámpa több puszta fényforrásnál. Összefoghatja az enteriőrt, fókuszpontot képezhet, fénye segítségével kiemelhetjük otthonunk látványosabb részeit, személyre szabhatjuk...

2021. szeptember 20.

Az év lakberendezési élménye, amit semmiképp nem érdemes kihagynod!

Életre kelnek a magazinok oldalai a S/ALON Budapest 2021 lakástrend kiállításon – egy álomszép világba csöppenünk, ahol körbejárhatjuk a gyönyörű nappalikat, benézhetünk a...

2021. szeptember 13.

Ez a tökéletes konyha titka!

A konyha az egyik legmeghatározóbb helyiség a lakásban. Ennek ellenére sokan csak szimpla főzőhelyiségként gondolnak rá, pedig a jó konyha ennél sokkal több: alkotóterep és...