Hogyan lesz teljesen egyedi otthonod? Íme egy kis inspiráció!

Az egyediség az utóbbi időben különösen fontossá vált a lakberendezésben. A kilencvenes, kétezres években nagyon gyakoriak voltak a steril otthonok, amelyekben járva úgy érezte magát az ember, mintha valamelyik nagy lakberendezési áruház új katalógusába csöppent volna. Hiányzott az egyediség – a bátrabb stílus; az ember.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne fordulhatnánk a nagy lakberendezési áruházakhoz, ha bútorra vagy inspirációra van szükségünk; mindössze arról van szó, hogy ne hagyatkozzunk pusztán a kínálatukra, hanem szerezzünk be egy-két egyedibb bútort, kiegészítőt vagy éppen burkolatot, hogy kitűnjünk az egyenlakások közül.

Ugyanolyan ez, mint a divatnál: a fast-fashion darabok mértékkel használva tökéletesek – azonban akkor leszünk igazán stílusosak, ha kombináljuk őket különleges (akár vintage, akár kisebb tervezőtől származó, akár high fashion) darabokkal.

A lakberendezésben is így működik: választhatjuk bútoraink többségét valamelyik skandináv, német vagy osztrák nagyáruház kínálatából – ha kombináljuk őket valamilyen special designnal, máris személyre szabott, stílusos otthont kapunk.

Ezt a leglátványosabban különleges burkolatokkal oldhatjuk meg – az Argenta hidegburkolat-család legújabb darabjai tökéletesek, ha formabontó hatásra törekszünk. 

A Touche kollekció mindig stílusos: a klasszikus cementet ötvözi a modern technikákkal. A hét színben, 20×60 centiméteres kivitelben elérhető Touche falicsempékkel nem lőhetünk mellé, ha felfrissítenénk fürdőszobánkat vagy konyhánkat!

A Terre névre hallgató sorozat azok számára ideális, akik a természetes, meleg hatást keresik. A csempéket sima, homogén kivitelben is megtaláljuk – míg a Terre Brick névre hallgató verzió a kissé díszesebb, kirívóbb burkolatok kedvelőinek válhat a kedvencévé. Friss és természetes – a Terre modellekkel új életet vihetünk otthonunkba. Nemcsak a fürdőszobába és a hálóba – de az egész lakásba tökéletes burkolat!

A Le Giare remek választás a geometriai minták szerelmeseinek. Egy igazán kortárs burkolatról van szó, amely különleges gyantacement anyagának, fényes és matt kivitelben elérhető kialakításának köszönhetően a 30×90 centiméteres falicsempe legmodernebb otthonokban is remekül mutat. Ráadásul könnyen kialakíthatjuk harmonikus kombinációkat – ugyanis öt színben is találunk Le Giareburkolatokat.

A North (vagyis Észak) névre hallgató kollekció kiváló burkolat, ha szeretjük a kissé hűvösebb, letisztult, nyersebb burkolatokat. A kőhatású csempéket a kvarcit nemesen erezett megjelenése inspirálta – a külsőleg leginkább kőre hasonlító burkolat számos stílusban és kétféle méretben (30 x 60 és 60 x 120 centiméteres kivitelben) is elérhető. Ha a kő természetes hatására vágyunk otthonunkban, a North padlólapjaival biztosan jó döntést hozunk.

Ha pedig a fa textúrájára, melegségére, otthonosságára vágyunk, a Berry/Loira sorozat elhozza ezt otthonunkba. A padlóburkolatot a fa egyedi mintázatait, tökéletlenségeit és egyedi részleteit figyelembe véve alkottak még, így még véletlenül sem kapunk steril, unalmas tucatdarabokat. 

A lényeg, hogy ne féljünk a különleges mintáktól, anyagoktól, megoldásoktól – egy speciális burkolattal (legyen szó akár csak egy apró helyiségről vagy falrészletről) máris új életet lehelhetünk otthonunkba!

IDE KATTINTVA Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatában – sok egyéb mellett – megtaláljuk a fentebb említett fantasztikus Argenta burkolatokat, így könnyen feldobhatjuk fürdőnket, konyhánkat vagy akár az egész lakást is!

2023. május 26.

Ezzel a természetes megoldással új szintre emelheted a teraszodat!

A fafelületek kezelése időigényes, ráadásul minden évben sort kell keríteni rá. Ha pedig teraszburkolatként használjuk őket, könnyen előfordul, hogy szálka kerül a lábunkba, komoly...

2023. április 12.

3 technológiai újítás, amelyekkel nemcsak könnyebbek, de higiénikusabbak is lesznek mindennapjaid!

A Hörmann fejlesztései könnyebbé, egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik a életet – idősebbek számára pedig különösen hasznosak.  Ha kényelmesebb otthonra vágyunk, akkor...

2023. április 11.

Így dobd fel az otthonodat spanyol stílusban – most akciós áron!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok akciója segít, hogy kifinomultan elegáns enteriőrt teremthessünk otthonunkban, és még pénzt is spórolhatunk. Egy nagy műgonddal kiválasztott burkolat...