Nyugalom és aktív élet: garzon interaktív folyosóval

Az egyszobás, ám mégis tágas, kellemes kis garzon Göteborgban városi kilátásával és folyóra néző panorámájával igazán inspiráló, a mindennapi életre tökéletes megoldás fiataloknak.

FOTÓK: Alvhem Makleri & Interior

Igazi nyugalom szigete lehet egy ilyen fiatalos kis garzonlakás, pláne, ha még ilyen szép, folyóra néző panoráma is a szemünk elé tárul, amikor kinézünk otthonunk ablakain – mint képeinken, ebben a bájos svéd garzonban, mely aktív fiatalok számára tökéletes otthon a mindennapi életre!

Bájos kis garzon a svéd folyóparton, az Alvhem Makleri & Interior tervezésében

A mindössze 42 négyzetméteres kislakás a nagyvárosban, ám egy gyönyörű folyóparton helyezkedik el Göteborg utcáin. A fiatalos, kellemes kis otthon egy tökéletes intim szférát teremt, ugyanakkor kiváló közösségi kapocs is egyben. 

Az egész lakás egy légterű, mely attól is tűnik ilyen tágasnak, hogy vizuálisan összeköti őket az egybefüggő, szép parketta, mely a lakás teljes felületén végigfut. 

Vinyl burkolattal megoldhatjuk a lakás valamennyi helyiségében az egységes padló látványát!

FOTÓ: Alvhem Makleri & Interior

Amint belépünk, egy „interaktív” folyosó fogad bennünket, mely a szobába vezet, ahol egy íróasztal és egy polcokkal berendezett kis okos sarok, tanuló – vagy dolgozó blokk fogad bennünket egyből a bejárat fölött.

Még az otthoni munka kényelme is könnyedén megvalósítható ügyes polcrendszerekkel

FOTÓ: Alvhem Makleri & Interior

Nagyvonalúan méretezett ablakok teszik lehetővé a természetes fény szabad beáramlását a nappaliba, és ehhez pont a legoptimálisabb a szoba tájolása is. A bőséges természetes fénynek köszönhetően máris örömteli és vidám hangulat árad szét az egyébként is kellemes és világos enteriőrben. 

A kellemes hangulat átjárja a kis lakás belső tereit, igazán kreatív módon, hiszen minden sarkon felhívja a figyelmet valami egyedi érdekes dolog: Fekete keretes, mégsem szomorú, kellemes nagyméretű festmények, vagy inkább grafikák a falakon, üvegezett keretben, pihe-puha szőnyegek és lakástextilek, melyekbe kellemes lehet beburkolózni, avagy rálépni. 

A puha kelméktől, finom lakástextilektől és az egyedi dekorációktól válik otthonosabbá a lakás

A fekete-fehér kontrasztok mégsem ridegek, a sok bézs és meleg aranyos árnyalat pl. a parketta, a tudatosan meleg összhatásban megtervezett, finom kiegészítők kellemesen lágyítják az összhatást. 

A tipikusan svéd, skandináv lakberendezési stílus látványa szembetűnő: az egyszerű, szögletes, fehér bútorok, a sok natúr kiegészítő, és a praktikus tároló megoldások nemcsak a helykihasználás szempontjából kiválóak, hanem segítségükkel a rendezett összképet is könnyebben megvalósíthatjuk – pláne, ha egy viszonylag kicsi alapterület áll a rendelkezésünkre.

Kisalapterületre terveztessünk egyedi bútort – a megemelt ágy fiókjai kiváló tárolómegoldást nyújtanak

A térérzetet persze, tudatosan is tágították a tervezéskor: azzal, hogy a nappalit és konyhát egybenyitották, máris tágasabbnak látjuk az egylégterű enteriőrt. A széles, nagy ablakok, a világos felületek pedig optikailag még tovább növelik a teret.

Minőségi nyílászáróinkat innovatív felületkezelt fából, vagy műanyagból is választhatjuk

Stílusos a konyha mozaikszerű, hálós rajzolatú burkolata is a két pult között, melyhez a szürke csempe, a fehér szekrényajtókkal egy izgalmas, grafikus karaktert ad a helyiségnek.  

A grafikus minták modern és egyedi karaktert visznek az élettérbe

A lakáshoz egy nagy közös tetőterasz is tartozik, mely remek társas kikapcsolódást, ha olykor össze akarunk jönni a barátainkkal. 

Egy ilyen panorámával megáldott tetőteraszon örökké egy nyaraláson érezzük majd magunkat!

A cikkben szereplő fotók, és belsőépítészeti tervezés: Alvhem Makleri & Interior

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...