A zöld minden árnyalata felbukkan ebben a csodás, karibi stílusú, tengerparti villában

A Sea Island-i otthon vibráló enteriőrje gondoskodik arról, hogy a lakók mindig jól érezzék magukat a falak közt.

Stan Bixon építész különleges projektre készült a georgiai Sea Islanden: egy olyan otthont akart építeni, amely tökéletes összhangban van a környezetével – pusztítás helyett szimbiózisra törekedett a természettel. Először is felmérte a fáit, és úgy tervezte meg a házat, hogy ne kelljen kivágnia egyet sem: az ágak és lombok kiegészítik a ház homlokzatának megjelenését, és a kert/terasz hangulatát is meghatározzák.

Magát az életteret a karibi stílus inspirálta, egészen pontosan Oliver Messel művész/színházi díszlettervező enteriőrjei, amelyeket a hatvanas-hetvenes években tervezett a Karib-térségben élő amerikai kliensei számára.

Ezekhez egy különleges zöldárnyalatot használt, amelyet aztán róla neveztek el Messel-zöldnek. A Sea Island-i otthonban is dominál ez a szín, de a zöld többi árnyalata is megtalálható, jellemzően fehérrel kombinálva.

Nagyon tetszett nekünk a hagyományos és a trópusi minták keverésére vonatkozó elképzelése. Nagyon jól illeszkedik ahhoz, ahogyan mi a szigeti életet látjuk

– mondta a tulajdonos.

Messel stílusa felbukkan az egész házban a vászontetők, a rácsszerkezetek és más dekoratív famunkák formájában. Az előcsarnokba vezető szabadtéri veranda mennyezetét finom részletekkel gazdagították. A bejárati tornácot rácsos szekrényekkel rendezték be, a konyha nagyméretű ablakai pedig tökéletes kilátást nyújtanak a napfényes, féltrópusi tájra.

Az enteriőrt az épület tervezésével egyszerre kezdték el kidolgozni, együttműködve az építészekkel, hogy a belső terek tükrözzék az otthon külső megjelenését. Ebben Kristen Blood, a Kemble Interiors dizájnere segített a családnak. Az volt a cél, hogy időtlen megjelenést hozzanak létre, ehhez pedig egyszerre használtak vintage bútorokat és dizájndarabokat.

Ha hasonlóan stílusos lámpákat keresünk, nézzünk körül az EGLO kínálatában ide kattintva.

A természetes hatás eléréséhez a sok zöld szín mellett a rengeteg szobanövény, a fabútorok és fapadlók, valamint a rattanelemek is sokat nyomnak a latban.

Ha hasonlóan gyönyörű padlócsempéket keresünk, nézzünk körül a Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatában ide kattintva.

A család Sea Island-i otthona kiválóan illik a gyönyörű környezethez, és öröm látni, hogy nemcsak az enteriőr és az exteriőr van összhangban, de a természettel való együttélést is sikerült megvalósítani.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Eric Piasecki

Styling: Helen Crowther

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...