Fényekkel a nyári kerti hangulatért

Tavasztól ősz végéig a kert a házunk szerves részévé válik, ezért fontos, hogy milyen kerti lámpákkal tesszük otthonosabbá, hangulatossá.

A cikket szerkesztette: EGLO Lux Kft.

A mai rohanó, felgyorsult világunkban a különböző megatrendek hatásaival számolva (pl. globalizáció, urbanizáció) valamint, hogy emellett egyszerre kell helytállnunk otthon és a munkahelyünkön, egyre fontosabbá válik, hogy olyan helyen dolgozzunk és éljünk, ahol jól érezzük magunkat. A relaxáció fontos eszköze pedig a fény. A világítás minősége, erőssége, színe hatással van szervezetünkre, hangulatunkra, viselkedésünkre, figyelmünk intenzitására, valamint számos alternatív gyógyító terápia eszköze is. Manapság számos lehetőség nyílik a lakás, a munkahely stílusához harmonizáló világítás megtervezésére, kialakítására, illetve az ehhez megfelelő lámpák, fényforrások kiválasztására, beszerzésére.

Az EGLO LUX Kft. legfőbb célja a vásárlói igények maximális kielégítése és egy olyan széleskörű lámpa- és fényforrásválaszték kialakítása, ahol mindenki megtalálja az egyéniségének, ízlésének, pénztárcájának megfelelő és a mai trendeket követő lakásbelső kialakításához szükséges termékeket. A cég történelmi múltja 1969-re nyúlik vissza, amikor Ludwig Obwieser Ausztriában megnyitotta az első villamossági szaküzletet EGLO Leuchten néven. 1986-ban megalapították az első leányvállalaltot Németországban és egyre népszerűbbé váltak az EGLO termékek az európai piacon. Mára már 60 leányvállalat dolgozik a konszernen belül és több mint 132 országban vannak jelen, nemcsak Európában, hanem Kínában, Indiában, Amerikában is. Az EGLO LUX Kft. – mint az EGLO egyik leányvállalata- 1992-ben kezdte el a működését Dunakeszin, és röviddel ezután felépült az EGLO gyár Pásztón, ahol mára már 12 ezer darab lámpa gyártása történik naponta. A kereskedelmi központ és az első bemutatóterem Dunakeszin található, de az EGLO 2019-ben Budapesten, majd 2020-ban Budaörsön újabb lámpaszalont nyitott. Ezekben az üzletekben, valamint az országos SHOP in SHOP partnerüzletekben az EGLO termékkínálat túlnyomó része nemcsak megtekinthető, de meg is megvásárolható.

Az EGLO márka sikere abban áll, hogy gyorsan reagál és érzékeny a világ vezető lakberendezés és design trendjeinek a változására, valamint a termékeket, termékcsaládokat a vevői igények és visszajelzések alapján – 90%-os saját fejlesztéssel – tervezi és alakítja ki. Vezető szerepét többek között a magas szintű minőség (5 év jótállás LED panelekre), megbízhatóság és a kiváló kültéri, beltéri és fényforrás termékválaszték garantálja. A Vintage, rusztikus, antik stílusú lámpák éppúgy megtalálhatóak náluk, mint a skandináv, klasszikus stílus és a modern/ minimalista, praktikusságra törekvő stílust képviselő termékek.

Az EGLO piacformáló vállalkozásként mindig törekszik a folyamatos megújulásra, mivel a termékek működtetéséhez a legmodernebb technológiákat használja fel pl. energiahatékony led fényforrás, bluetooth vezérlés, lépcsőzetes fényerő szabályozás (dimmelés), távirányítós funkció, illetve a legújabb Z-generációs lámpacsalád, az okoslámpa applikáció, az „EGLO connect” .

Az EGLO LUX-nál mindenki megtalálja a számára megfelelő terméket, árban, minőségben és stílusban, ezt az üzenetet a cég szlogenje „világos”-an közvetíti is:

my light my style – az én lámpám az én stílusom

Nézzenek be hozzánk!

Kapcsolat
EGLO Lux Kft.

Csodás fények a kertben

Sokan egész évben az olyan langymeleg nyári éjszakákra várunk, amikor a nyár illata, a meleg levegő és a kerti lámpák kellemes meghitt fénye egyszerre csábít minket a kertbe, legyünk akár kettesben, vagy baráti társaságban. Tavasztól ősz végéig a kert a házunk szerves részévé válik, ezért fontos, hogy milyen kerti lámpákkal tesszük otthonosabbá.
Az első, amit a kerti lámpáink kiválasztásakor el kell döntenünk az, hogy hangulatvilágításban vagy nagyobb fényerejű „díszkivilágításban”, esetleg mindkettőben gondolkodjunk. Mi azt javasoljuk, hogy ha tehetjük, kerüljük el, hogy a kertünkben túl erős legyen a fény, mert felesleges, és éppen a vágyott lágy, kellemes hangulatot tehetjük tönkre az éles fényű lámpákkal.
Nincs annál meghittebb, mint amikor néhány bokrot, növényt, a kedvenc fánkat kiemeljük a világítással. Az ilyen (egyébként modern) megoldásokat elérhetjük a leszúrható, forgatható fejű kerti lámpákkal, a kerti reflektorokkal, de jó választás lehet a talajba süllyesztett felfelé világító lámpa is. Ezekkel hangulatosabbá tudjuk varázsolni a kertünket. Érdemes odafigyelni arra, hogy a választott kerti lámpa a lehető legjobb színvisszaadású legyen, különben előfordulhat, hogy fura színűvé, vagy éppen fakóvá válnak a megvilágított növények, bokrok és fák. Ha azt szeretnénk, hogy a kertünk különösen megkapó legyen, érdemes megfelelő lámpákkal és fényekkel megvilágítani a kerti utakat, járdákat, vagy növényszigeteket is.

 

86189 EGLO RIGA 3 kültéri talajba süllyesztett lámpa

Milyen színű legyen a kert?

Ha valóban különleges látványvilágú kertet szeretnénk, akkor feldobhatjuk azzal, ha különleges színeket csempészünk bele.
Az EGLO NEMA LED leszúrható kerti lámpa egy egyszerű, de különleges megoldású lámpa: kék, fehér, zöld vagy akár piros lencsét is helyezhetünk a LED fényforrás elé, így kiválaszthatjuk azt, hogy egy növény milyen színben pompázzon.

94111 EGLO NEMA LED kültéri leszúrható lámpa

Az EGLO NEMA 1-C connect lámpa modern, előremutató megoldást kínál. Ez egy leszúrható LED kerti lámpa, melynek nemcsak a színe, hanem a színhőmérséklete és a fényereje is fokozatmentesen állítható, ha pedig szeretné akár, még programozhatja is.

Fokozhatjuk az élményt azzal, hogy még csak közel sem kell menni a lámpához vagy a kapcsolóhoz, mert távirányítóval (melyet külön kell megvásárolni), vagy okostelefonra, tabletre ingyenesen letölthető magyar nyelvű applikációval vezérelhetjük. (EGLO connect okoslámpa)

Ilyen lehetőséget kínál a MONTEROLO-C lámpacsaládunk is: nagyon divatosak, hangulatosak a kertben vagy a teraszon elhelyezhető kisebb-nagyobb gömb alakú lámpák, melyekkel különleges hangulatfényt lehet varázsolni a kerti partikhoz, kerti sütögetésekhez is.

EGLO MONTEROLO-C connect IP65 LED kültéri lámpa

Egyszerű lámpából okoslámpa

Előfordulhat, hogy nem szeretnénk kültéri lámpáinkat lecserélni, de igyekszünk „haladni a korral”, és szeretnénk, ha kerti lámpáink „okosabbak” lennének. Ha hagyományos foglalatú a lámpánk (E27, E14, GU10), akkor csak cseréljük ki a fényforrásainkat egy EGLO connect fényforrásra (egyszínűre vagy színváltósra), és máris tudjuk irányítani okostelefonnal: fokozatmentesen szabályozhatjuk a fényerejét, a színváltósnak ezen felül a színét és a színhőmérsékletét is.

Ha extra energia kell

Senki sem szeret fűnyírás közben hosszú zsinórókat kerülgetni (ráadásul ez veszélyes is, ha elvágjuk véletlenül). Ha pedig átjönnek a barátok egy kis grillezésre, kerti partira, gyakran megesik, hogy szükség lenne áramra egy ideiglenesen beüzemelt lámpához.
Az EGLO PARK csatlakozó oszlopok – melyek kaphatók nemesacél és fekete színben 4 vagy 2 csatlakozással, akár időzítővel is – alkalmasak erre a feladatra: extra lámpákhoz, fűnyíráshoz, sőt locsolóberendezésekhez, vagy medencénk szivattyújának üzemeltetésére is.

EGLO PARK kerti csatlakozó oszlop

FONTOS: kültéren, kertben csak megfelelően vízvédett lámpákat helyezhetünk el. Minimum IP23 védettségűt használhatunk (esővíz ellen védett), de a legtöbb helyre inkább a bármilyen irányból fröccsenő víz ellen védett IP44-es javasolt (az EGLO legtöbb kültéri lámpája IP44 védettségű). Ha locsolóberendezés is érheti a lámpát, akkor annak minimum IP65 védettségűnek (vízsugár ellen védettnek) kell lennie. Vásárlás előtt mindenképpen konzultáljon szakemberrel, hogy adott helyre milyen IP védettségű lámpát szükséges tenni.

Nézze meg az EGLO kültéri lámpáit, válogasson kedvére!

2023. július 26.

Kültéri nappalival és konyhával élvezik ki a nyarat a gyönyörű vidéki ház lakói

Inspiráló svéd nyári idill, ha több időt töltenénk a szabad levegőn. Ha kellemes, napsütéses idő van, az ember szívesebben tölti kint az idejét, mint a négy fal között –...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...