Ez az óceánparti otthoni mérnöki pontossággal és kifinomultsággal játszik a terekkel

Andrew Kotchen építész saját maga tervezte 1500 négyzetméteres vízparti otthonát.

Minden a térről szól – legalábbis Andrew Kotchen építész szerint, aki a negatív térrel játszva tervezte meg saját, Palm Beach-i otthonát.

A szakmánkban gyakran beszélünk a tér közötti térről. Az építészet és a belsőépítészet közötti térről, az anyagok közötti térről, az elemek közötti térről. Ebben a lakásban ez mindenhol megvan. Ahogy minden összeáll, a legapróbb részletektől a nagyobb volumenű dolgokig.

– nyilatkozta a tervező.

Az 1500 négyzetméteres épület, amelyben Kotchen feleségével és két gyermekével él, egy modernista modernista épületben található az Atlanti-óceán partján. Amikor 2020-ban megvásárolta, mindent megtalált benne, amit keresett: a tengerparton állt, egy építészetileg egyedülálló ingatlanon belül, és ami mindennél fontosabb, teljesen roncs állapotban volt. 

Ezt akartam, valami olyat, amin dolgozni kellett

– mondta Kotchen.

Ha hasonló parkettát szeretnénk, nézzünk körül az IBDesign kínálatában ide kattintva.

Serényen dolgoztak rajta, 14 hónapig: Kotchen és csapata a betonig szétszedte az egész ingatlant, majd lassan újra felépítette. A ház különlegessége, hogy nincs két párhuzamos fal a térben, mivel ez egy S alakú épület. A letisztult dizájnt ezért úgy alkottá meg, hogy eltorzítsa ezeket a nem párhuzamos részeket, és olyan kényelmes lakótereket hozzon létre, amelyek zökkenőmentes átjárnak átmenettel bírnak. Mindent lekerekítettek a lágyság érdekében, és minden egymásba folyik, így alkotva organikus egységet.

Az otthonban kísérleteztek a bútorokkal is, amelynek legtöbbje Kotchen cégének kínálatából származott – a többi pedig jellemzően vintage-darab volt. Ezeket a bútorokat úgy párosították a ferde terekkel, hogy a lehető legjobb kihasználják a tér nyújtotta optikai lehetőségeket, így teremtve szellős, megnyugtató, élhető, mégis művészi és dinamikus enteriőrt.

Ha különleges csempéket keresünk, a Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatában megtaláljuk őket!

A család a hosszas munkálatok után már berendezkedett, és igazi menedekké vált számukra a különleges atmoszférával bíró, tengerparti otthon. 

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Read McKendree / JBSA

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...

2023. június 05.

A zöld minden árnyalata felbukkan ebben a csodás, karibi stílusú, tengerparti villában

A Sea Island-i otthon vibráló enteriőrje gondoskodik arról, hogy a lakók mindig jól érezzék magukat a falak közt. Stan Bixon építész különleges projektre készült a georgiai Sea...

2023. március 03.

Így válaszd ki a tökéletes vakolatot!

A színek, struktúrák és kötőanyagok erdejében nehéz lehet eligazodni –  itt egy kis segítség. Mutasd a házad, megmondom, ki vagy: nagyon sokat számít, hogy fest az épület,...