Ez az óceánparti otthoni mérnöki pontossággal és kifinomultsággal játszik a terekkel

Andrew Kotchen építész saját maga tervezte 1500 négyzetméteres vízparti otthonát.

Minden a térről szól – legalábbis Andrew Kotchen építész szerint, aki a negatív térrel játszva tervezte meg saját, Palm Beach-i otthonát.

A szakmánkban gyakran beszélünk a tér közötti térről. Az építészet és a belsőépítészet közötti térről, az anyagok közötti térről, az elemek közötti térről. Ebben a lakásban ez mindenhol megvan. Ahogy minden összeáll, a legapróbb részletektől a nagyobb volumenű dolgokig.

– nyilatkozta a tervező.

Az 1500 négyzetméteres épület, amelyben Kotchen feleségével és két gyermekével él, egy modernista modernista épületben található az Atlanti-óceán partján. Amikor 2020-ban megvásárolta, mindent megtalált benne, amit keresett: a tengerparton állt, egy építészetileg egyedülálló ingatlanon belül, és ami mindennél fontosabb, teljesen roncs állapotban volt. 

Ezt akartam, valami olyat, amin dolgozni kellett

– mondta Kotchen.

Ha hasonló parkettát szeretnénk, nézzünk körül az IBDesign kínálatában ide kattintva.

Serényen dolgoztak rajta, 14 hónapig: Kotchen és csapata a betonig szétszedte az egész ingatlant, majd lassan újra felépítette. A ház különlegessége, hogy nincs két párhuzamos fal a térben, mivel ez egy S alakú épület. A letisztult dizájnt ezért úgy alkottá meg, hogy eltorzítsa ezeket a nem párhuzamos részeket, és olyan kényelmes lakótereket hozzon létre, amelyek zökkenőmentes átjárnak átmenettel bírnak. Mindent lekerekítettek a lágyság érdekében, és minden egymásba folyik, így alkotva organikus egységet.

Az otthonban kísérleteztek a bútorokkal is, amelynek legtöbbje Kotchen cégének kínálatából származott – a többi pedig jellemzően vintage-darab volt. Ezeket a bútorokat úgy párosították a ferde terekkel, hogy a lehető legjobb kihasználják a tér nyújtotta optikai lehetőségeket, így teremtve szellős, megnyugtató, élhető, mégis művészi és dinamikus enteriőrt.

Ha különleges csempéket keresünk, a Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatában megtaláljuk őket!

A család a hosszas munkálatok után már berendezkedett, és igazi menedekké vált számukra a különleges atmoszférával bíró, tengerparti otthon. 

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Read McKendree / JBSA

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...