Töltődj fel ebben az idilli, erdei skandináv házikóban!

Az 1906-ban épített, kungsbackai ház csodálatos inspiráció a világos, mégis barátságos stílus kedvelőinek.

Ha az ember a skandináv stílusra gondol, valószínűleg a minimalista, sokszor szigorú vonalvezetésű, szigorúan funkcionális otthonok jelennek meg lelki szemei előtt – pedig az északiak stílusa ennél sokkal többet rejt.

Ha például kis lakásunk van, mindenképp érdemes elgondolkoznunk a skandináv stíluselemek átemelésén:

a jellemzően világos falak és szellős berendezés optikailag tágassá teszi a lakást, és így sokkal élhetőbb teret kapunk.

Azonban a letisztultság nem jelent egyet a spártai szigorral berendezett otthonokkal: jó példa erre ez a huszadik század elején épült, svéd ház, amely Kungsbackán, az erdő szélén áll – egészen pontosan a város és az erdő határán.

Így jóval barátságosabb az urbánus lakásoknál: a country-stílus is felbukkan az enteriőrben, a fehérre festett fa lambériák pedig az igazi kis faházakat idézik – a sok vintage-bútor és rattan elem pedig melegséget visz a térbe.

Nem spóroltak a lakástextíliákkal és a növényekkel sem: ezek a kiegészítők mind-mind segítenek, hogy életet és dinamikát vigyünk az alapból minimalista térbe – így sosem lesz kopár az összkép.

Ha hasonlóan modern és letisztult konyhát szeretnénk, nézzünk körül a Whirlpool kínálatában ide kattintva.

A hálószobában inkább sötétebb, megnyugtatóbb árnyalatokat választottak: ha ezekkel a színekkel vesszük körül magunkat a hálószobában, jóval könnyebben tudunk majd relaxálni, és pihentetőbb lesz az alvás.

Ahogy olvashattuk, a ház az erdő szélén áll – reggelente kávézás közben ez a látvány fogadja a lakókat a teraszról.

Ahhoz, hogy tökéletes teraszt alkossunk, odafigyelésre és szakértelemre van szükség – a Mapeinél mindent megtalálunk ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...