Ebben a letisztult, skandináv farmházban egyesül a kényelem és a bájos, vidéki stílus

Ráadásul Airbnb-n is kibérelhető a svéd vidéken található otthon.

Számos izgalmas otthonátalakítással találkozni a világhálót böngészve, azonban mindig öröm, ha ezeket az otthonokat nemcsak képen nézhetjük meg, de akár el is utazhatunk oda, és magunk is kipróbálhatjuk, milyen érzést keltenek bennünk ezek az enteriőrök élőben.

Ilyen például ez a svédországi Faluddenben található, vidéki házikó, amelyet egy pajtából alakítottak ki – és nagyon otthonos, barátságos lett a végeredmény. 

Az enteriőrben a letisztult skandináv stílus egyesül a vintage-dzsel és a vidéki country-stílussal: a modern és a klasszikus elemek remekül kiegészítik egymást, így alkotva barátságos életteret.

Jó példa erre a konyha: kortárs konyhabútorokat és konyhai gépeket választottak, hogy a házat kibérlő vendégek számára könnyen és jól használható főzőhelyiséget alkossanak. 

Ha hasonlóan modern és gyönyörű konyhabútorokra vágyunk, a Whirlpool kínálatában megtaláljuk őket ide kattintva.

A szürke betonpadló és a szürke fal kombinációja remek alapot ad az izgalmas stylinghoz: a svéd pajtaházban nem spóroltak a mintákkal és az izgalmas textúrákkal sem, így dinamikus, mégis letisztult maradt az összkép. A rattan- és a kezeletlenfa-részletek kiválóan ellensúlyozzák a beton esetleges ridegségét, a mintás szőnyegek pedig még több melegséget visznek a térbe – szó szerint is.

Amennyiben természetközelibbé szeretnénk tenni otthonunkat, friss, üdítő hatásra vágyunk, vagy épp lazítanánk egy szigorúbban, hidegebben berendezett helyiségen, a szobanövényekkel megtehetjük. A zöld növények megnyugtatják az embereket, melegséget visznek a térbe, mindemellett pedig a levegőt is tisztítják, így a fizikai és mentális egészségre is jótékony hatást fejtenek ki.

A hálószoba puritánabb berendezését megnyugtató színű, különleges textúrájú (például lenvászonból vagy (mű)bárányszőrből készült) textíliákkal egészítették ki, így a helyiség tökéletes színteret biztosít a relaxáláshoz, pihenéshez.

Természetesen a környezet is gyönyörű:

Ha mi is otthonátalakítást tervezünk, mindenképp nézzünk szét a Mapei professzionális megoldásai között ide kattintva.

A képek forrása: Airbnb / Kalkstenslada

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...