Egyszer Önnek úgyis lesz egy kúriája

Hol eszi meg a fene a nagy terek padló dizájnját és hogyan lehet mégis sikeres a beltér tervezés?

A cikket szerkesztette: Egger by IBDesign

Az EGGER vállalatcsoport világszerte működő 17 gyárában és 23 értékesítő irodájában 50 ország 7200 munkatársa dolgozik. Elkötelezettségükkel, hozzáértésükkel és tapasztalatukkal, valamint hűségükkel ők szabják meg a vállalat arculatát.

Az EGGER az első osztályú padló megoldások széles választékát kínálja. A kínálatot természetes hatású dekorok jellemzik és a megfelelő felületi struktúrák kiváló összhangot alkotnak ezekkel a dekorokkal. A választék innovatív padló megoldásai integrált hangszigeteléssel, ragasztás-mentes lerakási rendszerrel és extrákkal, mint például LED lámpákkal rendelkezik. Az EGGER minden padlójával stílusos lakókörnyezetet és teljes megelégedettséget garantál.

EGGER – értékteremtés természetes anyagokból

Értékek a dinamizmus, a hűség, a felelősség és a bizalom, valamint az úttörő szellem megőrzése. Ez, többek között abból fakad, hogy a gyártó nagy mérete ellenére meg tudta tartani családi hangulatát.

Nemzetközi növekedésüket, függetlenségüket a saját teljesítményükkel és kitartó munkájukkal érik el.

Nemzetközi jelenlét

Termékeiket Európában gyártják és értékesítik, ide értve Törökországot és Oroszországot is. Európán kívülre is exportálnak termékeket, de a fő célpiac Európa maradt, ezzel is támogatva az öreg kontinens kereskedelmét.

Innováció

Termékeik újítása azon alapul, hogy folyamatos visszajelzéseket kapnak ügyfeleiktől, melyeket alaposan megfontolva beépítenek a mindennapi folyamataikba, hogy minden vásárlói csoportot teljes körűen ki tudjanak szolgálni a legmagasabb minőségben.

Integráció

Az ügyfelek mellett nagy hangsúlyt fektet a jó és hosszú távú beszállítói viszonyokra is. A gyár ügyesen integrálja folyamatait beszállítóival.

A fa felelősségteljes felhasználása

A nyersanyagokat gondosan, felelősségteljesen használják fel. A természethez hasonlóan, a gyár is arra törekszik, hogy olyan ciklusokat, folyamatokat szervezzen, mely a környezetet a legkevésbé károsítja, és lehetővé teszi az erőforrások megóvását.

Identitás

A cég kiemelt figyelmet szentel dolgozóira, és megállás nélkül erősíti jelenlétét a piacon a jól képzett, folyamatos tudást szerző kollégákon keresztül.

Ügyfeleik számára innovatív megoldásokat, piacorientált termékeket és szolgáltatásokat kínálnak, melyek természetes és megújuló anyagból készülnek.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Egger by IBDesign

A kúria nemesi udvarház, úrilak. Egyszer Önnek úgyis lesz egy kúriája és akkor nagy terekben fog gondolkodni, ahogy azt a kúria építészetnél már megszoktuk. Ha Önnek volna egy kúriája, akkor belső tereibe akármennyi berendezési tárgyat tenne be, még mindig nagy alapterületen maradna látható padlófelület. Habár az is lehet, hogy Ön soha nem költözne kúria szerű házba, de lehet még tágas irodája, boltja, étterme, vagy műterem lakása. Nos, miért is fontos ez?

Általános alapelv – amit manapság már nem veszünk szabálynak, de amolyan “best practice” féle bevált megoldás -, hogy nagy terekbe nagy padlót tervezünk. A “nagy” padló egészen pontosan a lapok méretét jelenti, ami különösen erőteljesen érvényesül ezeknél a hosszúkás melegburkolati elemeknél, ahogy a négyzetes kőburkolatoknál is.

Többek szerint a nagy terek nagy területet hagynak szabadon a padlóburkolatból. Így a szabadon maradt felületen a padló a fő látványosság. Ilyen esetben a padló lapok osztása különösen jól segíti a nagy tér érzetét csupán azzal, ha nagy, lendületes hatású, egy mintát nagy felületen mutató burkolatot alkalmazunk. Miért? Mert összefüggő felületeken jobban fut a szem. Kisebb osztású burkolatokkal pedig szinte elaprózzuk a látványt. Ne hagyjuk figyelmen kívül azt sem, hogy a térérzetünk függ még a színtől, a textúrától és a fózolás stílusától is! Utóbbi tulajdonságok helyes megválasztásával a lapméret szabály ügyesen ellensúlyozható.


A HARO Gran Via termékcsaládjában 2,5m hosszúak a laminált lapok. Úgy növelik a teret, hogy csaknem eltévedünk a bútorok között.  Fotó: HARO – Hamberger Flooring GmbH & Co. KG” or “Video: HARO – Hamberger Flooring GmbH & Co. KG

Szélességben már néhány centiméter is számít, hosszúságban az 1290 mm hosszú – általános méretű – lapoknál a kb 5-700 milliméterrel hosszabb lapok okoznak ettől eltérő tér hatást. Gondoljunk csak a 2; 2,5;3 méter hosszú svédpadlókra. Ha a padló lapok történetesen nem hosszabbak, hanem szélesebbek, nagyjából ugyanezt a hatást erősítjük.

Hol eszi meg a fene az egészet?

A hosszú fa padlók készítéséhez a gyártóknak – szó szerint – nagy fába kell vágni a fejszéjüket. A nagy padlólapok alapanyagát adó fák egészségesebbek, idősebbek, ezért sokkal több ráfordított munkaórát emésztettek fel az idők során. Hogy drágábbak-e? Igen ez nyilvánvaló. Sokan szeretjük a fát, padlóburkolatként is használni fogjuk, míg világ a világ.


A HARO Plank 1-Strip 2V Oak Universal brushed faparkettája több, mint 2m hosszú. Fotó: HARO – Hamberger Flooring GmbH & Co. KG” or “Video: HARO – Hamberger Flooring GmbH & Co. KG

Akinek azonban nem elfogadható az ár, vagy kompromisszum képes a természetes alapanyag tudata, esetleg tudja, hogy a laminált padlók ~95%-a fa, annak van egy megoldásunk!

Miből lesz a tervezői siker?

Nos, az előző fejezetekben félig már lelőttük a poént. Laminált padlólapokból is választhatunk 2 és 2,5 méteres csodálatosan élethű felületeket, rendkívül ellenálló tulajdonságokkal. Az EGGER Long és King Size, valamint a HARO Gran Via családja is nevében hordozza a kúria-konformitást, vagyis a nagy terek megoldását.

Aki nem hiszi, járjon utána!

Az utánajárás nem nehéz, hiszen a belterek padlóinak a fent vázolt tervezési trükkjét szem előtt tartva, az IBD budapesti mintatermének emeletét szándékosan így burkoltuk le. Ha meglátogat minket, a jelszó az emeletre jutáshoz: “HARO – Alpine Oak Nature”. Ezt a laminált padlót az emeleten 3 különböző osztásban egymás mellé burkoltuk le kb 50 négyzetméteren, így jól látszik az osztások és méretek eltérő hatása. A megrendeléseket és a projektekhez alkalmazkodó gyors szállítási igényeket országos kereskedőhálózatunk fogja magas színvonalon kiszolgálni.


2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...