Egyedi térelrendezés, színes képek és minták inspirációival II. rész

Az alaprajz áttervezése során a közösségi terekben azt tartotta szem előtt a lakberendező, hogy a különböző funkciók minél jobban kommunikáljanak egymással, minél kevesebb közlekedő útvonallal lehessen elérni egyiket a másikból. Ezáltal az üvegfallal zárt, szélfogóként funkcionáló előszobából ugyanúgy egy-egy lépéssel érhető el a konyha, az étkező és a nappali, valamint szintén egy lépéssel átjutunk a tartófal másik oldalára, a kisebb traktusba, ahonnan szintén karnyújtásnyira előre a lépcső, jobbra a dolgozó, balra a kiszolgáló helyiségek kaptak helyek.

A ház utca felőli bejárata az emeleten kapott helyet, ez helyezkedik el az utca szintmagasságában. A bejárati ajtó és az emelet utcafrontja nyugati tájolású. A földszint ezen az oldalon terep támfalat kapott. A házhoz tartozó kert a ház ellenkező, keleti oldalán található. Az emeleten az első traktusban helyet kapó konyha az eredeti utcafronti, nyugati oldalról a terasz oldalára, került, így keleti tájolást kap. A nyitott tér utcafronti falára, a terasz felé fordulva foglal helyet az étkező és a nappali. Az emeleten a második traktusban a lépcsőtől a terasz felé eső szobában kap helyet egy dolgozó. A dolgozó hátfala és a lépcsőtér, valamint másik oldalon a háztartási helyiség és a vendég WC északi tájolásúak. A földszinten a dolgozó alatt helyezkedik el a gyerekszoba, másik oldalt a gyerekfürdő, melynek ablaka szintén északi tájolású. A nagyobb traktusban egy légtérben található a szülői háló és a wellness részleg. Itt a nyugati oldal támfallal teljesen zárt, a nyílászárók keletre és délre nyílnak. A gyerekszoba nyílászárói szintén keletre és délre nyílnak.

A terek kialakításakor fontosnak tartotta Orsolya, hogy azok könnyedén ellássák funkciójukat és az összhang spontán kialakulhasson közöttük. A konyhát ezért helyezte az előtérrel szemben levő részre, ahol a hatalmas sarokablak elegendő fényt ad a munkafolyamatoknak, valamint kizárja a sarkok alkalmazását, így egy magas elem falból és egy központi munkapultból áll a konyha, amely az előtér felé a reggeliző pulttal nyit.

Amennyiben a sarokablak eltolható, nyitható, úgy egy másik adottság is megvalósul, mégpedig a konyha és a teraszon levő grill kapcsolata, amely így egy lépésre kerül a konyhához, elősegítve annak kényelmes használatát. A mosogató a magas elemek végén kapott helyet, amely egy baloldali tálcás, jobb oldalon kiegészítve egy zöldségpucoló résszel, így a tálca nem rögtön a fallal találkozik. A főzőlap és a szagelszívó látványelemként foglal helyet a konyhasziget közepén, szemben az előtér mellett elhelyezkedő étkezővel. Az étkező és a nappali egy koncepcióra fűzött tálaló és könyvespolc szekrényekből álló alacsony szekrénysorral alkot egy párost.

A TV és a biokandalló a sziget mellé került egy beépített szekrénybe, amely elegánsan, de semmiképp sem robusztusan siklik a hosszú teraszajtó elé. A dolgozószobában még visszaköszön a nappali erős zöld színe, amit a klasszikus szőnyeg és a meleg barna és szürke árnyalatok, valamint a látszó gerendák és az üvegfalon át látszó lépcsőtér csillárja lágyítanak meg, ezáltal téve otthonossá a dolgozó részt. A lépcső alsó része úgy került kihasználásra, hogy egyik oldalról a gyerekszobában, másik oldalról a gyerekfürdőben nyílik beépített szekrény a lépcső alá. A középen üresen maradó rész könyves és vitrines szekrénnyel beépített a lépcső földszintre érkező ágán. A gyerekszoba és a gyerekfürdő alkalmazza az étkezőben található fáradt türkizt, és kiegészíti azt a jégkék különböző árnyalataival.

Így lesz különleges hangulata az egyébként szürkésbarna gyerekfürdőnek. A gyerekszoba az épített polcokkal retró hangulatot áraszt, mely a formákkal játszik, így ad inspiráló hátteret az intenzív fejlődési szakaszban levő gyermeknek: a polcok a téglalap alakból egyre gömbölyödve oválissá válnak és visszafele, ez a játék pedig folytatódik a mennyezeten a különböző gipszkarton síkokkal.

A szülői háló a visszafogott szürkét helyezi előtérbe, mint a pihenést legjobban szolgáló színt. Itt a háló hasonló színvilágú festménye és a kiegészítő ceruzarajzok dominálnak, valamint hagyják kibontakozni a rendkívül szép formavilágú Marmorin Alice mosdókagylókat és fürdőkádat.A mosdókagylók szépen harmonizálnak a bontott tégla burkolattal. Az egyedüli legválasztott helyiség itt a gardrób és a WC, a WC mögé került beépítésre a szauna, amely átvezet az erőteljes fa erezetű, hajópadlót idéző burkolattal ellátott wellnessbe.

Ez a burkolat a padlón, a falon és a 240 cm-re lehozott mennyezeten is megjelenik, mégsem sok, sőt, igazi trópusi hangulatot áraszt, amelyet erősítenek a vízen a spotok megcsillanó fényei, a teljesen nyitott zuhany valamint a hatalmas sarokablak, mely kilátást enged a szabadban lévő, dekoratív kaspóban álló díszes növényekre.

A hálóval szemben a gardrób, mellette a leválasztott WC, előtte az említett Marmorin Alice mosdótálakkal, illetve a falon képekkel.

A mosdó mögött megbújik a szauna, amely azonban már fa mennyezeti borítást kapott, így jelezvén, hogy megérkeztünk a wellness részbe. A jacuzzi a dobogóra fellépve közelíthető meg, és itt kiemelve, a sarokablakban gyönyörű kilátással található a Marmorin Alice fürdőkád is. Mellette nyitott zuhany, amely a fa burkolattal és a jacuzzi látványával trópusi hangulatot áraszt. Ez a rész is természetesen közvetlen összeköttetésben van a földszinti terasszal.

Mindezzel együtt a látvány mellé praktikus és nyitott, tágas térelrendezés társul, a merész és izgalmas színek és képek pedig frissen tartják az egyébként is fiatalos, minőségi anyagokkal burkolt és kialakított tereket, helyiségeket.

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...

2022. november 21.

A hollywoodi sztárszínésznő, Hilary Swank otthona igazi téli csodavilág – tele kutyákkal

Az Oscar-díjas Hilary Swank családi otthona sokkal barátságosabb, mint a legtöbb sztárvilla – és bővelkedik a menhelyi kutyusokban. A 48 éves Hilary Swank harminc éve kezdte a...

2022. október 19.

Most elképesztő kedvezménnyel szerezheted be álomjakuzzidat!

A SpaTrend energiatakarékos jakuzzijaival rengeteget spórolhatunk – különösen most a Black Friday Early Bird akció keretében! A rendszeres masszázsmedence-használat kiváló...